Green Day vystoupí v červnu Praze

Green Day vystoupí v červnu Praze

30. 03. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jedna z nejpopulárnějších kapel současnosti, americké punkrockové trio Green Day, přijede 29. června do Prahy! Vystoupí pod širým nebem v areálu holešovického Výstaviště v rámci evropského turné ke své zatím poslední desce „21st Century Breakdown“, která letos získala Grammy v kategorii „Nejlepší rockové album“.
„Kapela je ve vrcholné formě, koncert by měl trvat tři hodiny a můžeme se tak těšit na skvělý zážitek,“ říká Borek Jiřík, pořadatel koncertu. „Jako kdyby na diváky uvolnili obrovskou vlnu energie nashromážděnou za čtyři roky mimo pódia. Green Day dali do vystoupení celou duši i srdce,“ napsal například časopis Rolling Stone. „21st Century Breakdown“ vyšlo 15. května 2009 a ihned se dostalo na první místo amerických hitparád. Green Day, kteří jsou vedle Offspring považováni za průkopníky renesance punku a punkrocku v 90. letech, tímto albem potvrdili své výjimečné postavení – od založení v roce 1987 prodeje desek v mnoha miliónech kusů, řada prestižních ocenění (Grammy, Brit Awards, MTV Music Awards, American Music Award apod.) a neutuchající přízeň fanoušků. V současné době je také s napětím očekávána dubnová premiéra divadelní verze jejich veleúspěšné desky „American Idiot“ z roku 2004 na Broadwayi.



Kapelu Green Day (zpočátku pod jménem Sweet Children) založili v Kalifornii v roce 1987 zpěvák a kytarista Billie Joe Armstrong a baskytarista Mike Dirnt, když jim bylo 14 let. Brzy přibrali bubeníka Johna Kiffmeyera a na základě vydařených demonahrávek podepsali smlouvu s punkovým labelem Lookout! Records. V roce 1990 vydali své první LP „39/Smooth“. Po dalších dvou EP deskách Kiffmeyera nahradil současný bubeník Tré Cool, který s nimi nahrál další album „Kerplunk“. Green Day si za krátkou dobu vytvořili mezi příznivci punku v Kalifornii solidní posluchačskou základnu, což jim vyneslo zájem velkých vydavatelství.



V roce 1994 již na labelu Reprise vydávají zlomové album „Dookie“, které se dostává na 4. místo hitparády a kapelu katapultuje na MTV i na velké festivaly (například Woodstock). „Dookie“ se prodalo přes 11 miliónů kopií a získalo Grammy v kategorii „Best Alternative Music Performance“. Následují o něco méně prodávané, přesto úspěšné, desky „Insomniac“, „Nimrod“ a „Warning“. Všechny své kritiky, kteří kapele věštili stagnaci či úpadek, umlčelo trio politicky podbarvenou deskou „American Idiot“ z roku 2004 – č. 1 na hitparádě, řada skladeb, které se staly hity, multiplatinové prodeje a zisk Grammy. V roce 2007 Green Day založili boční projekt Foxboro Hot Tubs. O dva roky později Green Day vydávají zatím poslední, osmou studiovou desku „21st Century Breakdown“. Celkem za svoji kariéru získali čtyři ocenění Grammy.

Vstupenky na pražský koncert jsou v prodeji od 31. března v síti Ticketpro za 890 a 1190 Kč včetně poplatku. Koncert uvádí agentura Charm Music. Více info: www.charm-music.cz.

www.greenday.com
http://www.myspace.com/greenday

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: GREEN DAY

Úterý 29. 6. 2010
Vstup: 890-1190 Kč
Vystupují:
Green Day, Billy Talent
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika