Mc Lars předskočí rozdováděným Zebrahead

Mc Lars předskočí rozdováděným Zebrahead

14. 03. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
MC Lars, samozvaný průkopník nového žánru “post-punk laptop rap,” přijede do Prahy představit své nové album This Gigantic Robot Kills, které nepřestává udivovat kritiky i fanoušky po celém světě. Tato deska vyšla na značce Oglio, jež už ve svém katalogu má takové undergroundové velikány jako Kool Keith či Wesley Willis.
Dva dny po vydání se Larsovi dostalo velké publicity, když se stal hlavní hvězdou jednoho holandského festivalu, poté se vrátil do USA, kde se jednak zúčastnil velkého texaského festivalu SXSW, jednak objížděl vysoké školy s diskuzemi o hip hopu a postmoderní kultuře. Přestože MC Lars pochází z Kalifornie, neustále dokazuje, že hip hop může být i o jiných věcech než jen o lehkých ženách, jointech a zbraních.

V létě tohoto roku uspořádal Lars jedno ze svých dalších turné po Americe, během nějž vystupoval mimo jiné i s Nasem a Ludacrisem a stal se hlavním tahákem Rochester Lilac Festivalu ve vyprodané aréně před 5000 návštěvníky. Zároveň však ve Stanfordu předvedl svou interpretaci díla „Metaphysics of Notation“ od soudobého skladatele vážné hudby Marka Applebauma. Svou věrnost scéně nerdcore, kterou opustil jen vysokými prodeji svých nahrávek, ne však srdcem, dokázal vystoupením na floridské letní přehlídce Nerdapalooza i na několika „conech“ čili setkáních příznivců sci-fi.

Po bezmála deseti letech na hudební scéně je MC Lars důkazem toho, že nezávislý rapper může přežít i navzdory krizi hudebního průmyslu. Po úspěšných koncertních šňůrách v devíti státech světa Larse neopouští elán. Sám nejlépe ví, že klíčem k úspěchu je nekončící maratón živých vystoupení a kontakt s fanoušky na internetu. Přestože pracuje v mnohem skromnějších podmínkách než skutečné rapové hvězdy, dostal se se svou hudbou na MTV i do rádií zaměřených na mainstream rock. Jeho alba sklízí ovace ve všech věhlasných časopisech od Rolling Stone přes Spin až po Alternative Press.

V současnosti si MC Lars balí laptop na své evropské turné, kde doprovodí rockovou partu Zebrahead. V rámci této šňůry zavítá také poprvé do Prahy, v Lucerna Music Baru jej uvidíme 15. dubna 2010.

Vstupenky na koncert jsou v prodeji v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal za 300,- Kč + poplatky, na místě za 400,- Kč.

Více info na:
www.myspace.com/mclars
www.mclars.com
www.myspace.com/zebrahead

www.zebrahead.tv

Dodal: Michal Rejzek, D smack U Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: ZEBRAHEAD

Čtvrtek 15. 4. 2010
Vstup: 300 Kč
Vystupují:
Zebrahead (USA), Attack! Attack! (UK), Mc Lars
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika