Rozhovor s Laydee Jane

Rozhovor s Laydee Jane

11. 10. 2005  |  Autor: erow  |  Komentáře (3)
Po prázdninové přestávce v pátek 14.října přichází další pokračování residentní noci DJky LayDee Jane s názvem Crystal, která se koná zhruba každé dva měsíce v ostravském klubu Fabric. Co vše LayDee Jane dělala v létě, jaké má další plány, co si myslí o módě a koho si pozvala na další Crystal do Fabricu, se dozvíte z následujícího rozhovoru..
Ahoj Lucko, tak povídej, přeháněj, jak jsi se měla celé léto a co jsi dělala?
- Jejda, toho bylo. Tak třeba začnu tím, že jsem si byla zahrát v Egyptě, kde mě pozvali do prestižního klubu Latex, který je přímo v hotelu Hilton v Káhiře, kde jsem to trochu pojala i jako dovolenou. No vlastně jako celé léto. Měla jsem za sebou náročný rok, tak jsem si dávala oddech a sbírala síly na další klubovou sezónu.

Většina DJů jezdí v létě po festivalech, jak to bylo s tebou ?
- tak na několika jsem byla, ale zase jsem to nějak nepřeháněla. Hned na prvním v Písku jsem pěkně zmokla, ale perfektní počasí se letos povedlo na Streetparade v Curychu. Svítilo sluníčko, ale přesto nebylo vedro. Večer jsem pak ještě hrála na mega akci Starz, takže jsem si to tam celý den pěkně užila. Asi nejlepší byl letos Scream v Polsku, kde jsem hrála společně s holandským djem Svensonem. Byla tam nad očekávání perfektní organizace a těch několik tisíc lidí se tam skvěle bavilo. Možná to bylo super proto, že jsem narozdíl od jiných festů nevěděla co od toho mám čekat. Docela zajímavé bylo i vystoupení na Trnkobraní ve Slušovicích, kde bylo výborné publikum. Kromě toho jsem ještě byla opět v Turecku, kde jsem hrála na dvou venkovních akcích a nedávno jsem hrála na další mega indoor akci Sonic ve švýcarské Basileji, kde ještě hrál třeba Marco V, Marcel Woods a další.

O tobě se ví, že chodíš velmi zajímavě oblékaná a přitom pokaždé jinak, jak to děláš ? To už máš nějakého osobního vizážistu ?
- Ne :) Móda je vlastně můj koníček, takže se o ní dost zajímám a o svou image se starám sama. Mám takovou neoficiální dohodu s holandskou firmou GSUS (čti „džízus“), která mě dost zásobuje :) Jejich oblečení je podle mě hodně originální a kvalitní a ráda ho nosím. Kromě toho se mi také moc líbí jejich název a logo, prostě je to o něčem a má to myšlenku. Ačkoliv je to luxusní značka, není zatím tak provařená u tudíž to na sobě nemá každej druhej.

A jaké tedy budou podle tebe trendy oblečení do budoucna ?
- Tak letošní zima je jasná, budou dominovat černé a zlaté barvy a střihy do pánského stylu s prvky vojenských uniforem, zejména letecké. Na jaře bude ještě převládat ten uniformovaný styl, ale léto bude podle mě spíše v rockovém stylu, jako třásně, kůže, šněrování, vypasované korzety a hodně se budou používaz látky které vypadají jako kůže.

Aha, tak to byly spíše informace pro to dámské publikum. A jaké budou podle tebe trendy v hudbě ?
- Tak to už je těžší, ale už letošní rok naznačil, že se vrací doba živých kapel, koncertů a taneční hudba se podle mě ještě více stáhne zpět do klubů. Hudební styl bude ve všech tanečních žánrech více do elektra a hodně producentů bude čerpat v rockové hudbě, což slyším už teď na promech co mi chodí. A co se týká tranceu, tak si myslím, že trochu zpomalí a opět se vrátí melodie.

A prozradíš něco co se týká budoucnosti LayDee Jane ?
- Přes léto jsem nasbírala spousty kontaktů, které se teď snažím využít. V brzké době budu zřejmě přecházet pod novou agenturu, rýsujou se nové možnosti práce ve studiu a začíná pro mě pracovat pár lidí v oblasti reklamy a marketingu. Zatím nechci být konkrétní, ale možná se budu opět stěhovat :) Ale co už můžu prozradit, tak to je že 10.11. vyjde konečně moje první oficiální vinylové EP, kde je nová verze skladby Titan-ic a originál skladby Alumin-ic. Už teď je v přeprodeji v síti obchodů DjShop.

A co se týká tvých vystoupení ?
- Tak letošní podzim hraju na akcích často s holandskými dji, jejichž produkce je mi vlastně i nejbližší. Hodně se teď těším na Time Warp v Praze, kde budu hrát hned po djovi Marco V, který je pro mě v současné době asi jednička. Bude poprvé v ČR, tak jsem zvědavá na reakce publika. Mimochodem, zaslechla jsem, že se o mě někdy říká, že jsem prý „Marco V v sukni“ :) O týden později budu hrát na hlavní stagei na akci Blackhole Night ve Švýcarsku, kde narozdíl od té české verze bude kompletní sestava: Mark Norman, Cor Fijneman, Ton T.B. a Mojado live a pak mě ještě čeká vystoupení s djem Svensonem a opět s Tiëstem.

Na další díl Crystalu jsi si pozvala také holanďana - dje SANa, proč právě jeho ?
- Protože SAN hraje velmi zajímavě. Vím že publikum ve Fabricu je velmi náročné ale zároveň i otevřené a věřím, že to pro ně bude lahůdka. Na první poslech se může zdát, že SAN hraje jako většina progresivních djů, ale on má v těch svých setech něco, co je těžko popsatelné, něco velice zvláštního co mě neuvěřitelně dostává. Komu nevadí volnější tempo, tak si to určitě skvěle užije ! Kromě toho je to také skvělý producent a má hodně zkušeností z celého světa.

A co by jsi chtěla vzkázat svým fanouškům ?
- No že už se na ně opravdu moc těším, protože hraní ve Fabricu je pro mě jako droga, na které jsem závislá. Během těch posledních tří měsíců jsem sehnala neuvěřitelně skvělé desky, takže i oni se mají na co těšit. A svému ostravskému „Družstvu“ bych ráda vzkázala, že De Lukse jim přivezu už na Silvestra, kdy budeme oba slavit Nový rok právě ve Fabricu !
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Liberecak
14. 05. 2006 | 12:17:12
+0 | -0
Jedno mi vysvetlete prosim..v dnesni dobe kdy hraje kazdej druhej a dj je jak mraku,nechapu jak se muze dj,kteremu se udajne(bohuzel jsem ji neslysel) kazdej druhej mix kope,a uz je znamej spis svoji nezkusenosti,jak muze takhle hojne vystupovat a bavit lidi..a nerikejte mi ze je to jenom kuli tomu ze je kost..tohle snad neni pop music...nebo uz jo?!?!?!?
pražak
13. 10. 2005 | 13:49:17
+0 | -0
tož tady u nas je to jinak, tož .-)
ostravák
12. 10. 2005 | 15:13:23
+0 | -0
Když je Lejdyna ve Fabru je vždy narváno..:o)
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika