Brian Sanhaji headlinerem party Relaps

Brian Sanhaji headlinerem party Relaps

22. 03. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jeden z nejžádanějších tech-minimalových producentů současnosti, jehož domovským labelem je světoznámý CL records Chrise Leibinga - Brian Sanhaji, který se v posledních letech objevuje na nejprestižnějších zahraničních festivalech a parties po celém světě, se představí 3.dubna v Roxy.
Co takhle další DJ live act, doporučený přímo Chrisem Liebingem či respektovaným The Advent? DJ i producent, dříve vystupující pod pseudonymem RELIC, dnes patří k vlně nové generace post - techno umělců, kteří „zachraňují" charakteristický sound techna 90.let. a zároveň ho přetváří na velmi inovační a tvrdý směr, který upouští od zbytečných výstředností.



Sám tento umělec vlastní několik labelů – mezi nejznámější patří určitě uznávaný Enable records. Jeho live act sety bývají vždy naprostou zárukou vynikající podívané a hlavně „poslouchané". Na akcích, jako jsou Creamfields nebo Time Warp, si jeho fanoušci nejvíce pochvalují bezchybnost mixu a do posledního detailu promyšlený set, který se dá přirovnat k velmi rozmanitému příběhů plnému nečekaných zvratů.



Brian Sanhaji patří k nové generaci motivovaných a talentovaných umělců, kteří se i v dnešní době stále zaměřují na typický sound techna 90.let. Brian se narodil 16. listopadu 1978 ve Frankfurtu a k elektronické hudbě, konkrétně k technu, se dostal přes široké spektrum hudebních žánrů, které ho během dospívání oslovily, i když asi nejvíce ho v té době zajímal hip hop a byl velkým fanouškem Prodigy.



V 17 letech začíná pracovat ve studiu a po získání prvních zkušeností produkuje vlastní, pro něj charakteristicky rytmické tracky. Velký podíl měla na vývoj Brianovy kariéry samozřejmě také samotná taneční scéna ve Frankfurtu, neboť právě zde jsou dva velmi významné kluby, které do velké míry ovlivnily celou řadu DJských hvězd – Omen a U60311. Právě v klubu Omen, kde Brian vystupoval, se setkává s majitelem underground labelu Triebtäter, který mu zprostředkoval vydání jeho první desky.

A tak v roce 2001 vychází Brianův první počin - Technoschillten e.p. Deska měla úspěch a setkala se s velmi kladným hodnocení, což Briana motivovalo k další produkční činnosti. Jeho další deska, Electronic noise, tak vyšla ještě v témže roce. Brian také zakládá svůj vlastní label Enable recordings, jehož profilovým zaměřením má být právě specifický Brianův sound. První deska na tomto labelu vychází ještě pod Brianovým původním nickem „Relic". Nicméně stejný nick používal i jistý holandský trance producent, a tak se Brian vrací zpět ke svému jménu Brian Sanhaji.
Během let 2001 a 2004 Brian vydává celou řadu desek – např. No silence, The passion, nebo úspěšnou Citizen art.

V říjnu roku 2001 Brian vystupuje jako liveact v renomovaném klubu Palazzo v Bingenu. Brian získává i další nabídky na vystoupení a brzy odjíždí na svůj první booking do zahraničí – hraje v Chorvatsku a v Bosně. Brian se ale nepřestává soustředit na práci ve studiu, brzy vznikají další desky – Fornication, Nightlife a Exchange. Desky vyšly na Brianově labelu Enable. V roce 2004 vstupuje Brian do respektované agentury CL recordings, která je známá zejména díky jejímu majiteli, Ch. Liebingovi.

Od roku 2005 Brian Sanhaji vydal přes 25 desek, exceloval jako remixer zvučných jmen, a po boku Chrise Liebinga vystoupil ve více než 22 zemích, a to několikrát po sobě. Brian ke svému vystoupení využívá své vlastní, velmi specifické technické vybavení a jedině on ví, jak z něj dostat maximum. A "na maximum" je také jeho krédo.

Druhým zahraničním hostem je reprezentant německé školy - dj Jagger stojící za značkou Rheintime records a klubem Elektrokuche v Kolíně nad Rýnem, kde si dveře otvírají nejzvučnější jména světového techna a minimalu v undergroundovém prostředí, jaké u nás nemá odbdoby.

Domácí scénu budou reprezentovat djane St. Claire, která se v minulosti představila na předních domácích festivalech jako je Summer of Love, Recapitulation nebo Openfloor a pražský dj Next.

www.roxy.cz
Roxy facebook fanpage


INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

RELAPS WITH BRIAN SANHAJI

Sobota 3. 4. 2010
Vstup: 250 Kč
Vystupují:
brian sanhaji (ger) ,jagger (ger), st.claire (cz), next (cz)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika