Lukáš Čermák o klubu Touster

Lukáš Čermák o klubu Touster

16. 12. 2009  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (4)
Klub Touster už nějaký ten pátek zaujímá mezi pražskými kluby čestné místo a tak není divu, že se těší čím dál tím větší popularitě mezi clubbery. V souvislosti s tímto klubem jsme vyzpovídali jeho majitele Lukáše Čermáka. Zároveň nás pozve na letošního Silvestra ve velkém stylu a vyhlásí djskou soutěž.
Ahoj Lukáši, club Touster vznikl v roce 2006, pokud se nepletu. Kdo byl na počátku jeho zrodu a jaké měl úmysly?
Touster jsem skutečně založil v roce 2006. Původní myšlenkou bylo vytvořit multikulturní centrum s co nejpestřejší nabídkou zábavy, místo kde by se mohli potkávat lidé rozličných zájmů i hudebního vkusu. Od drum’n’bassu, přes RnB a house, až po techno.

Vzpomeneš si na první party v Tousteru a kdo na ní hrál?
Mám pocit, že tu byl Carl Cox, ale nejsem si jist, jestli to nebyl Josh Wink, nebo DJ Josef Douda. (smích)



Čím ses živil před otevřením Tousteru? Měl už jsi jiné zkušenosti s vedením podobného podniku?
Jelikož jsem původním povoláním grafik, tatér a fotograf, měl jsem už určité zkušenosti s fotografováním podobných podniků a sem tam si někdo nechal vytetovat na zadek vařečku. Takže ano, o gastronomii a vedení podniků vůbec jsem věděl celkem dost.

Kde se tento klub nachází?
Touster se nachází na Sokolovské ulici 152 na Praze 8, což je vlastně taková pomyslná spojnice Prahy 8 a centra metropole. Kromě Meccy jsme snad jediným klubem s tímto hudebním zaměřením, kde si lidé rozhodně přijdou na své.

Mohl by jsi ve stručnosti clubberům tento prostor představit?
Celý klub je rozdělen na dvě části ve dvou podlažích. V přízemí naleznete příjemně laděný lounge, kde vám budou naši rezidentní djs v pondělí a v úterý dělat hudební kulisu pohodovým poslechovým housem plným známých hitů. Můžete si zde posedět s přáteli u dobrého pití, zajít na kávu a vyřídit si díky Wi-Fi připojení vaše emaily a pracovní záležitosti, nebo shlédnout na plazmových televizorech například sportovní klání.
Pokud sejdete z příjemného lounge po schodech do sklepního podlaží, ocitnete se v prostorách samotného klubu s vévodícím pódiem pro djs, jehož součástí je taneční parket, Vip zóna a spousta míst k sezení.

Před nedávnem prošel klub mimo jiné i částečnou rekonstrukcí, která tak klub velmi zpříjemnila a zvelebila. Můžeš nám prozradit, o jaké změny tohoto prostoru šlo?



Přesně tak. Jak jsem již zmínil, klub je situován do dvou podlaží. Vrchní prostory lounge byly kompletně zrekonstruovány včetně dominantního baru. Je jen na návštěvnících zda-li budou chtít být v centru dění a nebo se usadí stranou v jednom z boxů a dostane se jim tak patřičného soukromí. Atmosféru dokreslují plazmové televizory a pohodlné sedačky. Spodní část prošla částečnou rekonstrukcí v podobě vybudování populární Vip zóny a dalšího místa k sezení, jež dokreslují působivé designové prvky.

Nesmím opomenout zvukovou stránku tohoto prostoru. Účastníci parties se mohou vždy těšit na silný zvukový aparát, který je nedílnou součástí každého dobrého mejdanu a v naší metropoli není moc míst, kde na kvalitní zvuk narazíte. Klub Touster je jako mé dítě, pro které chci to nejlepší (smích).

Jak v dnešní době sleduješ taneční scénu jakožto majitel klubu?
Abych řekl pravdu, tak mi přijde, že undergroundovější styly a alternativní hudba jsou poněkud na ústupu. V programu klubu naleznete několik alternativnějších akcí, nicméně se pohybujeme převážně na pomezí v současnosti velmi populárním house a jeho odnožích, čímž reagujeme i na nynější situaci na domácí taneční scéně.

Můžeš tedy být trochu konkrétnější v souvislosti s pořádanými parties?
Hudební nabídka klubu dle mého názoru pestrá a každý by si měl přijít na své. Při plánování programu jsme vzali v potaz i fakt, že nejen clubbeři se chtějí bavit, a proto jsme do programu zařadili akce, na kterých návštěvníci uslyší své oblíbené hity z rádií v houseových remixech okořeněné soutěžemi a zábavným programem.

Konkrétně se jedná o narozeninovou party Zodiac, která se těší velké oblibě. Pokaždé, když na tuto party dorazíte, dýchne na vás narozeninová atmosféra a nemusíte to být zrovna vy, kdo slaví narozeniny.

Za historii se na této akci vystřídala česká djská špička, která je doplněna o talentované djs nastupující generace. Druhou akcí, která stojí rozhodně za povšimnutí je sestřičkovská Nurse party, jejíž kapitánem je dj Motka. Jak už název sám napovídá, jedná se o mejdan pro sestřičky a zdravotníky, ale samozřejmě nejen pro ně.



Připravena je i bohatá tombola a soutěže. Atmosféru podtrhuje dresscode, který této akci dodá ten správný glanc. Posledními třemi akcemi, které bych rád vyzdvihl, jsou Neo Violence stále více populárního dMIT.RYho a její specifický sound, který se jen tak někde neslyší a party The best of Touster, kterou má na starosti matador české scény dj N-kyp. Nesmím zapomenout na Technobeaty pro příznivce klasického techna, jehož rezidentem je partička Duality djs v čele s djem Šmukem.

Rád bych také zmínil, že mimo parties, které jsem trochu více přiblížil celou koncepci dokresluje houseová House o´teque, Dupačky brněnského Petra Pei, Tokátkům Prime Time, úterní a středeční Touster Sofa a speciální akce našich partnerů, firem společně s narozeninovými parties.

Dáváte prostor i novým parties a talentovaným dji ?
Už jsem ti trochu naznačil, že měsíční program má své pravidelné parties, ale dáváme prostor i speciálním a narozeninovým parties.Pokud k nám dorazí nějaký zajímavý nápad na uspořádání party nebo akce, jsme tomu rozhodně otevřeni a můžeme se zájemci jednat. To samé platí i o nových a talentovaných djs, kteří si chtějí v tomto klubu zahrát a představit se. Všichni zájemci mohou posílat na email produkce@touster.cz své koncepty, biografie a sety, které poslechneme a zájemcům dáme vědět, zda-li s ním chceme spolupracovat či nikoliv. To samé platí i v případě zájmu o uspořádání soukromých, firemních a narozeninových akcí.

Konec roku se nezadržitelně blíží. Co chystáte na letošního Silvestra v Tousteru?

Těšte se na nespoutanou jízdu v podobě Cow girl Silvestru, na kterém vystoupí vycházející hvězda domácí scény dj Subgate společně s mistrem Motkou, Ravicem, Francem, Meximem, Raffaelem de la Rue, Slepym, Mar Allem a dalšími. Klub bude rozdělen do dvou stageí – main Cow girl zone a chilloutu.



Připravena je erotická tombola, velkolepý ohňostroj, dárky a samozřejmě stylový dresscode, se kterým je spojena i soutěž o konzumace na baru. Věřte, že tenhle mejdan je zárukou parádně stráveného Silvestra s vašimi známými za doprovodu skvělé hudby od houseu přes trance až po ranní dávku současných podob technomusic.

Na webu www.touster.cz, stránkách klubu na Facebooku, mailu romana@touster.cz, nebo přímo na baru si můžete rezervovat a zakoupit vstupenky na Silvestrovskou jízdu.

V úvodu k tomuto rozhovoru jsme se zmínili o soutěži k připravované lednové party s djem Orbithem, která proběhne druhou lednovou sobotu 9.1.. Dávám ti tedy prostor, aby jsi jí vyhlásil.
Děkuji za slovo. Kromě nabitých lednových parties, které se ponesou převážně v narozeninovém duchu, je na 9.1. připravena akce s djem Orbithem a rezidentem našeho klubu Subgatem. V souvislosti s touto akcí vyhlašujeme soutěž pro všechny djs, kteří by chtěli na party s ikonou české taneční scény vystoupit. Pravidla jsou jednoduchá: zájemci nesmí být v jakémkoliv bookingu a nesmí být rezidenty pravidelné noci. Stylově by se měli pohybovat v rytmu houseu, progressivu a electra. Ti, kteří nejpozději do 25.12. zašlou na mail produkce@touster.cz svůj set a krátké informace o své osobě mají možnost na této party vystoupit.

Výherce budeme nejpozději do 30.12. kontaktovat mailem nebo telefonicky a domluvíme s ním vše potřebné.

Děkuji ti za vyčerpávající rozhovor!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SILVESTR IN TOUSTER

Čtvrtek 31. 12. 2009
Vystupují:
Raffael de la Rue, Ravic, Subgate, Franco, Mexim, more
Další informace
4 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

15. 02. 2010 | 23:20:43
+0 | -0
to Jan Tomas : pána neznám , ale každej , kdo se snaží udělat klub by měl dostat šanci a to i díky rozhovoru . A proč vzniká takovejhle rozhovor ??? jak myslíš , že si lidi do klubu najdou cestu , když se o něm nebude psát a tipové jako ty ho budou pomlouvat ? každej začátek je těžkej a kdž za sebou nemáš sponzoring jako byl v radosti a mecce , tak holt potřebuješ jinou pomoc ...
Adéla
13. 01. 2010 | 08:04:40
+0 | -0
Ať chceš či ne, Touster už mezi pražské kluby prostě patří, některé akce jsou tam na velmi dobré úrovni a zvuk je kvalitní. Ano, v týdnu je to spíše na drink do horní části, ale proč ne?
Jan Tomas
12. 01. 2010 | 14:31:47
+0 | -0

Lukasi Lukasi...

Moje zkusenost s timto panem je bohuzel takova, ze se jedna pouze o velkeho tluchubu, ktery bohuzel pro okolni svet postrada zakladni miru sebereflexe. Muj nazor samozrejme demonstruje porovnani vyse uvedeneho rozhovoru s realitou, kterou v Tousteru objevite. Bohuzel (jiz podruhe se) jedna pouze obycejny/ vecne prazdny/ radoby klub se znudenou obsluhou. Rozhodne nestoji za navstevu ani ve vsedni den. Nechapu take proc vubec vznika podobny rozhovor.
brazil runner
05. 01. 2010 | 15:41:45
+0 | -0

sestřičkovská párty

Ahoj,

clanek docela prijemnej, stejne jako cas od casu navsteva Tousteru. Spise se domnivam, ze club tezi spise ze sve polohy nez z vlastni produkce. Co mi ale prijde docela nefer je poradani sestrickovskych akci. Akce se sestrickama i s obdobnyma dekoracema porada pod nazvem Rehab v Mecce Nesquik uz minimalne 5 let. Chtelo by to neco vlastniho a ne kopirovat ostatni. Jinak s Tousterem problem nemam. Club je po renovaci, horni patro se mi libi moc. Podzemi je takova kopka, ale s prostorem se asi nic moc vic delat neda. Takze, Lukasi, hodne stesti do dalsi prace...
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika