BT vydá další These Hopeful Machines

BT vydá další These Hopeful Machines

14. 12. 2009  |  Autor: Ctira.d  |  Komentáře (0)
Mezinárodně proslulý umělec, vizionář, producent, skladatel filmové hudby a technolog BT je zpět se svým dalším producentským počinem. Tento dvou diskový opus zavede posluchače na 2 hodinovou cestu po rozsáhlých orchestrálních aranžmá, pulsujících elektronických beatů, upřímné vokální melodie a dokonce dojde i na jednoduchou akustickou kytaru.
Začátek vzniku These Hopeful Machines můžeme vysledovat až do roku 2006, kdy BT vydal album This Binary Universe, které vytvořilo zcela nový žánr elektro-akustické hudby. Keyboard Magazine ve své recenzi na toto dílo napsal "Za sto let, by tohle album mohlo být studováno, jako první důležité dílo nového tisíciletí. To je dobře."

Už od útlého věku prokázal Brian Transeau aka BT pozoruhodnou schopnost pro hraní a pochopení klasické hudby. Byl také silně ovlivněn avantgardními a romantickými skladateli jako Stravinsky, Bartok, Debussy a Rachmaninov. Největší vliv na něj přesto měly každodenní zvuky, které většina z nás bere jako samozřejmost. Už v mládí si všiml zvuků metra nebo mikrorytmů cvrčků a cikád.

"Při posuzování procesů tvorby mé hudby dává smysl, proč jsem nucen být technologem'' vysvětluje. "Často čelím skutečnosti, že nástroje, které potřebuji, na skládání mé hudby prostě neexistují. Je to jako být architekt bez cihel nebo malty. Stále vytvářím své vlastní cihly a pojivovou hmotu" dodal.

BT na tvorbě alba spolupracoval také se spoustou hostů. Rob Dickinson si zazpíval v Always a v The Unbreakable, Jes (známá z uskupení Motorcyle ) zanechala svůj hlas v Every Other Way a v The Light Of Things a Stewart Copeland z The Police si zabubnoval v Every Other Way.

Disc 1
1. Suddenly
2. The Emergency
3. Every Other Way
4. The Light Of Things
5. Rose Of Jericho
6. Forget Me

Disc 2
1. A Million Stars
2. Love Can Kill You
3. Always
4. Le Nocturne De Lumiere
5. The Unbreakable
6. The Ghost In You

Album vyjde 2. února 2010. Zdroj: trance.nu
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika