BREAK 4 BEATS ve Flédě

BREAK 4 BEATS ve Flédě

09. 10. 2005  |  Autor: erow  |  Komentáře (0)
21. října zavítá na další pokračování prestižní drumandbassové party Break 4 Beats v klubu Fléda skvělý producent a neméně zajimavý DJ Klute.
DJ Klute (Uk)
Tom Withers je občanské jméno chlapíka, který stojí za projektem KLUTE. Miláček drumnbassových davů, všestranný a technicky stoprocentní dj, až neuvěřitelně neúnavný producent. Myslíte, že to s těmi superlativy přeháníme? Ale hudební osobnost Kluta snad jinak ani popsat nejde. Londýňan Tom Withers je považován za jednoho z nejtalentovanějších drum`n`bassových producentů současnosti. Dokonce i lidé, kteří tenhle žánr už dávno pohřbili oceňují Withersovy kombinační schopnosti, díky kterým zní jeho skladby stejně svěže jako klasické drum`n`bassové pecky z poloviny devadesátých let. Po punkových zkušenostech z osmdesátých let (kytarista kapely "The Stupids") objevil Klute v průběhu svého cestování po USA "elektronickou hudbu". Elementy detroitského techna jsou mimochodem slyšet v jeho tvorbě dodnes. Následovala logická koupě sampleru a mašinek a po návratu do UK v roce 1993 se usadil v Ipswich a začal vydávat na labelu Deep Red. Pozornost na sebe upoutal ale až upsáním se labelu Certificate 18, na kterém vydávali v té době již uznávaní Photek a Digital. Z tohoto období je na místě jmenovat EP "Total Self" či singl "Leo Nine", na kterém zachytil esenci hutného soundu s prvky delikátních syntetizérových aranží, perkusí a hluboké basové linky. Po čtyřech letech působení u labelu, jehož logo "18" viděl rotovat před sebou na gramofonu asi každý dnb DJ, uzrál čas na vydání alba: "Casual Bodies" . Jeho druhé album "Fear of People" se od prvního alba poněkud liší - obsahuje pecky "Phone Call", "Moving Finger" či "Chicks", které vyšly v singlových edicích s remixy od lidí jako Matrix, Doc Scott a Klutea samotného a jsou stvořeny pro rozhýbání tanečního parketu mnohem víc než tracky na prvním albu. Klute osobně remixoval tracky od lidí jako Lexis, King Kooba, ale i Lamb, Natacha Atlas či James Hardway. Posléze se Klute rozešel dle svých vlastních slov ve zlém s labelem Certificate 18 a založil si vlastní.V současné době se tak činnost Toma soustřeďuje na jeho vlastní label Commercial Suicide, na kterém vydal zásadní alba "Lie, Cheat & Steal" a „Nobody´s listening anymore“ a několik již klasických singlů včetně mega hitovek "Part of me", "Glue Sniffer" či "Transformat".Klute ČR v minulosti již opakovaně navštívil a získal si značnou oblibu především díky svému djingu, který nenechal nikoho na pochybách!

Brooklyn aka Juanita Juarez
Pod hlavičkou Juanita Juarez na sebe tento producent z Prahy upozornil zejména albem Spa Boy, vydaném r. 2003 na labelu Quazi Delict . Album, kombinace drum&bassu, downtempa a experimentálnější hudby, bylo nominované na Cenu Akademie populární hudby; následovaly oficiální remixy pro Esctasy of St. Theresa, Skyline, slovenské Veneer nebo nejnověji pro pražskou Khoibu. V roce 2003 se zúčastnil Red Bull Music Academy v Kapském měste. V roce 2005 byla jedna ze skladem zpětně nominována na ocenění Qwartz Music, zaštiťované francouzským deníkem Le Monde. Nejnověji se tento 22letý producent věnuje klubovějšímu pojetí drum&bassu. Jako Brooklyn mu toto léto vyšel singl na britském labelu Spearhead (obsahuje i remix od TCho, známého z Valve recs.), na vydání čekají další skladby… Brooklynova hudba se dočkala DJské podpory Pendulum (Breakbeat Kaos), Briana G, LTJ Bukema (Good Looking Records, UK), Mathematics, Big Buda a dalších. Brooklyn se dále věnuje tvorbě reklamní a filmové hudby, vytvořil např. několik znělek pořadu Radia 1; v současné době se jako spolutvůrce podílí na soundtracku norského nezávislého filmu.

Start: 21:00 / vstupné: 180 / 220
Předprodeje – v siti ticketstream www.ticketstream.cz / Brno: Indies, BKC, Velký Špalíček, Wolf, Fléda Bar, Fatal records
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika