Nouvelle Vague se vrací do Paláce Akropolis

Nouvelle Vague se vrací do Paláce Akropolis

02. 09. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Po dvou letech od prvního totálně vyprodaného koncertu v Praze se 22. 9. Nouvelle Vague vrací do Paláce Akropolis, aby představili svoje zbrusu nové album NV3.
Francouzská bossa nova kapela, která se proslavila originálními coververzemi punkových a postpunkových skladeb, vydala začátkem června novou studiovou desku NV3.

Na své první desce Nouvelle Vague I (2004) vzdali hold kapelám, jako jsou Dead Kennedys, The Cure, The Clash, Killing Joke, Joy Division či Sisters of Mercy. Prodalo se ho přes 400 000 kopií! Druhé album Bande a Part obsahuje předělávky od Blondie, New Order, Billy Idola či hit německých Bauhaus.



Nová deska NV3 v sobě nese jména jako Depeche Mode, Talking Heads, The Police , Gary Newman nebo Echo & the Bunnymen. Od předchozích dvou alb se NV3 liší v zásadní věci. Na některých coververzích se totiž podíleli sami autoři původních skladeb. Pozvání k nahrávce nového znění Master and Servant přijal sám Martin Gore, kterého doprovází Mélanie Pain a v Parade od Magazine vedle Nadeah Mirandy zaregistrujete původního zpěváka Magazine – Barryho Adamsona. Samozřejmě nechybí ani zástup dalších obvyklých vokalistek: Marina Celeste, Phoebe Killdeer, Siljia, Eloisia atd. Také stylově rozšířili Nouvelle Vague svojí působnost, takže kromě bossa novy zaslechnete i country, folk a bluegrass

Akustická kytara Oliviera Libauxe, sametový hlas zpěvaček, svérázné aranže producenta Marca Collina a originální texty dokazují, že nefalšovaná písnička stále táhne.

Dodal: Eva Kociánová
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: NOUVELLE VAGUE

Úterý 22. 9. 2009
Vstup: 430/500 Kč
Vystupují:
live: Nouvelle Vague
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
YannD
03. 09. 2009 | 12:09:04
+0 | -0
Třikrát hurá:-)
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika