Qlimax: nejlepší z nejlepších

Qlimax: nejlepší z nejlepších

01. 12. 2009  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (9)
Jen jeden jediný den chyběl k tomu, abych si mohl říci „Tak, po roce jsem tu opět.“ A ptáte se, kdeže jsem se to vlastně ocitl? Je sobota 21. listopadu, přesně 20.45, a já jsem po více než čtrnáctihodinové jízdě autobusem a hodinové jízdě vlakem, přímo před hlavním vchodem do haly Gelredome v Arnhemu, která se pro tento jedinečný večer proměnila v obrovskou taneční plochu.
Neztrácím ani minutu a snažím se co nejrychleji dostat do vnitřních prostorů haly. V rychlém postupu mi ale brání asi tak 50m dlouhá fronta. Naštěstí odbavení jde rychle a po necelých patnácti minutách jsem u první kontroly. Tady mě zarazilo prohození vstupní kontroly a pak teprve možnosti využití úschovny (lockerboxu). No ale co se dá dělat. Následuje úschova nepotřebného oblečení a poté mé kroky směřovaly k ploše stadionu, na které už před několika málo minutami začala spektakulární show.

Začátek šamanského obřadu
Letošní vydání párty Qlimax s podtitulem The Nature Of Our Mind („Povaha naší mysli“) otevřel veterán s rozmanitým žánrovým stylem, DJ který měl tu čest se zde představit již po čtvrté – šaman DJ Isaac. Zpočátku byl schovaný za prosvětlenou oponou, na které se odehrávala hra stínů, ale v průběhu setu opona spadla a stage byla odkrytá v celé své kráse.



Dominantou stage byl okultní strom s rozvětvenou korunou. V kmenu stromu byl otvor, ze kterého šaman hlásal své proroctví. DJ Isaac vyvolal z historie Kernkraft 400 - Zombie Nation, zavzpomínal na Michale Jacksona DJ Isaac – Thriller, řekl svou pravdu Cosmic Gate - The Truth (DJ Isaac Remix), osvěžil sampl let the beat kontrol your body od 2unlimited v tracku Tuneboy - Demolition (Technoboy Remix) a na konec exceloval jak jinak než svou produkcí DJ Isaac - On The Edge s vokály od Red Hot Chilli Papers. Po tak skvělém začátku jsem byl nedočkavý, co přijde s dalším šamanem.

Jako další se v premiéře představil mladý producent A-lusion. Jeho vystoupení se odehrávalo v prezentaci vlastní tvorby. V rozhovoru se dokonce svěřil, že uplynulý rok byly všechny jeho kroky spojeny s produkcí, kterou chtěl během dnešního večera představit. Mimo jiné řekl: „ Žádná slova nedokáží popsat mé pocity po probuzení z Qlimaxu. Qlimax byl úžasný, ohromující a prostě perfektní event! „ Během svého proroctví předložil vcelku slušnou kombinace svých nových, starých a upravených tracků. Představil své novinky A-Lusion - Perfect Harmony, A-Lusion - Reverse Order a rozloučil se skoro klasickou A-Lusion - Perfect It (Frontliner Remix)



Italská invaze
Další na řadě byl italský kouzelník z labelu Scantraxx David Sonar. Jeho vystoupení bylo okořeněno silnou dávkou live actu a stejně tak jako tomu bylo předcházejícím vystoupení, tak i tady došlo k prezentaci nejlepší osobní tvorby. Před svým osobním odjezdemu do Arnhemu, zveřejnil na svých stránkách newsku : „Are u ready?“
Laptop : Ready
Keyboard: Ready
Controller: Ready
Spiritual Fire…

Ale zpět k samotné akci. S postupem času mně ubývalo sil a tak jsem si šel většinu živého vystoupení od tohoto pána vyslechnout na nepříliš pohodlnou tribunu. Zároveň jsem tuto část využil k občerstvení. Naštěstí se to ukázalo jako dobrý tah, protože mě následující účinkující až do brzkých ranních hodin nenechali ani na chvíli oddechnout.

Davida Sonara vystřídal jeho stájový kolega z labelu Scantraxx – Brennan Heart. Začal našlápnutým trackem z vlastní produkce Just As Easy. Během svého vystoupení stihl zahrát snad všechny nejlepší skladby ze svého alba Musical Impressions. Zazněl track s nádherným vokálem Feel U Here, nebyl opomenut nářez v podobě Rockstar DJ a došlo i na Brennanovu klasiku One Blade ovšem v novém kabátě od Noisecontrollers. Do setu zařadil i předělávku do DJ Sammy & Yanou – Heaven, při které se halou nesl zpěv celého davu. Ještě teď z toho běhá mráz po zádech.

Další italskou posilou byl ostřílený matador Technoboy. Při své exhibici nezapomněl složit poklonu všem svým kolegům z branže trackem Hardstyle Masterz ft Max Enforcer – Respect. Při tracku Technoboy meets Ruffian - The Undersound exceloval pro změnu MC Ruffian, který svým hlasem doprovázel celý večer všechny účinkující.



Zlatý hřeb večera
Po italském matadorovy nastoupilo domácí duo ve složení D-Block & S-Te-Fan. Svou show odpálili poměrně očekávaným trackem D-Block & S-Te-Fan - The Nature Of Our Mind, neb se jednalo o Qlimax Anthem na tento rok. Rozdováděný dav po tomto tracku nenechali v klidu ani při svém daším tracku - Music Made. Po vzoru svých ostatních kolegů, kteří hráli před nimi, též prezentovali své poslední album.

Největší prostor ke kouzlení během tohoto večera dostal Headhunterz. Osobně jsem se na tohoto mistra těšil asi ze všeho nejvíc, a byl jsem v očekávání, co předvede. Headhunterz mě, a snad ani nikoho z ostatních návštěvníků, neurazil tím, co zahrál. Ba právě naopak. Rozhodně mě potěšil svými tracky Headhunterz – Woznotwoz, Headhunterz - Fear Of Darkness a Headhunterz - The Sacrifice (Evil Edit)

Jako poslední dvojice šamanů, která zastupovala odvětví hardstylu se představili Deepack. Osobně jsem od tohoto dua vůbec nic neočekával, a tak jsem se vydal po dlouhé době směrem opačným, než bylo hudební epicentrum. Do hlavního místa dění jsem se vrátil až k samotnému závěru.

Tradiční hardcorový závěr

O hardcorový závěr se postarala dvojice Noize Suppressor. Své živé vystoupení okořenili samplem od Metalica - Nothing Else Matters. A co by to bylo za Qlimax, kdyby se neopakovala v samotném závěru Qlimax Antehm . Bylo sedm hodin ráno, vše ztichlo, a nám nezbývalo nic jiného, než opustit halu Gelredome.

+ Vizualizace v podání Vision Imposible
+ Velmi čistý zvuk
+ Showman každým coulem - MC Ruffian
+ Qlimax shop
+ Neopakovatelný zážitek
+ Event byl živě přenášen v rádiu
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

QLIMAX

Sobota 21. 11. 2009
Vstup: vyprodáno
Vystupují:
Technoboy, Headhunterz, Deepack, Brennan Heart, Noisecontrollers, A-Lusion, D-Block & S-Te-Fan, Davide Sonar, Noize Suppressor, Isaac, MC Ruffian a mnoho dalších
Další informace
9 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

10. 02. 2010 | 22:20:45
+0 | -0

To technoboy & Honzin

Noise suppressor's - je dvojce

Noise suppressor - není xD

To autor --> You have to be deff ;-)

10. 12. 2009 | 12:26:54
+0 | -0

To Technoboy:

Noize Suppressor je dvojice!!!xD ( Alessandro Dilillo (DJ Bike), Stefano Soprani (DJ Dek) ), tak kdyztak priste vic mysli ...na fotkach jsou taky dva http://www.facebook.com/pages/Noize-Suppressor/44645115478#/photo.php?pid=3761948&id=44645115478&fbid=141340735478 tak nevim v com je sakra problem...jou jou kritika jde sama vsem co? No nic tak popojedem...next event Headhunterz - welcome to my world muheheeeee
Technoboy
07. 12. 2009 | 11:28:11
+0 | -0
Noize Suppressor je dvojice????xD no nwm ale já myslim že je to jenom jeden italskej týpek....jinak tě nechápu Deepack to slušně rozjížděli(už jenom na žačátku Prophecy pecka jaxwin).

Jinak všichni od Brennan Heart se mi líbili,ale ten začátek nebyl nic moc možná Isaac no mysím,že stejnak nej byl Technoboy(tradične),ale poklonu bych taky složil před D-Block&E-Ste-Fan a Headhunterz.

Byla to fajnová akcička Qlimax is best!

05. 12. 2009 | 14:26:11
+0 | -0

No comment

tak proč jste o tom nenapsali lepe...co? To je zas řečí
kolabs
03. 12. 2009 | 14:35:07
+0 | -0
Kluci líbí se mi vaše postřehy, ten kdo to tady psal slyšel qlimax tak maximálně v rádiu, protže ty bláboly co tady píše se nedaj číst

03. 12. 2009 | 10:53:16
+0 | -0
Unofficial mixvid:



http://www.youtube.com/watch?v=nTFKt4NnH9o&fmt=18



:-D
Dawe
02. 12. 2009 | 14:25:52
+0 | -0
Maxi001

Možná to bude tím, že celá stage byl obličej šamana :-D ale jinak report se mi líbil, docela jsem se u toho zasmál.

Jedinej strom kterej jsem tam zahlídnul byl ten co jsem si sebou přivezli my :-D

Ale jinak for Honzin-snaha se cení a příští rok see you

Maxi001
02. 12. 2009 | 06:09:46
+0 | -0

Strom s otvorem?

Kdybys tam byl, tak si možná všimneš že ten strom měl oči a ústa. :-D občas i promluvil. ale šamana v otvoru sem neviděl...
Black Ninja
02. 12. 2009 | 02:36:04
+0 | -0
Qlimax 2009 - Official After Movie



http://www.youtube.com/watch?v=o4mqJvnuiUo



SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika