Kalendář koncertů 09/2009

Kalendář koncertů 09/2009

01. 09. 2009  |  Autor: YannD  |  Komentáře (0)
Prázdniny jsou za námi. Spolu s nimi pomalu i léto, a tak nezbývá než zamávat festivalům a vrátit se zpět do klubů. Co si pro nás přichystaly na poli koncertním najdete v našem pravidelném přehledu. A že je z čeho vybírat.
3.9. – Groove Armada
První koncert našeho výčtu a hned ten nejzajímavější. Groove Armada v koncertní sestavě konečně v Praze. Slůvko konečně zde má velmi patřičný ráz, nicméně důležité je, že pánové Andy Cato a Tom Findlay tentokrát skutečně dorazí a předvedou natěšenému publiku to nej z jejich repertoáru.

3.9. – Panteon Rococó
Compañeros Musicales tedy muzikantští kamarádi, mexikáni s divokou krví a zběsilými rytmy ukrytými do třech písmen ska, opět v Praze. Tentokrát v Paláci Akropolis a jako vždy v plné síle. Koncert se uskuteční v rámci turné k připravované třetí desce, jež vyjde na podzim.

3.9. – Mucky Pup
Po patnácti letech se do Čech vrací americká hardcore/punková legenda Mucky Pup. Koncert se odehraje v rámci reunion tour a představí tuhle partu v nejsilnější sestavě jakou kapela pamatuje. Ti kdo Mucky Pup nestihli na Rock for People mají šanci na reparát třetího v Roxy.

5.9. – Macy Gray
Držitelka cen Grammy či Brit Awards a především majitelka jedinečného hlasu, Macy Gray, se premiérově představí českému publiku. Konkrétně v klubu Sasazu a v rámci tour k nové desce The Gray Life. K dostání jsou vstupenky zahrnující raut, tak i klasické vstupné bez rautu ke stání.

15.9. – Dan Bárta & Illustratosphere
Kapela Illustraosphera Dana Bárty slaví deset let od vzniku a na podzim si přichystala druhou část narozeninové tour. Jednou ze zastávek bude také pražský Palác Akropolis, kterým se ponesou skladby napříč všemi třemi deskami. Vstupné činí 250 korun a koncert rozdělí září na polovinu před Danem a polovinu po skvělém koncertu.

17.9. – Vienna Vegetable Orchestra
V rámci velmi vydařeného konceptu Euroconnections se v Paláci Akropolis odehraje vskutku netradiční koncert rakouského projektu, který svou zvláštnost prozrazuje již v názvu – Vienna Vegetable Orchestra. VVO, to jsou nástroje ryze přírodní, ba přímo zeleninové. Co vše se s nimi dá vykouzlit uvidíte v Akráči a spolu s tím i hradecké duo DVA.

17.9. – WWW

Ve čtvrtek sedmnáctého vystoupí v rámci Týdne Nepřizpůsobivosti v holešovickém Crossu WWW spolu s Vladimírem 518. A spolu s nimi My name is Ann, Ghonzales či Deus ex Machina. To vše za sto třicet kaček, nutno však dodat, že s omezenou kapacitou. Máte-li rádi především hip-hop, neváhejte.

22.9. – Nouvelle Vague
Nouvelle Vague je francouzská kapela proslavená originálními coververzemi (nejen) punkových skladeb. V červnu vydali nové album NV3 a po dvou letech se vrací do Čech. Tato bossa nova kapela se může pochlubit plejádou věhlasných spolupracovníků a také vokalistek. Za všechny jmenujme úžasnou Melanii Pain.

24.9. – JazZsTepPa
Velmi zajímavý koncert připravila Roxy promotion pro všechny příznivce stylu zvaného Dubstep. JazZsTepPa, pocházející z Británie, se označuje za vůbec první dubstepovou kapelu vůbec, a tak je jejich shlédnutí téměř povinností. Support obstarají Machine Funck a Matoa.

24.9. – Tori Amos
(Kongresové Centrum)
Tori Amos je jednou z nejdůležitějších žen na hudební scéně vůbec. Svérázná písničkářka, skladatelka a pianistka vydala letos album Abnormaly Attracted To Sin. A právě s ním se vrací do Česka. Konkrétně do Kongresového Centra, a to po dvou letech.

25.9. – Speed Caravan
V rámci celoroční série koncertů world music, se v Paláci Akropolis představí francouzská, u nás nikoli neznámá, kapela Speed Caravan. Základ jejich hudbě poskytuje arabská loutna oud, kterou však propojili se zvukem kytary a vytvořili tak originální a svébytný styl možno označitelný za Qat and Rock'n’Oud.

30.9. – Mr. BIG
Poslední zářijový den přinese návrat jedné z amerických rockových legend. Kapela Mr. BIG dlouho s návratem na koncertní pódia otálela, nyní je však zpět, a to v originální sestavě. Středa třicátého v Roxy je jasná volba.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika