Projekt Popnoname šperkuje lineup Elektry

Projekt Popnoname šperkuje lineup Elektry

18. 08. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (2)
V podzimní sezóně je naplánována jediná Elektra a tak si myslíme, že by měla stát opravdu za to! To, že bude opravdu výjimečná jsme právě potvrdili přizváním silného supportu v podobě projektu Popnoname live z Kolína.
Vydal již dvě alba a jeho hudba je natolik úžasná, že jsme ve volbě měli naprosté jasno. “ Jeho druhé album jsem od doby, co se mi před půlrokem dostalo do počítače, slyšel snad 100x! Tato Elektra bude mít nejnabitější lineup ve své historii, protože už sám Oliver Koletzki je silný kalibr. Popnoname zas lidem otevře oči jinam a Oliver je pak bude mít nachystané na stříbrném podnose. Bude to podzimní svátek clubbingu v ČR! ” komentuje Tomáš “Fly” Ondráček.



Popnoname alias Jens-Uwe Beyer se narodil před 31 lety na malém baltickém ostrově Fehrman. Po roce 2000 se přestěhoval do Kolína nad Rýnem, kde začal psát partitury pro divadlo a film a také komponovat své elektronické kousky. Dnes je hrdým představitelem nejmladší generace Kolínského studia, německé kolébky elektronické hudby. Od roku 2004 dodnes se pravidelně objevuje na kompilacích vydavatelství Kompakt a roku 2005 vydal svůj první vinyl „Piece“ na labelu Firm. Následovaly další čtyři dvanáctipalce střídavě na vydavatelstvích Firm a Italic, až před dvěma lety debutoval deskou White Album (Italic Rec.). Jeho delikátní, osobité narušování techna prvky inspirovanými jiným zvukem si zasloužilo pozornost hudební veřejnosti, která se pak třásla jako želé na pokračování. Netrvalo to dlouho – loni sekundoval deskou Surrounded By Weather, která byla na hudebním bitevním poli již nepřehlédnutelná a nejen on o ní prohlašuje, že je to nejlepší deska, jakou kdy udělal.

Pracoval na ni devět měsíců a svůj název získala díky tomu, že Popnoname velmi vnímá počasí tím, jak cestuje po celém světě. Není to úplně ani techno, ani house, dokonce tam slyšíme něco glamu, shoegaze... ale cítíte z něj opravdu všechny podoby počasí, od mořského vánku a zářivého slunce po jemný deštík. Na otázku, jak vlastně sám zní, Popnoname odpovídá předem svým blogovým příspěvkem – zmiňuje mnoho jmen, například Royksopp, Human League, Pet Shop Boys, Jean Michel Jarre či Ryuichi Sakamota. Spolupracoval s mnoha hudebníky jako Jan Philipp Janzen z Von Spar, které jste mohli vidět loni na New New!, nebo s Axelem Willnerem z The Field, kteří velmi povedeně zremixovali jeho skladbu Touch.

Popnoname říká, že jeho motto je „Being free.“ Jakkoliv to zní kýčovitě, v jeho hudbě se to projevuje velice nenuceně a právě neomezenost a hudební možnosti dávají jeho zvuku typickou „popnonamevskou“ krásu.

Dodal: Tomáš Ondráček, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKTRA

Pátek 6. 11. 2009
Vstup: 240/280 Kč
Vystupují:
Oliver Koletzki (De), Popnoname live (De), Orbith, Sony Vega, Electronic Bitches
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Felix!
20. 08. 2009 | 13:05:33
+0 | -0

ano

ZAJÍMAVÝ SOUND
Felix!
20. 08. 2009 | 13:05:01
+0 | -0

GOOD

good music
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika