Waltari přijedou v květnu do ČR

Waltari přijedou v květnu do ČR

16. 03. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Stálice finské hudební scény, skupina Waltari se počátkem května rozjede se svým novým albem Below Zero na turné. A nebyli by to Waltari, kdyby při plánování koncertní trasy zapomněli na početné tuzemské publikum. To se svých milovaných seveřanů tentokrát dočká hned čtyřikrát.
Jako první bude Waltari hostit 12.5. písecké Divadlo Pod čarou, o den později se jich dočkají brněnští posluchači v Semilassu. V pátek 14. května se kapela vrátí na pódium Paláce Akropolis v Praze, odkud se následující den přesune na závěrečný koncert do plzeňské Šeříkovky.

waltari

Waltari, kteří prosluli strhujícím mixem zdánlivě neslučitelných žánrů a živelnými koncerty, vznikli v roce 1986. A't je to dílem finské přírody či pověstnou druhou mízou, bezmála čtvrtstoletí by téhle partě ale nikdo nehádal. Do dnešního dne vydali jedenáct studiových alb a tři kompilace, koncertovali bezmála po celém světě, spolupracovali s Finským národním baletem i řadou symfonických orchestrů... Přesto nebo právě proto, jak dokazuje i jejich poslední nahrávka Below Zero, jsou Waltari stále ve výtečné formě.

S humorem a nadsázkou jim vlastní vás tak v květnu opět provedou svým světem plným kontrastů, kde se nakažlivý optimismus snoubí se severskou melancholií a kde si metal podává ruku s popem, rockem, technem či dokonce s etnem. To vše s takovým nasazením a vervou, kterou by jim mohla závidět leckterá o generaci mladší kapela.

Hostem na všech čtyřech koncertech jim budou čeští Egotrip, kteří představí své aktuální EP Naposled.

V tu samou dobu, kdy budou Waltari brázdit zdejší kluby, by se na českém trhu mělo objevit zbrusu nové sólové album jejich frontmana Kärtsyho Hatakky. Novinka ponese s největší pravděpodobností název Duty Freedom a jak potvdil nejen lednový promo koncert v Chapeau Rouge ale nově i pilotní singl Running Away, tato deska nabídne Hatakkovu popovější „tvář“.

WALTARI – KONCERTY V ČR 2010:

Host: Egotrip
12.5.PÍSEK / DIVADLO POD ČAROU
13.5.BRNO / SEMILASSO
14.5.PRAHA / PALÁC AKROPOLIS
15.5.PLZEŇ / ŠEŘÍKOVKA

Více info na www.waltarimusic.com

Dodal: Katka Dědková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: WALTARI

Pátek 14. 5. 2010
Vstup:
Vystupují:
Waltari, Egotrip
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika