Elektra s Extrawelt je za dveřmi

Elektra s Extrawelt je za dveřmi

13. 01. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Elektra pokračuje i v novém roce v Oliverem Koletzkim započaté retro sezóně - tentokrát tedy NDR Retro edition vol. 2, protože je na řadě Hamburg a s ním největší ikony techna z tohoto přístavního města - Extrawelt v živém koncertu!
Extrawelt jsou dva čerství třicátníci Arne Schaffhausen a Wayan Rabe z německého Hamburgu. Jak to tak bývá, nebyl na začátku Extrawelt, ale spousta více či méně vtipných přezdívek stejně jako více či méně vtipných pokusů o produkci. Začátečnické nadšení však jen tak něco nepřebije, však 90. léta 20. století byla plná podobných jako Arne a Wayan, hudebních nadšenců žijících jen pro víkend, s vidinou svého velkého snu – být na druhém konci kotle, tam co se přikládá.

Pro svůj význam v námořní dopravě a obchodě bývá Hamburg nazýván „Tor zur Welt“, tj. „Brána do světa“. Na Elektře se otevře “Tor zur Extrawelt” - “Brána do techno světa” Vaše kariéra v takovém bodě může nabrat různý směr. Můžete být tak nadčasoví, že se nedostanete za zdi svého pokojíku, můžete klečet u nohou rozkročeného promotéra a stát se regionální „star“ nebo vám třeba může na email odpovědět James Holden, že by váš track upsal pro Border Community. Jako se to létá páně 2005 stalo Extrawelt a songy Zu Fuß / Soopertrack dostaly číslo 8 v katalogu raketově nastartovaného Holdenova labelu.

extrawelt

Soopertrack se hrál (a stále hraje) tak často, že neunikl ani po sezoně na Ibize čerstvou krví napumpovanému Svenu Väthovi. Tak se hned příští rok objevuje pod značkou imperia Cocoon EP Titelheld a sranda může začít naplno. Následuje klasická nuda, o které kluci snili na začátku. Cestování a hraní pro masy stále dokola a do toho releasy hlavně u Traum Schallplatten. Vše korunované albem Schöne Neue Extrawelt (Cocoon, 2008).

Brněnská Elektra si připisuje další cenný zářez na listinu koncertních vystoupení. Po Vitalicovi, Stephanu Bodzinovi a Robertu Babiczovi bude DJský stůl opět plný nářadí, ovládaný dvěma kluky z Hamburku, kteří si „jen“ splnili svůj sen.

http://www.myspace.com/extrawelt

Dodal: Tomáš Ondráček, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKTRA

Pátek 29. 1. 2010
Vstup: 200 / 250 Kč
Vystupují:
Extrawelt live (Cocoon, De), Orbith, Elate, Ixer, Mike - h / Bar stage: Fake May, Joshek, Ian Fuzzy, Robotech, Fly
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika