Rapper Indy chystá sólové album

Rapper Indy chystá sólové album

04. 03. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po letech společné práce v kapele Indy&Wich se Indy vydává také na sólovou dráhu. Desku vydá ještě na jaře, už teď z ní poslal do světa první singl nazvaný Hicmaker. Prozrazuje i pár jmen, která se na Indyho desce objeví - Wich, Mike Trafik, Emeres, KMBL.
Posluchači pražského rádia Spin už pár dní singl Hicmaker znají. Ostatní se k němu dostanou v nejbližších dnech. Celá, zatím bezejmenná deska vyjde podle prvního plánu v květnu.

Dlouho očekávané a v několika internetových diskuzích i avizované album nabídne řadu zajímavých hostů, jejich syntezátorových beatů a zdrcující kadenci Indyho rapu.

indy

"Hicmaker je textově odlehčená dieta ala 2010, skoro synthpopová věc se zpívaným refrénem. Tu věc jsem měl v hlavě dlouho, asi v listopadu jsem napsal prvních pár taktů, takový sezonní věci. Není samozřejmě o ničem víc inteligentním, než že je u nás "doma" hic," představují singl Indy.

Spolupracoval na něm s producentem eMeReSem, žhavým jménem, na jehož desce Hicmaker paralelně také vychází.

Skupina Indy&Wich patří k předním českým hiphopovým skupinám. Její historie sahá až do roku 1993, kdy se Indy s Wichem potkali v legendárním klubu 007 v Praze na Strahově. První desku My3 vydali v roce 2002. V té době také Wich získal hudební cenu Anděl za DJ mix roku. O tomto albu se na tuzemské hiphopové scéně mluví jako o průlomovém.

Deska My3 byla nominována v kategorii "Nováček roku" na cenu Akademie Anděl 2002, dále pak získala v Czech Dance Music Awards ocenění "Nejlepší album roku 2002", stejně tak obdržela "Překvapení roku" výročních cen Žebřík.



Druhé album, Hádej kdo, Indy&Wich vydali v roce 2006. Také tato deska byla nominována na Anděla. Ocenění album roku získala od hudebního časopisu Filter a jeho prodeje kapelu vynesly i do hitparády IFPI TOP 30.

Rok na to Indy&Wich vydali vůbec první české hiphopové DVD Kids On The Click.

Dodal: Pavel Eichler, Next Level
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika