Pete Walk: Pokaždé hraji něco nového

Pete Walk: Pokaždé hraji něco nového

24. 03. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Výroční vydání putovních mejdanů dje Ketana Retrospection!! Night se nezadržitelně blíží. Na party vystoupí společně s Ketanem vokalistka Katrin, kterou jsme vyzpovídali zároveň s dalším hostujícím djem Petem Walkem. Přinášíme vám proto hned dva zábavné a zajímavé rozhovory v jednom článku.
Ahoj Péťo, jak se dneska máš?
Mám se fajn. Zrovna mám za sebou zajímavý víkend. Hrál jsem v pátek v pražské Radosti FX na mé rezidentní party Steam a pak společně s PROUD-M projektem na party Very Very Hungry Models v klubu SaSaZu, kde vystoupil jako hlavní tahák večera DJ Sebastian Ingrosso. Obě party byly velice podařené! Skvělá atmosféra! Parádně jsem si to užil!

pete walk

Na naší scéně jsi už opravdu dlouho, pamatuješ na počátky tvé DJské kariéry? Stalo se ti v tvých začátcích něco opravdu legračního?

No my jsme užívali vždy legrace plno! Těžko už si teď vzpomenu na něco konkrétního. Ale možná přeci jen…Hrál jsem v jednom klubu a hned vedle asi 10 m byl druhý klub. Jeden večer přišel DJ z vedlejšího klubu, že si musí někam odskočit, jestli bych to za něj na chvíli nevzal. A tak jsem vždycky pustil jednu skladbu a běžel pustit další do druhého klubu. Za hodinu byl zpátky. Bylo to hodně náročný hraní na dvou místech současně

Proč už vlastně nejsi Prochy? Proč Pete Walk?

Prochy mi připadalo dosti amaterské jméno DJe, ale dlouho jsem s tím nic nedělal. Až když jsem začal mít vystoupení v Polsku. Pokaždé mi říkali, že mají problémy umístit moje jméno na plakáty. V polštině totiž Prochy znamená „narkotika“. Poté jsem se rozhodl mé jméno změnit. Myslím, že už si na to všichni časem zvykli. Ti, co mě znají, mi stále říkají Prochy. Pete Walk je prostě umělecké jméno.

Řekni nám něco o tvém pořadu na Danceradiu.

Společně s PROUD-M projektem (Pete Walk, Marshall, Adam Cloud a Revis) vysíláme pravidelně svojí radioshow na tanečním radiu Dance Radio www.danceradio.cz v rámci pořadu Club Revolution pod názvem Proud Nation. Pořad se vysílá pravidelně každé druhé pondělí v měsíci a těší se čím dál větší poslechovosti a oblíbenosti. Nedávno spustilo své vysílání Dance Rádio v pražském éteru na vlnách 89,00 a 102,9 FM.

A co tvá produkce, můžeme se těšit na nějaké nové tracky?
Tracků máme již několik. Každou chvíli by měl vyjít náš track „My Weaknes“ na labelu Unearthed Records. Další máme připravené k distribuci. Bohužel vždycky nějakou dobu trvá, než se dostanou ven na downloadový servery. Určitě už brzo se budete moci poslechnout naše ukázky na nově připravovaném webu projektu PROUD-M.

Zkus nám představit tvůj společný projekt Proud –M, který máš ještě s několika dalšími DJi.
Vznik čtyřčlenného producentského projektu Proud-M se datuje rokem 2008. Jeho členové Pete Walk, Marshall, Adam Cloud a Revis již mají za sebou několik významných vstoupení v předních klubech a na parties v České republice. Producentský projekt disponuje svým vlastním studiem, které prošlo v dubnu 2009 zásadními změnami a produkují pilotní singl pod názvem „My Weakness“, který vyjde v roce 2010 na anglickém labelu „Unearthed Records“. Track bude k mání hned v několika remixech, na kterých se například podílí i známý producent Thomas Coastline. Skladbu si budete moci stáhnout v plné kvalitě na serveru Beatport a na dalších hudebních portálech. Další počin projektu Proud-M – remix hitovky „Summer Jam“ od populární skupiny „The Underdog Project“ je již hotový a v současné době se jedná o jeho vydání na některém ze zahraničních labelů.

A poslední otázka, chystáš něco speciálního na Retrospection!!Night?
Vždycky je můj set něčím speciální a ojedinělý. Pokaždé se snažím hrát něco nového a zajímavého. Myslím, že je určitě důležité být na této party, aby jste měli možnost se o tom přesvědčit.

Jako další jsme vyzpovídali MC Katrin pocházející z Ruska:

Původem jsi z Ruska. Jaká byla tvá cesta do Česka?

Když jsem poprvé navštívila Prahu, zamilovala jsem si ji. Ta láska byla vzájemná, a proto jsem se přestěhovala.

katrin

Jak ses dostala k pražské MC a Dj scéně?
Měla jsem to štěstí být na správném místě se správnými lidmi, pak už šlo všechno samo.

Spolupracuješ s Dj Ketanem. Jaká je tvá role v tomto uskupení?
Během vystoupení Dj komunikuje s publikem hlavně prostřednictvím hudby. Moje role vocal MC proto není jen představit Dje, party a přidat živý zvuk, ale také propojit Dje a publikum.
Tenhle kontakt je dalším zdrojem inspirace pro Dj a dává energii lidem na tanečním parketu.

Spolupracuješ ještě s někým kromě dje Ketana?

Nikdy jsem se nechtěla omezovat pouze jedním stylem, a proto ráda zkouším nové žánry.
Dodnes spolupracuji s dnb DJi, s nimiž jsem právě začínala vystupovat – dj Funkin, Fuckero, Reborn, Sirius, Stanzim a dalšími hostujícími Djemi v rámcích DnB City Nights nebo Free Mondays v Roxy.

Jaké jsou tvé hudební vzory? Z čeho bereš inspiraci?

Mám široký hudební obzor. Poslouchám hudbu vytvořenou v různých obdobích a v různých zemích, vytvořenou lidmi, které spojuje jediná věc - láska k hudbě a talent. Slova svých písní si píšu převážně sama. Inspiruje mě atmosféra velkého města, noční život a samozřejmě hudba, kterou hrají moji DJové.

Koho z pražských / českých hudebníků, které potkáváš při vystoupeních, podle tebe čeká velká budoucnost?
Záleží na tom, co máte na mysli, když říkáte úspěch. Tito lidé se už úspěchu dočkali, protože se zabývají tím, co mají rádi a dělají to dobře.

Ve kterém pražském klubu hraješ nejraději?

Každý klub má svou osobní atmosféru. S největším potěšením zpívám tam, kde se lidé baví a tančí... Vloni jsem měla jedno z nejskvělejších vystoupení s Ketanem na openairu Sunshine na Medúze. Lidé tančili v lijáku jenom v tričkách a té noci nikdo neumrzl.

Už jsi vystupovala v zahraničí? / Chystáš se na to?

Vystupovala jsem v Rusku a do budoucna se chystám do Německa a Maďarska.

Co právě teď nejvíc posloucháš? Co tě poslední dobou zaujalo a doporučila bys to čtenářům?

Pro odpočinek si ráda poslechnu soul, lounge, ambient, trip-hop, třeba Zero 7, 4 Hero. V iPodu mám většinou dnb, disco-house, dub step - dobře to udržuje rytmus mého dne.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

RETROSPECTION!!NIGHT – FIRST YEAR WITH US!

Pátek 9. 4. 2010
Vstup: zdarma/ VIP 350 Kč
Vystupují:
Ketan, Pete Walk, Migell, Dannloop, Tokatko, Ufi Daman, Hermez, Ajk, voc.by Katrin (Ru)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika