Druhý koncert Vanessy: Brno, třes se!

Druhý koncert Vanessy: Brno, třes se!

03. 02. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Vyprodaná Vltavská, zákaz vysílání videoklipu a jeden z nejúspěšnějších comebacků loňského roku: legendární Vanessa se 10. února chystá do brněnské Flédy a ve srovnání s pražským křtem chystá další překvapení.
Dorazí tak nejen šokující choreografie s replikou elektrické křesla, ale také speciální přístroje na vylučování feromonů, které pro Vanessu vyvinul doktor Schwarz z laboratoří Skin Biology. „Povinností umělců je zraňovat lidi svým uměním, proto kašleme na nějaké hranice. Kamarádsky ale návštěvníkům doporučím si tentokrát vzít deštník,“ říká frontman Samir Hauser. Jako hosté se představí Insania a v rámci after party CZ Sanctuary DJs.

Masochistickou přitažlivost měly koncerty Vanessy vždycky. V 90. letech byli diváci od skupiny odděleni pletivem - a oslněni tehdy naprosto futuristickou projekcí, ve které se jakoby mimochodem potkávaly útržky porna, tváře masových vrahů a optimistické počítačové animace, zažívali něco, co většina z nich předtím ani potom už nezažila.
Nové album Ave Agony, které vyšlo na Mikuláše u X Production, produkoval Alexander Hacke (Einstürzende Neubauten) a kromě zpěváka Samira Hausera a skladatelů Miroslava Papeže a Daniela Rodného se na něm podíleli také bubeník Jaroslav Stuchlý a producent Jakub Horák. „Dneska hrajem mainstream, jsou to takový příjemný písničky pro lidi našeho věku, kteří s námi vyrůstali, i pro ty mladší,“ říká o albu Rodný. „Pokud se o sobě lidé něco chtějí dozvědět a odhalit temnou stranu, která je v každém z nás, deska Ave Agony jim to umožní,“ dodává Samir.

Tvorba pro kapelu představovala vždycky hlavně psychoterapii. „Mám rád horrory a tohle pro mě byla dobrá příležitost, jak si v jednom takovém zahrát,“ říká Papež. Takovým horrorem byl i dřívější divoký život Rodného, který Vanessu opustil před patnácti lety. „Šplhal jsem na různý výškový budovy a odhodlával se ke skoku. Ani v koutku duše jsem si nemyslel, že to období přežiju, natož že budu zase někdy vést relativně normální pozemský život. Ale stalo se – a do věcí na Ave Agony jsem vyřval právě něco ze svých zážitků z těch posledních patnácti let,“ vzpomíná Rodný. „Jsme rádi, že dejcháme a jestli je na týto desce něco opravdu hodnotnýho, pak to, že je pravdivá a jsou na ní věci, hudba i texty, které jsou přímo z nás,“ doplňuje Samir.

Albu Vanessy Ave Agony se začíná dařit také v Německu. Superlativy v recenzích jako objev roku 2009, nový Tarantinův soundtrack a hodnocení 11 z 10 tomu jen nasvědčují.


Dodal: Zdeněk Neusar, X PRODUCTION
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

VANESSA - KŘEST CD AVE AGONY

Středa 10. 2. 2010
Vystupují:
Vanessa
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika