Jerry k Apokalypse

Jerry k Apokalypse

22. 10. 2005  |  Autor: erow  |  Komentáře (0)
Apokalypsa klepe na dveře a tak promotéři nelenoší a přinašejí rozhovor s Jerrym, ve kterém se dozvíte co říká na Schranz, jak se mu líbí progressiv a co rád hraje.
1)Ahoj Radku, máme před sebou další díl Apokalypsy, jak by jsi ho ty sám charakterizoval, čím bude jiný?
Bude se jednat o klasické techno a schranz, které je podle mě v poslední době trochu opomíjené, což je škoda. Hlavně zde vystoupí skvělí DJs, které si nesmíte nechat ujít.. Doufám, že to bude opravdu hodně povedený díl a myslím, že si zde každý přijde na své.

2)Kdo ti je po hudební stránce z celého line-upu nejbližší, na koho se nejvíc těšíš?
Po technické i hudební stránce mě hodně zajímá Marko Nastic, i když v poslední době mě také přitahuje tvrdší techno. Je to skvělé odreagování od dosavadního hudebního vývoje – alespoň mně to tak přijde. A samozřejmě jsem zvědavý na Pet Duo, viděl jsem video záznam jejich setu a něco takového jsem ještě nezažil. Opravdu mazec.

3)Co styl schranz, v jehož duchu se celý tento díl nese, jaký je na něj tvůj názor? Myslíš, že má na české taneční scéně své právoplatné místo?
Myslím, že je to podle toho, jak se hudba vyvíjí od počátku 90.let – kdy se hrál rave nebo thunderdoom. Následovalo klasické techno a spektrum hudebních stylů taneční hudby se stále rozšiřovalo. Vlna schranzu byla myslím přirozeným vývojem a tento styl bude dle mého názoru teď nějaký čas hodně populární. Jsme hodně ovlivňování Německem, takže se nástup schranzu dal čekat..

4)Druhá stage bude na Apokalypse zaměřená více na progressive, proč jste se tak rozhodli?
Progressive je v současné době populární vlna, ale ne masová, proto jsme udělali druhou stage v tomto směru:))

5)A jaký je tvůj názor vůbec na progressive a trance, který se také stává čím dál oblíbenější?
Některé takové desky se mi líbí, ale rozhodně se nehodí na hlavní stage na akci typu Apokalypsa.

6)Jak by jsi ty sám charakterizoval to, co hraješ? Jaký je tvůj nejoblíbenější label?
V tom mám naprosto jasno, hraju to, co mě baví :o) Mám plné zuby „diskotékových“ desek. Pro mě je na prvním místě techno s prvky schranzu, Nejvíc mě v poslední době zaujal label Compressed – desky mají super dynamiku :o)

7)Máš nějaký hudební vzor, někdo kdo je tvůj „DJ guru“ ?
Nemám vyloženě jeden vzor, každý je ojedinělý a to si chci zachovat i já. Nechci se někomu podobat... Líbí se mi co, hrál dřív Sven Vath. A teď mě hodně zaujal Sven Wittekind, ten kluk má podle mě velkou budoucnost.. Mezi moje favority taky patří ale třeba takový David Morales.

8)Co je u tebe za poslední dobu nového, slyšela jsem, že máš k desce Eclectic nový videoklip. Řekni nám o tom něco víc – kde ho uvidíme a o čem ten klip je?
Videoklip je v tuto chvíli hotov a co nevidět bude na tv stanicích. Měl by se objevit na Primě, Óčku, ale i na ČT1. Klip jsem chtěl udělat už dlouho, doufám, že jsem tím dal větší pozornost své skladbě na desce Eclectic. A jaký je jeho námět? Je to hraný klip, bez animací, takový příběh o tom, jak kupuju desky, hraju, pak se na mě ušije podvod…ale víc prozrazovat nebudu, musíte se nechat překvapit ..

9)Nemůžu si odpustit jednu otázku – někteří měli poněkud rozpačitý názor na tvé poslední hraní na Apokalypse s DJ Rushem. Chtěl by si se k tomu nějak vyjádřit?
Tato Apokalypsa byla na výstavišti, to pro nás znamenalo moc práce a taky moc starostí. Asi se to pak i projevilo na mém hraní, to uznávám. Navíc jsem se v té době trochu hudebně hledal, a to vlastně pokračovalo i přes léto. Byl jsem pak celý červenec na dovolené, potřeboval jsem oddych. Teď mám jasno.

10)Jak by jsi charakterizoval současnou taneční scénu – stačí pár slov
Jde to celé novým směrem, dlouho se nic zásadního nedělo a teď si myslím, že se začíná scéna větvit na několik „nových“ stylů, které teď letí a jsou moderní. Novým stylem je schranz a „moderní“ jsou progressive a trance. Trance svoji popularitu získává tím, že se teď často hrává na diskotékách, lidem se to líbí. V té souvislosti stoupá jeho popularita.

11)Jak vidíš sám sebe třeba za 15 let? Myslíš, že budeš ještě hrát?
Zeptej se za patnáct let. Jestli budu hrát v tuto chvíli nevím, těžko říct. Ve světě se s tím ale běžně setkáváš. Já bych svůj rozsáhlý archív desek nikdy neprodal a hraní je můj život. Takže věřím, že hrát budu, i když už asi ne takovém měřítku, jako dnes, večírky si budu asi vybírat.

12)Jak podle tebe vypadá ideální párty, co tam nesmí chybět – kdy si mejdan nejvíc užiješ?
Nesmí chybět atmosféra a dobrá nálada. Pak už mi nic nechybí 

13)Co by jsi chtěl vzkázat všem, co na Apokalypsu přijdou?
Přijďte se bavit a udělat si pořádný večírek. Věřím, že tento díl bude stát opravdu za to, já osobně se už na něj moc těším.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika