Centrope sound s Ohmsquare!

Centrope sound s Ohmsquare!

04. 11. 2005  |  Autor: erow  |  Komentáře (0)
V rámci projektu "Centrope sound" vystoupí v listopadu 2005 během šesti dnů skupiny, zpěváci, DJové z různých oblastí centrope při společných představeních ve Vídni, St. Poltenu, Grosswarasdorfu, Bratislavě, Brně a Šoproni.
V rámci projektu "Centrope sound" vystoupí v listopadu 2005 během šesti dnů skupiny, zpěváci, DJové z různých oblastí centrope při společných představeních ve Vídni, St. Poltenu, Grosswarasdorfu, Bratislavě, Brně a Šoproni.
Jsme rádi, že Brno se tímto bude podílet na hudebně kultutrní integraci středoevropského regionu. Na Flédě tak v rámci tohoto projektu vystoupí 11.11. 2005 v pozici "místního matadora" skupina OHMSQUARE, kterou doplní přední rakouská kapela - Trio Exklusiv !

Přitom dojde vždy k uměleckému setkání jednoho "místního matadora" s umělcem nebo umělkyní z některého z jiných regionů centrope, přičemž široké hudební spektrum bude sahat od live-electronica až po alternativní pop-rock.

Centrope? Kultura se potkává s hospodářstvím
Pro iniciátory projektu centrope bylo od samého počátku jasné, že rozvojová koncepce zaměřená na budoucnost nemůže být postavena pouze na hospodářských aktivitách a opatřeních. Cílem pracovní skupiny je rovněž podnítit rozmanitý umělecký potenciál, který v rámci regionu existuje, a který do něho přinášejí zúčastněné země - Rakousko, Česko, Slovensko a Maďarsko- s jejich rozmanitými kulturními scénami. Tato myšlenka stála u zrodu projektu centrope sound, který si klade za cíl oslovit především mladé obyvatele regionu se zájmem o hudbu.

Jak zní mladý Evropský region Střed?
Aby bylo možné poslechnout si, jak zní mladá Evropa nejenom naživo na zmíněných vystoupeních v listopadu, vznikne v souvislosti s projektem centrope sound také CD s ukázkami interpretů, které si mohou návštěvníci těchto představení odnést domů.Iniciátoři si od celého projektu dlouhodobě slibují nejenom zájem širší veřejnosti o rozmanitou hudební scénu v rámci regionu, ale doufají také, že díky sérii představení vytvoří základy pro jiné formy nadregionální spolupráce v oblasti hudby. Projekt centrope sound si ale především klade za cíl posílit prožitek ze společné příslušnosti k Evropě, kde by mladí hudebníci a jejich posluchači definovali svojí příslušnost méně prostřednictvím hranic, ale víc skrz společné zájmy.

CENTROPE SOUND
31. 10. až 26. 11. 2005 /


Vídeň, St. Polten, Grosswarasdorf, Šopron, Brno, Bratislava
Live: The Bunny Situation (A), Trio Exklusiv (A), Ohm Square (CZ), Puding Paní Elvisovej (SK), Echo of Darlriada (H), Sunscreen (H), Marice Igralisce (A), Dedicated to (A)

Ohm Square
Kromě Karla Gotta toho člověka v rakousku v souvislosti s českou hudební scénou mnoho nenapadne. Ohm Square mají potenciál tuto situaci změnit, neboť požívají status kultovní kapely.S Gottovým zlatým hlasem nemá sound Ohm Square vůbec nic společného, hlasy jsou většinou využívány pouze k ozdobě (ale za to velmi efektní) pečlivě aranžovaných bicích a basových zvuků. S jejich debutovým CD "Ohmophonica" se skupině podařil velkolepý vstup na hudební scénu. Daří se jim neztratit z očí melodii, přesto si uchovávají taneční charakter a stopy se snaží aranžovat tak, aby se daly poslouchat i doma. Hudební putování v silovém poli mezi bicími a basy a trip-hopem se jim vydařilo, jejich alba mají mezinárodní úroveň a zaslouží si pozornost. Ohm Square tvoří Charlie One (vokály), Dušan Only One, Jan 2 a Jan 5 (programování, keyboardy, kytara), Koogi (scratching), Mi(k)l (perkuse,klarinet) a Pete Williams (vokály).

Trio Exklusiv
Vídeňská hudební scéna je přece jen relativně přehledná - řečeno po vídeňsku, lidé se prostě znají. Bubeník Mex Wolfsteiner, trumpetista Richie Klammer a kytarista Franz Reisecker objevili svojí společnou lásku ke groove, v době, kdy všichni tři hráli v jiných skupinách. S příchodem multiinstrumentalisty Martina Zrosta se stalo zmíněné trio, které je vlastně kvartetem, kompletní. V roce 2002 byla zveřejněna jejich první deska s prostým názvem "Trio Exklusiv", která položila základní kámen pro hudební výstupy jedné z nejvzrušujících live-skupin rakouské provenience. V minulém roce vydalo vydavatelství Universal znovunahranou desku "Trio Exklusiv" jako Value Pack s dvoj-CD, které obsahuje jemné remixované skladby a video ke skladbě "Gringo". Pro nové album "International Stadards" dokázala skupina získat ke spolupráci producenta Patricka Pulsingera (Cheap Rec.). Ve stylu orchestrů 50. a 60. let čerpá Trio Exklusiv pro tento nejnovější hudební nosič z rozsáhlého repertoáru hudebních stylů a dodává jedinečnou taneční hudbu pro taneční parket, stejně jako pro domácí diskotéku.

Start:21:00, Vstupné: 150 / 200,- Informace o programu, předprodej vstupenek: www.centrope.info

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika