Fuck Buttons v Meet Factory

Fuck Buttons v Meet Factory

17. 03. 2010  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Fuck Buttons, bristolské elektro-noisové duo zahraje konečně i v Čechách! Stane se tak 3. května 2010 v Meet Factory a 4.května v brněnské Flédě, kde je doprovodí kapela Sunny Day In Glasgow. Fuck Buttons mají za sebou dvě podařená alba a svou tvorbou i nadále fascinují nemalý zástup nadšenců.
Fuck Buttons, tedy Andrew Hung a Benjamin John Power, svým debutovým albem Street Horrrsing (2008) potvrdili status výjimečnosti, který si vydobyli svým živým koncertováním na festivalech. Neotřelá kombinace nekonečné laviny zvukových distorzí, zvuků kláves, dětských hraček a vokodérů ohromila a vysloužila si stejně neobvyklá hodnocení. Magický zvukový kruh. Vycházející slunce měnící se v supernovu. Zvuk konce světa. Street Horrrsing svým nekonečným opakováním jednoduchých motivů někomu může připadnou jako zvláštní mučící metoda, pro jiné to může být ale zážitek na pokraji extatického vytržení. Ono to první vlastně nevylučuje druhé…



S napětím očekávané druhé album vyšlo v říjnu 2009. Tarot Sport bylo o poznání uhlazenější a tanečnější – hlavně díky producentskému zásahu Andrew Weatherhalla. Ty tam jsou vyhřezlé hlasy a brutální noisové útoky. Tarot Sport je namísto nich prošpikován beaty a synth linkami, které jsou pro někoho tak předvídatelné, že mohou trošku nudit. I tak si Tarot Sport uchoval punc unikátnosti a pro některé naznačil posun Fuck Buttons o jednu příčku výš, směrem k propracovanějšímu a pečlivějšímu zvuku a aranžmá.

www.myspace.com/fuckbuttons
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: FUCK BUTTONS

Pondělí 3. 5. 2010
Vstup: 290/390
Vystupují:
Fuck Buttons, Sunny Day In Glasgow
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika