Nové desky: tipy na první půlku 2010

Nové desky: tipy na první půlku 2010

14. 12. 2009  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Na rok 2010 se toho chystá víc než dost. Rychlý průřez tím, co na sebe strhává pozornost už teď, najdete v přehledu, který si v žádném případě nedělá nárok na úplnost.

Lostprophets: Betrayed
(18/1/2010)

Šestice původně nu-metalových Welšanů z městečka Pontypridd u Cardiffu si na svoje fanoušky poprvé políčila chytlavým mixem metalu, post-hardcore, hip-hopu a kupou samplů na debutu The Fake Sound of Progress. Dlouho očekávané Betrayed má být podle Iana Watkinse, frontmana kapely, nejlepší, ale zároveň taky nejtemnější album.

Four Tet: There Is Love In You
(26/1/2010)

To, že je ve vás láska zjistíte už 26. ledna, kdy se Kieran Hebden aka Four Tet, laptopový akrobat, vrátí po pěti letech se zbrusu novým albem. V listopadu vyrukoval se singlem Love/Cry, který překvapil svou přístupností a ještě více rozvibroval už tak nedočkavostí sužované fanoušky.

Hot Chip: One Life Stand
(8/2/2010)

Proměňte známost na jednu noc v celoživotní úlet s Hot Chip. Jejich druhé album The Warning skončilo jako album roku 2006 (Mixmag) a singl One Life Stand je už k dispozici na jejich myspace.

Beastie Boys: Hot Sauce Committee Part 1
(8/2/2010)

První pořádná bělošská rapová formace poprvé odbourala širší publikum albem Licensed to Ill (1986), a to hlavně díky tracku Figh For Your Right (To Party). Od té doby zůstávají právem v hledáčku pro svůj inovátorský přístup a pověst politicky angažovaných přidrzlých výrostků, kterým táhne na padesát. Něco z nového alba zaznělo na festivalu Bonnaroo 2009 – prý návrat k rapu.

Groove Armada: Black Light
(1/3/2010)

Andy Cato a Tom Findlay budou v březnu zpět s šestým albem, které má být plné zvratů. „Mohli jsme splácat další desku plnou ragga housových pecek a pár chill-out nápěvků a mohli jsme to mít s krku. Ale ani jeden z nás už se nechceme opakovat a tak jsme šáhli zpět k lidem a kapelám jako Bowie, New Order, Roxy Music. A taky k těm, kteří to dnes vedou: LCD Soundsystem, Friendly Fires, Klaxons, Ladyhawke a MGMT.“ Tak sem s tím!

Fun Loving Criminals: Classic Fantastic
(1/3/2010)

Huey Morgan k novému albu: „No jmenuje se Classic Fantastic, nic víc, nic míň. Nechci to přejít konstatováním, že to je prostě jen další FLC deska, protože ona je fakt dobrá, naše nejlepší v poslední době. Ale má prostě nádech, jak jen to říct, přístupnosti. Naši věrní si budou pokyvovat hlavama a říkat: ´Ok, kluci jsou zpět.´ To album je ale i pro ty, kteří nás zatím neznají.

Gorillaz: Plastic Beach
(8/3/2010)

Všichni chtějí být progresivní, včetně Davida Albarna z Gorillaz. S kolegou Jamie Hewlettem oznámili před 2 lety nové album a Albarn se nechal slyšet, že na něm chce makat s těma „nejneuvěřitelněji eklektickýma a nápaditýma lidma“. No a nedávno v rozhovoru pro Guardian je Albarn pěkně vyjmenoval: Snoop Dogg, Lou Reed, Mos Def, skupina De La Soul a Barry Gibs. Pláž z plastu, jen co je pravda.

Goldfrapp: Head First
(22/3/2010)

Ano, ano. Nestydět se a vlítnout do toho po hlavě. Zatím moc nevíme do čeho, ale určitě to bude stát za to.


David Byrne: Here Lies Love

Slavný hlavně svým frontmanstvím v proslulých Talking Heads, David Byrne se po spolupráci s Brianem Eno na desce Everything That Happens Will Happen Today vrací s albem Here Lies Love. Tentokrát to není Brian Eno, ale Fatboy Slim, který se na albu hudebně podepsal. A vsadím se, že namísto folku a gospelu, které se otiskly na Everything That Happens…tu bude k slyšení něco trochu jiného. Ale kdo ví.


Svou troškou do mlýna v roce 2010 přispějí třeba také U2 (Songs of Ascent), Massive Attack (info zde), Daft Punk (Tron Legacy, 2011?), Vampire Weekend (Contra), Mylo, The Streets, anebo MGMT (Congratulations).
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika