Killing Joke  vystoupí v Lucerna Music Baru

Killing Joke vystoupí v Lucerna Music Baru

04. 01. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Killing Joke, kapela opředená ohněm a magií, již déle než čtvrt století působí na rockové scéně jako jeden z nejuznávanějších a nejvlivnějších spolků. Nyní se původní sestava Killing Joke – Jaz Coleman (zpěv), Geordie (kytara), Youth (baskytara) a Paul Ferguson (bicí) – vrací do studia, připravena natočit již třinácté album.

Album chystané k vydání v dubnu 2010 bude po mnohých personálních změnách v sestavě Killing Joke znamenat návrat čtveřice, která spolu nebyla ve studiu celých dvacet sedm let! Svůj comeback pánové otestovali na sérii vyprodaných koncertů, běžící od minulého podzimu, a nyní se těší na natáčení nového materiálu.

V průběhu třech desetiletí se ze členů Killing Joke staly všestranné umělecké osobnosti, rozvíjející se mnoha směry. Trojnásobný držitel Grammy Jaz Coleman je známý spoluprací s nejlepšími světovými symfonickými orchestry i s místními folkovými soubory, jakým je například náš domácí Čechomor. Bubeník Martin „Youth“ Glover se zase vypracoval ve velmi uznávaného hudebního producenta, který dohlížel na alba The Verve, Primal Scream a je mimo jiné i spoluautorem největšího hitu elektronické formace The Orb „Little Fluffy Clouds“.

Killing Joke

Skladby Killing Joke si s chutí převzali například Metallica či Foo Fighters, mezi další příznivce apokalyptických vizí kapely se počítají Jimmy Page a Billy Corgan. Vliv Killing Joke lze bez větších obtíží naleznout v tvorbě mnoha mladších kapel, jako Nirvana, Ministry či Nine Inch Nails a dalších skupin, které si i přes svou popularitu uchovaly vazby na tvrdší undergroundovou scénu.

Nesmrtelný styl Killing Joke se tedy dočká další reinkarnace jak ve studiu, tak na evropských pódiích. Během dubnového turné kapela navštíví vedle Německa, Belgie a Finska i naše hlavní město. Do Lucerna Music Baru se na ně můžete přijít podívat 26. dubna 2010.

www.killingjoke.com



Dodal: Michal Rejzek, D smack U Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: KILLING JOKE (UK)

Pondělí 4. 10. 2010
Vstup: 400/500 Kč
Vystupují:
Killing Joke (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika