FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Den třetí: Etienne de Crecy!

Den třetí: Etienne de Crecy!
12. 07. 2009   |   Autor: Jervin   |   Komentáře (0)
Předposlední den festivalového maratónu jménem Exit je za námi a nutno říci, že atmosféra stále graduje. Sobota byla neuvěřitelným dnem, kdy vrchol všeho bylo vystoupení Etienna de Crecy. Tento pán potvrdil svou roli headlinera a doslova vyrazil, po okraj napěchované, Dance aréně dech. Moby, Kraftwerk, Grooverider vs. Fabio, Beyer vs. Prydz se ale taktéž nenechali zahanbit a při jejich vystoupeních bylo na stageích pěkně živelno.
Na tento festivalový den jsem se opravdu těšil ze všech nejvíce. Dalo by se říci, že to byl den elektronické taneční hudby, o čemž svědčily hlavní hvězdy na Main stagei. Oproti předchozím dnům, kdy se jednalo spíš o rock, metal, vocal pop headlinery, konečně slušná porce elektroniky na hlavní.

Byli jsme tři. I tak bych mohl začít o veteránech říkajících si Kraftwerk, které nedávno opustil jeden ze zakládajících členů. S náhradníkem opět ale vystoupili ve čtyřech, tak jak je známe doposavad. Jejich show jsem poprvé viděl na Summer of Love a ta včerejší nebyla moc odlišná, přesto s jedním malinkatým rozdílem. Na stagei bylo nespočetně víc lidí, přesněji bavících se lidí.

Kraftwerci vlastně byli první, co jsem v sobotu na festivalu slyšel, tentokrát jsem si načasoval příchod o něco později, a tak přicházím už do plného domu, resp. pevnosti. Zde bych rád poznamenal, že i přes tak pozdní hodinu a mohutný příval návštěvníků neexistují nikde fronty, jak u vstupu, prohlídky, směnárny na žetony, na pití, ani na jídlo. Mimochodem na festivalu je celý jeden blok pevnosti vymezen pro jídlo, a to se slušným výběrem - najíte se od 150-500,- dináru a zalijete to dobrým pivkem za 160,- dinárů. (pzn. 100,- dinárů je přibližně 29,- kč)

Ve stručnosti, co jste mohli slyšet od Kraftwerků. Po úvodním tracku následoval "Vitamin", pak jste se projeli po německé dálnici při zvuku slavného "Autobahn", usedli ke svému péčéčku a zažili "computer love", pak se z vás stal na chvíli "The Model", následně jste si osahali plutonium v podobě "Radioaktivität", následně jste procestovali Evropu vlakem při tracku "TEE" a když se v půlce zatáhla opona a opět se odhrnula následovali "The Robots" a tak dále, to by bylo opět na samostatný report.

Moby taky nezůstal nic dlužen a ve své live show jsem si o opět nesměl nechat ujít. Ve svých komentářích mezi songy projevil sympatie s historii Exitů a sázel hitovky, jak jen to šlo. Když budu jmenovat alespoň ty největší, tak třeba "We Are All Made Of Stars", nebo "GO" a tak dále, opět by to asi bylo na delší povídání.

Konečně se dostávám k vrcholu večera - Etiennu de Crecy. Zapomeňte na Daft Punk, Justice, SebastiAna, Vitalica a podobný přízemní šmrdlálky. Etienn je pan „fench elektro“. Hudební orgasmus, tak by se dala popsat jeho acid-skřípavá elektro live show. To že jste z hudby úplně mimo je ale pořád jen slabý odvárek toho, co vidíte. Stojíte, koukáte s otevřenou pusou na tu obří kostku a dje s pultíkem uprostřed ní. Žasnete, protože ty efekty a koncepce show je nevídaná, místy nepochopitelná a asi i dost dobře nepopsatelná. Pro malé přiblížení nalaďte youtube a záznamy z jeho vystoupení.

Teď už jen ve stručnosti ke zbytku vystupujících na Dance areně, která byla zatím nejvíce naplněná. Adam Beyer opět vzdal hold Michaelovi Jacksonovi a pak spolu s Prydzem pumpovali do lidí tech-housově minimlistický sound.

Dnes tedy poslední den a sním si rozhodně nenechám uniknout vystoupení The Prodigy, Japanese popstars, Amona Tobina, Surkina, Orgasmic, Hadouken!, Green Velvet vs. Carl Cox, Darrena Emersona a mnoho dalších. Opět pár fotek na závěr.



















EXIT FESTIVAL (SRB)

EXIT FESTIVAL (SRB)

Čtvrtek 9. 7. 2009 až Neděle 12. 7. 2009
Předprodej 72,- Liber + poplatky (na 4 dny)
Vystupují:
Moby, Arctic Monkeys, The Prodigy, KoRn, Lily Allen, Manic Street Preachers, Amon Tobin, Mando Diao, Kraftwerk, Eric Prydz, The Herbaliser, Buzzcocks, Patti Smith, Madness, Roots Manuva, Sasha, My Dying Bride, Lo-Fi-Fnk, Max Romeo, Comeback Kid, Surkin, Deathstars, Hadouken!, Gui Boratto, Cibelle, Grandmaster Flash, Walls of Jericho, Kataklysm, Carl Cox, Richie Hawtin, Sander Kleinenberg, Etienne de Crécy, Steve Angello, John Digweed, Sabaton, Sub Focus, Green Velvet, Plan B, The Red Chord, Death Angel, Chase & Status, Loco Dice, Delinquent Habits, Blame, Colony 5, Dubfire, Adam Beyer, Andy C, Steve Lawler, Pandora, Buraka Som Sistema, Magda, Trio Mocotó, Keep of Kalessin, DJ Marky, Katia B, Grooverider, Fake Blood, Kissy Sell Out, James Zabiela, Infest, Justin Martin, Faderhead, zZz, Hladno Pivo, Elemental, SymbolOne, Caspa & Rusko, Cooh, Alex Metric, Paul Woolford, N-Type, Das Glow, Jakes, Dubioza Kolektiv, Partibrejkers, Reboot, Sebastian Ingrosso, Nic Fanciulli, Tayo, Skibadee, Direct Control, The Japanese Popstars, Lee Burridge, Elvis Jackson, Valentino Kanzyani, Fabio, Darren Emerson, Orthodox Celts, Defeater, Rhadoo, Stalingrad Cowgirls, Heidi, Gravity Co., Petre Inspirescu, Overdrive, Majke, Sinden, Kenny Ken, Hatcha, Casketgarden, Atheist Rap, Bambu, Vuneny, Bass Junkie, Näd Mika, Fade, Fedayi Pacha, Orgasmic, MC Rage, These Monsters, Monument, Obojeni program, Rob Da Bank, Yousef, Dječaci, The Stone, Lollobrigida, Diplomat, May Result, Jarboli, Marčelo, Gucci Soundsystem, Confusion, Dagobert, MC Dynamite, Abonos, Draconic, Lockdown, Oblomov, Deadrise, Modern Quartet, Repetitor, Bryan Gee, The Vanguard, Hannah Holland, Dub Rebellion, Stranded, Cinnaman, BERNAYS PROPAGANDA, Horkestar, Rain Delay, MKDSL, Raresh, Descending, Zircus, Sweeper, Dreddup, The Revenge Project, Rising Dream, Dj Vito, Line Out, Kalson, Dj Marfox, Juha, Subotic, Nežni Dalibor, Stangliczky, Vrisak Generacije, Macacos do Chinês, Sopot, Surreal Eternity, Amon Din, Dickless Tracy, DJ Flip, Pop-Ups, alavux, Trike!, Sangre Eterna, Hobson's Choice, Face It, DJ Double B, Hetera, Ormus, Knalpot, Annathema, Takura, H!, Ritchaz & Kéke, Sixth June, Obscured, Marko Nastić, Felony Flats, Slaptrap, Kanal Tvid, kPK, Mekonin, Memlah, Toy Corner, DJ Ahmaad, Gavra, Jan Nemeček, Abdul Tom, Dj Retro, DJ Caligari, Addictive TV, Blank File, Mixel, Mile Hund, Tijana T, Groove Orchestra, polyester shock, Scalameriya, MC GQ, Project m.o:f, Dweal, Never Lost, The Voldera Cult, Sizife, daj kamen!, Nikad Dosta, Noviot Pocetok, High Control, Nadimač, Rod Azlan, Iskaz i Svedoci, Gordan Paunović, Lloyd Harvey, Vladimir Aćić, Dee Face, Vlada Janjić, Dragan Vukmirović, Nikola Majdanović, Vibrator U Rikverc, Banana Rave, Dead Trash Superstar, Smetnjak
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |