Gui Boratto se povznesl nad Roxy

Gui Boratto se povznesl nad Roxy

28. 10. 2009  |  Autor: Jervin  |  Komentáře (11)
Na středu 28. října připadly dvě významné události. Významnější byl státní svátek ku příležitosti dne vzniku samostatného Československa. Pro klubery byl den významný tím, že od půl druhé ráno svou live show v pražské Roxy předvedla významná postava elektronické scény, Gui Boratto.
Dlouho jsem Roxy nenavštívil, a tak se mi konečně u této příležitosti naskytl důvod zavítat. Příchod byl velmi brzký a už kolem půl dvanácté vodím své nohy uvnitř klubu. Staré známé tváře. Pro mě přibyly LCD TV a nové konstrukce nad sálem, ale jinak téměř žádné změny. Všechno při starém.

Skládám tedy nohy na židli pod stoleček, na kterém stojí meruňkový džus a vyčkávám. Čas jako by se zastavil. Při vystoupení Navida Tahernia se sice parket plní, ale po chvilce poslechu zjišťuji, že obsah jeho setu je postavený na starších záležitostech. Nicméně jsem se přišel bavit, a tak rád v průběhu jeho setu slyším tolik ohrané Radio Slave, přesněji jejich nepříliš záživnou věc „Grindhouse“, které až mistr Dubfire dodal onu potřebnou energii a „švunk“. Stopáž tohoto hitu zazněla snad na vteřiny celá. V ten moment mi proběhne hlavou: „Navid jede dlouhé mixy nebo nemá co hrát?“. Asi to druhé. Nevadí, aspoň toho víc postřehnu a užiji si to, pozdravím a pokecám se známými. Při rozebírání důležitých témat s přáteli mě pak ještě po kolena zasypal písek, otevřel se strop a já pohlédl na hvězdy Paula & Fritze, kteří mi tam psali „Berlín volá“ :)

Úžasná záležitost „ Sky and Sand“ od Kalkbrennerů, kterou najdete, kde jinde než na kompaktu, nebo dvdčku Berlin Calling. Navid potěšil a zahrál tuto skladbu opět až na pár vousů celou. Návaznost převzal další hit, který už ale vystoupení tohoto německého veterána ukončil.

Půl druhé ráno mě přinutilo zvednout se ze židle a přesunout se na parket, abych lépe viděl a hlavně slyšel. Gui Boratto přistoupil bez ostychu a hned po pár minutkách do dychtivého davu začal pumpovat něžnost, jež nese název jako jeho poslední album „Take My Breath Away“. V ten moment si i já všímám ostudného momentu pro vjs, kdy Guie Boratta okradli o jedno „T“, a tak po celou dobu jeho vystoupení přesvědčovali, že nyní hraje „Gui Borato“. Borat za mixem, inu proč by ne. Možná, že odpovědí na tuto hrubku byla skladba „Atomic Soda“, nebo spíš ne ...


ilustrační foto

Se zavřenýma očima si s davem společně užívám další tracky. Gui se moc nešetřil a první půle byla opravdu slušný náklad energie provázané euforickými melodiemi. Následně decentně povoloval, aby v závěru přišel s drtivým finišem, ale to bych předbíhal.

V době, kdy jsem si užíval remix od Pet Shop Boys a pozoroval, jak se pohublý dav na parketu baví, tak mi dochází, jak přehnaně mizerný je zvuk. Slyším jen basy, ostré řezavé výšky a ztrácející se vokály v jejich středu. Smutné zjištění. Pokud si uvědomíte, že tento pán má svou show postavenou na vokálech a melodiích, dojdete k závěru, že takovýto zvuk vás okrádá o velkou část hudebního zážitku.

Nezbývá, než zkusit najít lepší místo, nebo se povznést, hodit to za hlavu a prostě se bavit. Učinil jsem tak a s úsměvem na rtech jsem si užíval „Azzurra“, kdy modré světlo odrážející se od disko koulí dělalo chvílemi opravdu azuro. „Terminal“ a "Opus 17" mě dohnaly do míst, kde mám uložené vzpomínky na Exit festival a s ním spojené vystoupení Boratta.


Gui Boratto - Opus 17 - live at Roxy

To už se blížil konec. Zhruba deset minut před půl čtvrtou. Gui přichází se sladkou tečku večera. Úvodní beaty prozradily track i bez známého vokálu a melodie. Počty měly jasný výsledek. Ze všech nejznámějších tracků a remixů chyběl asi ten nejslavnější z „Chromofóbie“. Rozlučka v podobě „Beautiful life“.

Vystoupení se mi velice líbilo a užil jsem si maximálně, jak to šlo. Chtěl bych Roxy pochválit za takováto jména, ale zároveň pokárat za zvuk a hrubku vjs. Celkové hodnocení tedy zní 6/10 (hudební show Boratta 8,5/10)
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HUMAN TRAFFIX

Úterý 27. 10. 2009
Vstup: 250 / 300 Kč
Vystupují:
Gui Boratto (Bra), DJs: Navid Tahernia, Schwa
Další informace
11 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
offtopic
04. 11. 2009 | 12:32:47
+0 | -0

oakey

tyyyjoooo, tys nam to ale nandal, ty NEanonymni internetovej hrdino :D :D :D btw uz sis koupil slovnik cizich slov, aby ses naucil rozlisovat prapor od standardu? :D :D :D
Jervin
04. 11. 2009 | 11:54:51
+0 | -0

oakey

Neokřikuji tě, neberu ti názor, za tele, nebo chudáčka se nepovažuji, neschovávám se za anonymitu, nepovažuji se za zbabělce, právo na diskuzi ti neubírám, názor mám, neprovokuji, odpovídal jsem slušně až na poslední slovo s hvězdičkou ... Měj se :)

03. 11. 2009 | 12:27:45
+0 | -0

Drazí nazí bobánci!

Obchod neobchod,jde o to,že jste telata,která nic nezažili a spokojí se navíc s málem.Buďte alespoň někteří z vás trošku náročnější,existují totiž ekonomicky i kulturně méně vyspělé metropole,ale i tak tam mají lepší dramaturgii(Ukrajina,Bulharsko,Rumunsko).Jinak diskuze jsou tu právě od toho,abychom vyjádřili svůj názor a pokud někdo z vás má jiný(spíš ale žádný nemáte,protože zjevně se vám nedostává ani argumentů),pak mě laskavě neokřikujte,neschovávejte se zbaběle za svoji anonymitu a buďte ke mě slušní,neb vám také nenadávám.Jinak,za akci jsem si zaplatil nejen vstupné a za to mám právo taky něco chtít a Boratto mě zklamal.
Fill
30. 10. 2009 | 18:56:39
+0 | -0

Jervin

Jezisi me tak sere ,ze mi to nevyslo!!!!!Opet tady ma zase nekdo chytry kecy,ale ten boratto musel bejt zazitek.....
Jervin
30. 10. 2009 | 08:54:17
+0 | -0

oakey

Ale je potřeba se zamyslet ... jde tu především o business a kdo tvrdí, že ne, tak ten mele hovna ... bohužel jsme jeden z nejchudších a nejkonzervativnějších států v EU, z čehož plyne všechno, a to je potřeba si prvotně uvědomit ...



Když si vztahovačně vezmu, že jsem taky chudáček, který jim to "sežral", tak ti můžu říct jen jedno. Pokud jsi nevěděl o čem Boratto je, tak jsi měl zůstat u jiného kafe v Berlíně v Tresoru a na celou Roxy a "Skanzen" včetně komentářů si se měl vys*rat ... ;)

30. 10. 2009 | 00:33:43
+0 | -0

topol

Oakey má naprostou pravdu,v čem mele? Stejně tak já zažil spoustu daleko lepších akcí
topol
29. 10. 2009 | 23:13:07
+0 | -0

oakey

meles hovna...
offtopic
29. 10. 2009 | 19:38:42
+0 | -0

oakey

Standard znamená běžnou úroveň, ustálenou podobu. V jeho tvarech i odvozeninách píšeme d, tedy standardu, standardem, standardní, standardizovat atd. Hlásku d bychom zde měli též vyslovovat. Hláska t je ve slově standarta, tj. druh praporu.


29. 10. 2009 | 19:32:22
+0 | -0

Chabý set!

Na minimalové scéně je Boratto již celkem etablovaná postavička,ale vzhledem k tomu,že se snaží pohybovat v současnosti v jediném opravdu progresivním stylu,na to bylo jeho vystoupení příliš standartní(ne standardní!),kdyby byl Fletcher,tak budiž,ale jeho set spíš připomínal poslechovku na after party po koncertě nějakých elektro-romantiků z konce 80.let.Minulý týden hrála v berlínském Tresoru Cio D'or a to bylo opravdu zcela Iné kafé.Podezírám proto promotéry,že se opravdu příliš nezajímají o scénu a vystačí si se zprostředkovanými referencemi od druhých,aniž by se osobně přesvědčili o kvalitách toho či onoho umělce,nebo si rovnou myslí,že jim chudáčci v malé evropské metropoli vše sežerou i s navijákem.Nakonec,byli tady zase Kosheen či I Am X,což o nějaké vyspělosti zrovna moc nesvědčí!Praha=skanzen.PS-a co takhle DJ Sasha?
Jervin
29. 10. 2009 | 14:24:46
+0 | -0

martin

... dokumentarista nooo, já taky dokumentoval :-D jako za ten večer tam bylo víc vtipných momentů ... třeba ty "tanečnice", který se objevily na podiu ... Gui jak pořád zavíral a otvíral notas ... :))) víc ledu v džusu než samotného džusu atd atd ... všechno bylo nějaký divný, ale hudba za to stála .. dal radši nc :-D
martin
29. 10. 2009 | 14:01:00
+0 | -0

byla to bombice

fakt super.. jen nechapu co tam behal okolo guie ten blbecek s kamerou..
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika