Jedinečný zážitek v podání Dizzeeho Rascala

Jedinečný zážitek v podání Dizzeeho Rascala

19. 11. 2009  |  Autor: Jirka Vávra  |  Komentáře (1)
Tak máme za sebou snad všemi fanouškami grimu očekávaný pondělní koncert Dizzeeho Rascala, a hned úvodem je nutné říci že tomuto koncertu nelze mnoho vytknout, a lépe než slova popíšou tento fantastický zážitek krátká a nekvalitní, přesto husí kůži nahánějící videa z Youtube.
Ale popravdě, trošku jsem to očekával. Po odložení svršků v přilehlé šatně jsme se vypravili pod podium kde teprve zahřívali gramce britští dj’s Tuco & Quime. Lidí tu nebylo mnoho, ale pomalu a jistě se Lucerna plnila. Jejich hudební výběr nebyl špatný, i když jsem zaslechl pár věcí které mi nesedly a osobně bych je do setu nezařadil, ale to už je asi věc vkusu. Přesto se jim podařilo připravit na objemu nabývající publikum, které bylo mimochodem z velké části zastoupeno mladou generací, na vystoupení britského ale v Čechách žijícího Dje C.Montse. Ten mě svým vystoupením zaujal o něco více, a hudebně směřoval k britskému grimu, tak jak ho známe.

Když se ale na vystoupení pomalu chystal DJ Semtex z britského radia BBC 1Xtra, atmosféra zhoustla a bylo poznat že se chystá něco velkého. Začal pouštět nekompromisní pecky a když zhruba po půl hodince dorazili na podium Newham Generals, už bylo každému jasné kdo je tady pánem. To ale samozřejmě ještě nikdo neměl ponětí co všechny teprve čeká. Tito dva černí chlapíci, D Double E a Footsie, dokázali, že rozhýbat plnou Lucernu pro ně není žádný problém a povedlo se jim to hned během prvních okamžiků.

Díky skvělému vystoupení, během nějž bylo vidět jak jsou sehraní i s DJ’em Semtexem, jim to vydrželo až do konce. Poté zaznělo ještě pár pecek, ale to už to v Lucerně pěkně vřelo a na podium dorazil Dizzeho kolega (zřejmě G-Man), který ho mimochodem po celou dobu doprovázel, a chvilku po něm sám mistr, Dizzee Rascal.

Začali peckou Bad Behaviour, která okamžitě způsobila šílenství sluchovým pohárkům (pokud existují) a jestliže se do této chvíle všichni skvělě bavili, zjistili že zábava teprve začíná. Následovali i další věci z jeho nového alba Tongue‘N’Cheek jako Road Rage, Chillin Wiv Da Man Dem, Money Money, Cant Tek No More ale i věci ze starších alb jako Showtime nebo Maths + English. Z obou pánů na podiu na lidi pod ním stříkaly proudy energie a nebylo živáčka, kterého by nechalo jejich vystoupení chladným.

Davy fanoušků řvali šílenstvím a kdo neskákal s ostatními, jen těžko hledal klidné místo. Vrcholem koncertu pak byla závěrečná série pecek jako Holiday nebo Bonkers, na které čekali všichni přítomní, a také si o ně řádně řekli. Odměnou jim bylo úžasné a energií nabité vystoupení, které nemá v českých klubových vodách obdoby a bezpochyby to byla taneční událost roku. Na památku jste si ještě mohli zakoupit některé z mnoha triček či mikin, které tam byly k prodeji ale to už byla jen pomyslná třešnička na dortu. Ten byl ovšem natolik chutný, že se ho nikdy nenabažíte a pokud by se tu Dizzee měl objevit znovu, budu mezi prvními kdo si koupí lístek na jeho koncert.

Amatérská videa z koncertu zde
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: DIZZEE RASCAL

Pondělí 16. 11. 2009
Vstup: Bude upřesněn
Vystupují:
Dizzee Rascal, Bonkers Boombox / Dutty Weekend Special
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Risha
26. 11. 2009 | 05:07:39
+0 | -0
Promiň. ale napsat ....mezi fanouškami... kdyžtak fanoušky ( mezi fandy... )
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika