Editors se vrací na Slovensko

Editors se vrací na Slovensko

31. 03. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po skvělém vystoupení na festivalu Bažant Pohoda 2008 se britská skupina Editors vrací na Slovensko, aby ve čtvrtek 8. dubna 2010 odehrála koncert v bratislavském Divadle Aréna. Editors dnes patří ke špičce britské kytarové scény, na podzim vydali třetí řadové album In This Light and on This Evening, které se hned stalo jedničkou v britském žebříčku alb.
Zpěvák a kytarista Tom Smith, kytarista a hráč na syntezátory Chris Urbanowicz, basový kytarista Russell Leetch a bubeník Edward Lay dohromady působí od roku 2002. Debutové album The Back Room jim vyšlo v roce 2006 a hned byl nominován na prestižní Mercury Prize, jejich druhé album An End Has a Start se vyšplhal na první místa v britské i americké albové hitparádě.

editors

"Těšíme se zpět na Slovensko," uvedl bubeník Ed Ley v exkluzivním rozhovoru pro Rádio_FM. "Na koncertech hrajeme pár zcela nových tracků, věci z bonusového disku k našemu novému albu a také jednu zcela novou písničku, kterou jsme připojili ke koncertního programu. Máme připravené to nejlepší z našich tří alb, mnoho skladeb na výběr, "naznačil Ed, na co se mohou fanoušci v Bratislavě těšit. "A myslím si, že se z Toma stal výraznější frontman kapely a nabral na pódiu trochu více sebevědomí," dodává bubeník kapely z Birminghamu.

Dva dny po koncertě Editors je v programu Klubu za zrcadlem v bratislavské Petržalce připravena další hudební lahůdka, tentokrát ve znamení země javorového listu. Na jednom pódiu vystoupí hned tři kanadské skupiny, jejichž doplní bratislavská legenda Kosa z nosu.

Hlavní hvězdou večera bude skupina z Ontarijského Peterboroughu The Burning Hell, která se slovenské publiku představila již loni na festivalu Bažant Pohoda. Návštěvníci, kteří si koncert vybrali z bohatého programu, si ho neuměli vynachválit, živá produkce tohoto tělesa se sympatickým lídrem Mathiase Komom je totiž fascinující show, plnou příjemných písniček a různých hudebních nápadů. "Už se nesmírně těšíme do Bratislavy, bude skvělé opět se setkat s pohodě," odkazuje divákům Mathias.

burning hell

Předskokani Shotgun Jimmie bude vystupovat sólo a kromě zpěvu bude sám obsluhovat kytaru a bicí. Jim Killpatrick, jak zní jeho pravé jméno, byl jedním z lídrů v Kanadě populární skupiny Shotgun & Jaybird, jeho sólový projekt je stejně zajímavý. Duo Construction & Destruction je zase projektem kytaristy Davida Trenamana a bubenický Colleen Collinsová. Jejich lo-fi zvuk a písničky o obyčejných věcech, ve kterých snadno přecházejí z akustických do Indy-rockových poloh, jsou příjemným poslechem.

Nadvládu země javorového lista naruší domácí skupina Kosa z nosu. Pro množství hudbychtivých Bratislavanů je to srdcová záležitost, tak věříme, že ji (nejen oni) přijdou podpořit. Kosa z nosu nehravam často, ale když se už postaví na pódium, je to zábava.

Více informací o obou koncertech io festivalu Bažant Pohoda 2010 najdete na www.pohodafestival.sk.

Dodal: Mário Gešvantner, Pohoda festival
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: EDITORS

Čtvrtek 8. 4. 2010
Vystupují:
Editors
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika