Dizzee Rascal si přiveze Newham Generals

Dizzee Rascal si přiveze Newham Generals

09. 11. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dizzee Rascal je splněným snem. Tedy minimálně snem o někom, kdo by dokázal dělat muziku, co bude překračovat žánry, oslovovat široké spektrum posluchačů bez ohledu na škatulky, ve kterých si vegetí jen někteří posluchači. Většina, co to vidí takhle, má už o návštěvě Lucerna Music Baru v pondělí 16.11. dávno jasno a jeden support z Anglie navíc? Tím líp.
Dizzee Rascal, lamač všeho od dívčích srdcí, přes hitparádové rekordy, až po hranice žánrů, přijede přesně za týden do Prahy. Jestli vás už ale znervózňovalo, na kolik způsobů se daří skloňovat slova pop a nadžánrovost v jedné větě se jménem Dizzee Rascal a ze spaní vás budili můry plné ještěrů, pomády a šampónů, mohla by vašemu spánku prospět zpráva, že spolu s Dizzee Rascalem přiváží 16.11. jeho tour bus do Prahy navíc i čistě grime dvojku Newham Generals.

Teď už by ale měli padnout poslední pochyby / výmluvy i u těch, co jsou na slovíčko „pop“ alergický a trpí nejistotou, jestli se Dizzee nezaprodal a neutekl od svých grimeových kořenů, co na něm měli nejradši. Najde se na jeho koncertu někdo, kdo by dal pořádnou pouliční grimeovou špínu? Najde se tu set, při kterém by někdo poskákal všechny ty fluoreskující růžové tkaničky? Najde. A kdyby ne hlavní hvězda večera, postará se o to hned na úvod dvojka D Double E a Footsie. Jestli je grime to vaše, jejich historicky první hraní v Čechách, stylovou krychli na hlavě, stylovej knír, stylovej hlas a rapovej náklad vážně stylovým stylem si nemůžete nechat ujít. Bude to „uo uo, very oridžinl“, což jistě víte, stejně jako že to nikdy neuslyšíte od „enadr individžual“ a už teď cítíte mravenčení, jak byste si zapařili třeba na hymnu “Head Get Mangled“, ne?

A pro ty ostatní, kteří nejsou už 3 odstavce dávno doma, jen základní informační zkratka: Newham Generals jsou z východního Londýna, patří k nejuznávanějším v grimeu, své album “Generally Speaking“ nevydali jen tak někde, ale na Dizzeeho labelu Dirtee Stank. Měli byste je toužit vidět? Tak mrkněte na ty videa… Jo a Footsie měl včera narozky, tak snad mu za týden pořádně popřejete.

Dodal: Martin Boltík, Depo Crew
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: DIZZEE RASCAL

Pondělí 16. 11. 2009
Vstup: Bude upřesněn
Vystupují:
Dizzee Rascal, Bonkers Boombox / Dutty Weekend Special
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika