Tata Bojs vyráží na krátké na turné

Tata Bojs vyráží na krátké na turné

19. 11. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po téměř 5 měsících koncertní pauzy vynucené zraněním zpěváka a bubeníka skupiny Milana Caise, se letos na podzim hlásí o slovo opět Tata Bojs. Letošní skvěle nastartovanou festivalovou sezónu Tata Bojs ukončila v červenci nečekaně havárie Milana Caise na motorce.
Díky Milanově rychlé rekonvalescenci po operaci kolena a řadě rehabilitací může ale skupina splnit slib fanouškům a uskutečnit plánované podzimní společné turné s Ahn Triem. „Moje rehabilitace je v plném proudu a to doslova - vířivka je obzvláště příjemná, skoro stejně tak jako cvičení s mladou paní doktorkou. K tomu si ještě přidejte elektroléčbu to je takový leháro v magnetickým tunelu a zjistíte, že jednou za čas se vymlátit na motorce má i svoje světlý stránky. Jsem si jistej, že tam mě dají dohromady.“ Komentuje s úsměvem svůj aktuální zdravotní stav Milan Cais. Pod názvem ReTour 09 a s podtitulem „remember novemeber“ proběhne série koncertů navazující na loňské úspěšné vyprodané listopadové smetana tour , na kterém Tata Bojs a Ahn Trio naživo představili společné album SMETANA. To obsahuje největší hity Tata Bojs v akustických verzích právě za výrazné účasti americko –korejského klasického Ahn Tria. „To, že jsme přidali k názvu turné podtitul remember november není jen proto, že chceme zavzpomínat na loňský listopad, vzpomínáme a to možná ještě s větší nostalgií na listopad před dvaceti lety.“ - vysvětluje Milan Cais.

Koncertní provedení projektu SMETANA letos navíc zavítalo do nově otevřené Národní budovy na Manhattanu v New Yorku, ale také do Ostravy, kde více než 10 000 nadšených posluchačů aplaudovalo Tata Bojs a Ahn Triu při úvodním koncertě letošního festivalu Colours Of Ostrava.

Podzimní ReTour 09 proběhne od 21. do 29. listopadu a na Tata Bojs a Ahn Trio s mohou těšit posluchači v Pardubicích, Novém Jičíně, Brně, Bratislavě a Praze. Pro slovenské fanoušky je bratislavský koncert náplastí za neuskutečněné plánované vystoupení na festivalu Pohoda z letošního léta. Česká část turné se odehraje s výjimkou brněnské Flédy v komorním divadelním prostředí a vrcholem bude dvojkoncert ve Vinohradském divadle v Praze. Program ReTour 09 však nebude zcela identický jako loňské turné. Návštěvníky čeká několik překvapenení, více skladeb, nová scéna a navíc tajný host. Milan Cais k tomu dodává: „ Minulý rok jsme se snažili v prostředí povětšinou divadelních sálů vytvořit maximálně komorní atmosféru a jít tak danému prostoru naproti. Ale po letošním úžasném zážitku na festivalu Colours Of Ostrava jsme zjistili, že se dá i na klasické akustické nástroje hrát s holkama rock’n’roll. A oproti loňskému roku k tomu přibude navíc i trochu elektroniky.“

Na jaře následujícího roku se potom Tata Bojs zavřou do studia, aby na podzim 2010 připravili nové řadové studiové album.

tata bojs

Dodal: Tomáš Ondráček, Level B production
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika