Gossip vystoupí v červnu v SaSaZu

Gossip vystoupí v červnu v SaSaZu

03. 03. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (3)
Česko bude mít tu čest na svém území přivítat další doposud \"nedostižnou\" a fanoušky tolik oblíbenou hudební partičku – v červnu přijedou Gossip!
Gossip jsou kapelou, kterou rozhodně předchází rozporuplná celosvětová mediální pověst. Dá se předpokládat, že pokud jste o ní (opravdu náhodou) ještě hudebně neslyšeli, že jste určitě někde zaregistrovali objemově těžko přehlédnutelnou zpěvačku Beth Ditto, o které bulvární plátky píší v souvislosti s jejím odmítavým postojem k hubnutí, k holení různých tělesných partií a používání deodorantů.



Gossip jsou jasným příkladem toho, že ve třech se dá udělat docela slušný bugr. Stačí mít výrazný autorský potenciál prezentovaný navíc zpěvačkou nepřeslechnutelnou stejně tak jako nepřehlédnutelnou. A tak, i přes vývojový posun směrem k mainstreamu, jsou The Gossip jednou z nejzábavnějších kapel posledních let.

Gossip se dali dohromady v roce 1999 v Olympii a debutovali eponymním EP u nezávislého labelu K Records. O dva roky později přišla debutová deska That´s Not What I Heard U Kill Rock Stars. Žádný zásadní průlom se nekonal a po druhé desce Movement, navíc kapelu opustila bubenice. S novou punkovou perkusistkou dostala kapela mnohem energičtější drive, který byl následně součástí úspěchu třetí desky Standing In The Way Of Control.



V roce 2006 stačil jediný singl v novém (Soulwax) remixu, aby se z "otloukánka" v prudérním arkansaském maloměstě stala nejvýraznější ikona světové indie scény.

Standing in the Way of Control je pravděpodobně nejpoutavějším hudebním příběhem roku 2006, kdy trio Gossip vydalo stejnojmennou třetí desku na labelu Kill Rock Stars. Z titulního singlu, který se navážel do americké legislativy neumožňující sňatky stejných pohlaví, se okamžitě stala hymna všech parties s nejchytlavější představitelnou basovou linkou. V té době skutečně na světě nebylo jediné party, která by se obešla bez tohoto vskutku globálního hitu.

Slovo punk jako kdyby v tu chvíli zase získalo nějaký, alespoň krátkodobý význam. Z outsiderky Beth Ditto, která by měla být podle všech zvrácených pojetí "normálnosti" deklasovaná – lesba s nadváhou – se najednou stala vostrá a uznávaná mluvčí doposud nijak nereprezentované minority.

Přesně tohle je revoluce a důvod, proč se zakládají kapely: abyste všem ukázali, že ne "vy", ale "oni" se pletli, když se vám vysmívali.

O pár let později má Beth Ditto status pro bulvár zajímavé celebrity, která si hýčká svoji tloušťku, a Karl Lagerfeld ji pokládá za současný opravdový symbol krásy. Nechává se fotit nahá na obálky časopisů a navrhuje vlastní módní kolekci pro značku Evans, inspirovaná svou kamarádkou Kate Moss, která se spojila s Topshopem.

Obvinění ze zaprodání vyvrcholilo, když je z labelu Kill Rock Stars pro major Sony zlanařil Rick Rubin (producent pozdních alb Johnnyho Cashe nebo Red Hot Chili Peppers) a sám jejich korporátní debut produkoval.

Kolem Gossip se toho v mezičase od Standing in the Way of Control a loňskou novinkou Music for Men odehrálo tolik nehudebního, že málem zapadlo to, jaká vlastně jsou kapela a jak fenomenální je Beth Ditto zpěvačka s kapacitou Arethy Franklin, která se nebojí rozkřápnout čistý hlas v bestiálním řevu.

Music for Men si už podle názvu a obalu znovu zahrává s ambivalencí pohlaví. To když tváří kapely najednou není záměrně Beth, ale androgynně stylizovaná bubenice Hannah Blilie a jako první singl si Gossip vybrali Heavy Cross o vyrovnávání se s homosexualitou.

Poslední album hudebně přesně reflektuje posun, který Gossip prodělali na úrovni společenské akceptovatelnosti. Bylo by od nich falešné pokoušet se znovu o undergroundový zvuk, když se z nich stali prominenti, a tak je nové album – ve srovnání se Standing in the Way of Control, které nahráli během pár dnů – okázale taneční, blyštivé a pečlivě produkované. (s použitím materiálů ze serverů Aktuálně.cz a Musicserver.cz)

Přesně tenhle feeling a skvělou energickou show předvedou Gossip již 26. června v pražském klubu SaSaZu. Buďte u toho!


Oficiální web Gossip: www.gossipyouth.com
MySpace stránky Gossip: www.myspace.com/gossipband

Dodal: Jarda Hainzel, 10:15 Management
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: GOSSIP

Sobota 26. 6. 2010
Vstup: Předprodej 770 Kč, VIP 1650 Kč
Vystupují:
Gossip
Další informace
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
dMIT_RY
04. 03. 2010 | 16:35:18
+0 | -0

cena

njn, koncerty byly na muj vkus taky vzdy drahy a ve spojeni se sasazu...hmhm, nevim nevim, uvidime
dance-girl
04. 03. 2010 | 12:58:20
+0 | -0
Cena nic moc no.. :-/ a z prostoru taky nějak nadšená nejsem...

ale uvidíme, je to ještě za dlouho
m.key1
04. 03. 2010 | 12:48:45
+0 | -0
DRAHY!
SOUTĚŽTE
GOSSIP - 26.6. - SaSaZu
3x 2 volné vstupy
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika