Minireport z podivné party T.R.A.S.H.

Minireport z podivné party T.R.A.S.H.

29. 07. 2009  |  Autor: Vendula Říhová  |  Komentáře (1)
„No… původně jsme měli dělat indie kytarovky. No a teď… teď děláme techno.“ :) Takto představil koncept party T.R.A.S.H. jeden z jejích tvůrců – Pavel Kučera z formace The Fakes. Jak to na party vypadalo se dočtete v článku.
Málokdy je v Roxy plno už před jedenáctou v noci. A málokdy potkáte na jednom místě tolik retro vintage oblečků a experimentů v oblékání jako onu páteční noc. Celé to trošku vypadá jako óda na surrealismus. Je to jedině dobře, protože kolik podobných nocí Praha zažívá? Poté, co se odehraje v srpnu poslední Tvyksova Plastique party, toho v Praze opravdu moc nezbude. A nám – clubberům - nezbude nic jiného, než častěji jak dříve navštěvovat Brno, či Berlín.

Oči dívek na parketu se upínají jediným směrem. K mixážnímu pultu. Aby taky ne, když za ním stojí člen kapely Southpaw Gregory Finn. Jeho španělské temperamentní rysy nedají spát mnoha slečnám. A jeho djské umění zase nedá spát mnoha kritikům. Ovšem žádný učený z nebe nespadl. Doufejme jen, že Gregory bude doma pilně trénovat a zlepšovat se mílovými kroky, protože výběr desek byl přinejmenším zajímavý a zčásti i korespondoval s názvem party. Gregory se asi nejvíc ze všech, kteří ten večer vystoupili držel indie kytarovek.



Gregoryho vystřídala již zmíněná djská skupina The Fakes. Nenechali se zahanbit a začali pěkně od podlahy. Indie kytarovky střídaly postupně počiny rázu rave a kluci nevynechali ani ‚hitovky‘ v neobvyklých kabátech. Třeba Justice ve velmi netradičním remixu od Disco Villains. Všeobecné veselí potom způsobil track od Dizzee Rascala a Armand van Heldena – ‘Bonkers’. Ze zajetého rytmu potom vybočila a zároveň potěšila ‘Everything in its right place’ v Gigamesh remixu, původně od Radiohead.



Jako poslední převzal štafetový kolík mlaďas dMIT.RY. A nutno říct, že se svého úkolu zhostil s vervou. Jako svůj úvodní track zvolil dMIT.RY The Disco Villains ‘We just came to get the party started’. Jeho set byl poměrně netradiční, plný neznámých tracků s nádechem r’n’b.

Večírek se ukázal být velcice povedený, clubbeři uvolněnější než jindy. Přesto nebyl lepší než posledně. Možná to bylo způsobeno tím, jak byly jednotlivé tracky posazeny do sebe. Jednotlivé sety neměly gradaci. Nevím. Tato party má ještě co zlepšovat… Přesto se na další díl těším! Uvidíme, čím party T.R.A.S.H. překvapí příště.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

T.R.A.S.H.

Pátek 24. 7. 2009
Vstup: do 23h. zdarma, poté 100 Kč
Vystupují:
The fakes, Gregory Finn, dMIT.RY
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
dMIT.RY
30. 07. 2009 | 09:40:17
+0 | -0

malo parties v praze

to bych nerekl, plastique je jedina co konci ale stale tu par dobrych vytrvalo - takze na kazdy vikend pripada jedna podobna party, chce se to jen trochu otevrit i jinym zanrum a nebat se chodit na netradicni party mista :)
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika