Koncert zpěvačky Skye se přesouvá do Roxy

Koncert zpěvačky Skye se přesouvá do Roxy

08. 10. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Koncert britské zpěvačky Skye, bývalé frontwomanky kapely Morcheeba, se přesouvá ze 7. listopadu z Incheba Areny o den později do klubu Roxy. „Důvodem jsou nižší prodeje oproti původním očekáváním.
Klub Roxy nabídne tu správnou kapacitu spolu s komornějším prostředím, které umožní bližší kontakt s touto zpěvačkou proslulou sametovým hlasem,“ říká Borek Jiřík, z pořádající agentury Charm Music. Cena vstupenek se nemění, dosud zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. Pokud se někomu nehodí nový termín, dostane zpět peníze včetně poplatku sítě v místě zakoupení.

Skye vystoupí v Praze v rámci turné nazvaném „The Keeping Secrets Tour“. Její sametový hlas zněl do roku 2003 jako hlavní poznávací znamení ve skladbách jiné ostrovní kapely Morcheeba. Zpěvačka s Morcheebou natočila čtyři úspěšná alba i její nejznámější písně – například „Over and Over“, „Big Calm“ či „Rome Wasn´t Build in a Day“. Od rozchodu s touto kapelou vystupuje Skye Edwards (Skye je složenina z prvních písmen všech jejích jmen) sólově, její repertoár tvoří snivé éterické skladby s elektronickými podklady, kterým znovu dominuje její výrazný hlas. V roce 2006 vydala Skye debutové album „Mind How You Go“ s písní „Love Show“ jako největším hitem, který se hrál v rádiích po Evropě. Společné minulosti s Morcheebou se nezříká: „Strávila jsem s nimi skvělý čas, projeli jsme Evropu, Ameriku, Kanadu, Austrálii, Nový Zéland i Čínu.“ To dokazují i její koncerty, kde zní nejen vlastní skladby, ale i zmíněné společné hity. Dle některých zpráv z médií zpěvačka letos připravuje druhé studiové album. V České republice Skye vystoupila několikrát, naposledy v roce 2007 okouzlila diváky na Sázavafestu. Vstupenky jsou v prodeji v sítích Ticketpro a Ticketstream za 660 Kč včetně poplatku.

Sky

Sky Edwards se narodila v roce 1974 v Londýně. S Morcheebou působila jako hlavní zpěvačka od poloviny 90. let, kdy se na jedné party potkala s bratry Godfreyovými, kteří kapelu zakládali. „Na závěr nahrávání poslední společné desky „Charango“, se Paul Godfrey rozhodl, že potřebuje od Morcheeby pauzu. Tak jsme se dohodli, že všichni budeme pracovat na sólových projektech a že se k sobě vrátíme později, odpočinuti a s novou energií. Ale už se tak nestalo. Všechny hezké věci mají svůj konec, a tak jsem se ocitla na sólové dráze,“ uvádí Skye na svém webu. Kromě samostatných koncertů zpívala i na několika charitativních vystoupeních. V roce 2008 spolupracovala s Marcem Collinem z francouzské formace Nouvelle Vague, který sestavil album ze známých filmových písní 80. let. Skye zde zpívá cover písně od Blondies „Call Me“ a „A View To A Kill“, titulní písně Duran Duran z jednoho z filmů o Jamesi Bondovi. K dalším jejím známým coverům patří skladba od Gorillaz „Feel Good Inc“, kterou často zpívá i na koncertech. 27. května, v den 35. narozenin, umístila na svůj myspace profil novou píseň „Not Broken“ z připravovaného druhého alba.

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: SKYE

Neděle 8. 11. 2009
Vstup: Předprodej 660 Kč
Vystupují:
Skye (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika