SubBerlin: Film o klubu Tresoru

SubBerlin: Film o klubu Tresoru

22. 11. 2009  |  Autor: Sonja  |  Komentáře (0)
10. prosince odvysílá německá stanice RBB (Rundfunk Berlin-Brandenburg) dokumentární film "SuBBerlin". Film Tilmanna Künzela vypráví o historii legendárního berlínského techno klubu Tresor.
Po sjednocení Německa nikdo nevěděl, kde stojí pomyslné hranice čehokoliv a to všechno se odrazilo i ve vývoji a směřování tehdejší kultury ve všech směrech. Právě proto pomohla tato výjimečná situace k vzniku výjimečného hlavního města s nenapodobitelnou klubovou scénou. Ne náhodou patří příběh vzniku berlínského Tresoru k těm nejzajímavějším – tehdejší kulturní aktivisté objevili po pádu zdi neobyčejný prostor bývalého obchodního domu Wertheim – bylo to magické místo, kde se scházela tehdejší mládež z východu i ze západu, místo, kde došlo ke spojení dvou, do té doby naprosto nesourodých politických systémů a kultur, které spojil do té doby nepříliš známé, ale čím dál víc oblíbenější techno.

Dokument skvěle vykresluje vývoj techna od Detroitu až po Berlín a vznik legendární Love Parade. Film dokazuje, že Berlín a Tresor přispěly nemalým dílem k tomu, že se techno stalo právoplatným masivním fenoménem. „SubBerlin“ byl v roce 2008 na filmovém festivalu „Portobello“ v Londýně oceněn v kategorii nejlepší hudební dokument.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika