Tip na alba a kompilace na listopad

Tip na alba a kompilace na listopad

29. 10. 2009  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Vedle nového alba božského Robbieho toho v listopadu pro náročnější posluchače vyjde o krapet víc. Pár cikcak tipů, které by se pro barvami prolezlý měsíc mohly hodit.

Underworld – Athens
(K7!)

Nová kompilace Underworld, která vychází 23. listopadu, je možná přiléhavou upomínkou na to, že přišel melancholický podzim. Namísto typicky zásvětních beatů se na nás chystá jazzová improvizace a muzikantské umění – jedna z věcí, kterého si Karl Hyde a Rick Smith opravdu váží. Takže Eno&Hyde, Alice Coltrane nebo Laurent Garnier už 23. 11.

Skunk Anansie – Smashes and Trashes
(One Little Indian, 2 CD)

YES! YES! YES! Trojlístek novinek a „bestofka“ hardcore rockerů z Anglie.
„Totálně jsme se odrovnali, zažili peklo, žrali maso, sjížděli Big Brothera, kupovali si Heat, šukali modelky…volili Greenpeace a zapíjeli hořkost pivem. Pak jsme chlastali, mluvili a zase chlastali a mluvili a padali, zvraceli a střízlivěli – jen proto, abychom zjistili, že jsme se rozpadli kvůli tomu, že jsme úplně vyhořeli.“ No a teď jsou zpátky…

Jori Hulkkonen – Man From Earth
(Turbo/K7)

Fin s elektronickou duší tisíckrát provátou pořádnou severskou brízou je zpět s novým albem a to jen rok po „Errare Machinale Est“. Řekl bych, že pro podzimní melancholii jak dělané.


Assemblage 23 – Compass
(Accession)

Je libo trošku industriálu? Tom Shear aka Assemblage 23 ho servíruje už dost dlouho, a nutno říct, že docela zručně. Několik let praxe v různých elektro projektech ho dostaly až do Assemblage 23, kde ho doprovázejí Paul Seggers na klávesy a Kevin Choby na bicí. Na sever nebo na západ? Compass.

Bibio – The Apple and the Tooth
(Warp)

Jestli máte rádi výživnou elektroniku z dílny Boards of Canada, zkuste tvorbu Stephena Wilkinsona alias Bibio. Hračička, ale taky student hudby z Anglie, se nechal inspirovat Autechre a strýčkem Aphexem, aby se dostal k jemným zvukovým přikrývkám, které k vydání doporučil sám frontman zmiňovaných Boards. Čtyři nové tracky a kupa remixů jsou připraveny na 9. listopadu.

Cobra Killer – Uppers and Downers
(Monika Enterprise)

U nového alba berlínských divožen Giny D´Orio a Anniky Line Trost se sami sebe můžete ptát, co to na vás z něj vystrkuje hlavu? Pokud máte rádi pošahané zvukové skládačky slušně říznuté postpunkem, pak si s tím nelámejte hlavu a poslechněte si Uppers and Downers. Určitě vás nezklame.

Club Des Belugas – Zoo Zizazo
(Chin Chin)

Nu jazz, downtempo, lounge, black soul. Tak do těchto krabic byste mohli nacpat všechny čtyři alba Klubu běluh. Páté, s názvem Zoo Zizazo, přichází po roční přestávce a slibuje stejně jako v předchozích případech hodně najazzlé elektro.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika