Bassinfection

Bassinfection

04. 11. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jelikož minulá Bassinfection byla tak trochu vzpomínkovou, nadcházející naopak přináší ve spolupráci s anglickou Yardcore crew aktuální ostrovní dění! Spolu s členy Yardcore crew přivítáme pestrou skvadru londýnského undergroundu.
Krom producentů z UK dorazí poprvé do Brna také palestinský hip hopový MC Stormtrap ze seskupení Ramallah underground (!). Akce (malá stage) tak bude tentokrát koncipována v duchu seznámení se s touto zemí a její situací, nenechte si proto ujít výstavu fotek z Palestiny a ochutnávky arabských specialit.

Scheme Boy
je jeden ze zakladatelů Adverse Camber crew, polovina acid’n’breakcore uskupení Boep a prezident Anti-Ketamine League. Také hraje v kapele Agent Elf – přidává jejich post-rockovému vibu elektronický nádech skrz svůj laptop. Jeho vlastní produkci můžete najít na labelech Ninja Colombo nebo Cock Rock Disco často po boku producenta jménem Teknoist. Inspiraci čerpá z tvorby lidí jako Luke Vibert, Squarepusher, Mu-Ziq, Iron Maiden, Miles Davis, John Coltrane atd. Na Bassinfection od něj uslyšíte našláplou směsici breakcoru, gabba hardcoru a acidu.

Monster X
Přes den zvukový inženýr v televizi, v noci electro-breakcorový šílenec s kořeny v trash-metalu a industrialu. Po účinkování v 12-členné metalové kapele stříkající kolem sebe na podiu falešnou krev se časem přeorientoval na sólový elektronický projekt. Posledních pár let strávil designováním vlastních elektronikých nástrojů a efektů vyhovujících jeho extremistickým požadavkům. Jeho hudba je mixem tepajícího elektra a breakbeatu s ulítlým breakcorem přesně se hodícím do krámu labelům jako Peace Off, Jarring Effects nebo Bedroom Research. Z lidí, s kterými hrál a možna i načerpal inspiraci vypíchněme apsoň Scorn, Enduser, Ebola, Duran Duran Duran, Suburbass, Ddamage a jeho kolegy z Peace Off records Rotator, Electric Kettle, Eletromeca.

Stormfield
je otcem Combat Recordings, na kterém vydávají například Scorn, Milanese, Scan One, King Cannibal, ale i již zmíněný Monster X. Sonicky vycvičen byl na parties lidí jako LFO, Aphex Twin, Black Dog, Autechre a na první vlně temného dnb mistrů Photek a Source Direct a později i na electru a dubtepu a tvorbě Scorna. Během několika let života poblíž Brixtonských dubových soundsystémů si vypětoval závislost na čelisti drtící basové lince a na tu se od něj na Bassinfection můžete díky posílenému zvuku těšit.

Zan Lyons
Předvede svojí audiovizuální show sestávající z elektronického livesetu doplněného hrou na violu a synchronizovanou filmovou projekci. Možná většině z vás jeho jméno nic neříká, tak vězte, že Zan je uznávaný filmař (má na kontě několik filmů, oceněn na festivalu v Cannes) a jeho nové album se chystá vyjít na jednom z respektovaných labelů buď Warp nebo Planet Mu (ještě není jasno kde). Na Bassinfection speciálně kvůli jeho setu přichystáme větší projekční plátno než je obvyklé pro zintenzivnění zážitku. Pokud chcete získat více informací, najdete je v interview na webu www.bassinfection.com, které se Zanem udělal Alec Empire v lednu 2009.

MC Stormtrap
(Ramallah underground)
Stormtrap je společně s Boikotem a Aswadem kmenovým členem palestinského projektu Ramallah underground, který patří k současným nejvýraznějším představitelům arabské undergroundové a nezávislé scény. S jejich produkci nejlépe koresponduje termín experimentální hip hop, který se opírá o tradiční arabskou hudbu. Místy ostrá a radikálně znějící arabská flow osciluje mezi dalšími ambientnějšími hudebními postupy jako trip hop, downtempo nebo dubstep. Z hudby RU jsou cítit pocity neklidu, vzdoru a touhy vzepřít se současnému ponižujícímu postavení, jimiž jsou ulice Ramallahu, odkud RU pocházejí, prosyceny. Sám Stormtrap k tomu poznamenává. „Po té co přišla druhá intifáda, zákazy vycházení a zúžila se síť lidí, se který se můžete stýkat, jsme začali dělat muziku, která tuto frustraci odráží. Pokud žijete v místě jako Ramalláh, nelze se těmto tématům vyhnout“. Stranou by neměla zůstat ani zmínka o úloze arabštiny. „Arabština je pro rap velice vhodný jazyk. Poezie byla mezi Araby vždy oblíbená a má dlouhou tradici. Arabské básně se vyznačují specifickou intonací a melodikou, na což se snažíme navázat a použít tyto aspekty v naší hudbě.“

Dodal: teczka
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BASSINFECTION

Pátek 27. 11. 2009
Vstup: do 22h. 100 Kč, poté 150 Kč
Vystupují:
Yardcore crew DJs se svými hosty Scheme Boy, Monster X., Stormfield a Zan Lyons (Uk), Hrrnec (Cz)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika