Čtvrté album Portishead

Čtvrté album Portishead

28. 09. 2009  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Na rok 2010 chystají Portishead, užívající si svobodu bez ruce svazující producentské smlouvy, nové album. Geoff Barlow, který se nedávno pustil do vedlejšího projektu s kapelou Beak, připustil, že mají s Beth Gibbons a Adrianem Utleym plány, které by mohly vyústit v nové album někdy v roce 2010.
Eponymní debut Beak, nahraný v pouhých 12 dnech, vychází 19. října na labelu Invada Records, který vlastní Barlow a Paul Horlick. Extrémně krátký čas pro vznik alba prý našel inspiraci v manifestu Dogma 95, který sdružoval skandinávské režiséry v 90. letech. Režiséři Lars Von Trier, Thomas Vinterberg a další kladli obrovský důraz na jednoduchost filmu, redukci produkčních úprav a dějovou linku.

Proč museli fanoušci na třetí album Portishead s názvem Third čekat nekonečných 11 let vysvětluje Barlow částečně v rozhovoru pro BBC, když připouští, jak propastné jsou rozdíly mezi Beak a Portishead: „S Portishead máme dlouhá období bez nápadů. Jde nám o to, hudebně se rozvíjet, ale v okamžiku, kdy nic takového není po ruce, začneme trčet na jednom místě. Myslím, že Beak je shovívavější, co se týče nápadů. Při nahrávání jsme toho moc nenamluvili. Prostě jsme šli do studia a natočili desku. Bylo to fakt osvěžující.“

O formátu nové desky se Barlow zmiňuje jen okrajově – klasickou placku asi očekávat nemůžeme, ale co přesně to bude, se zatím neví. Barlow se ale nechal slyšet, že Portishead mají velké plány.

Zdroj:
www.pitchfork.com
www.news.bbc.co.uk
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika