Kalendář koncertů 04/2010

Kalendář koncertů 04/2010

31. 03. 2010  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Duben je za rohem a s ním docela solidní nášup koncertů. Nejde o žádná velká jména, ale i tak bude v dubnu o zábavu postaráno. Hned na začátku se v Akropoli předvedou již vyprodaní Parov Stellar Band, na Sedmičce v zápětí na to vystoupí Times New Viking, uprostřed měsíce dojde na polské EuroConnections a měsíc završí hodně ujetá chlápek Jeffree Star v doprovodu Mexičanů BrokeNCYDE, co hrají crunkcore.
2.4. Parov Stellar Band
Kombinace elektronické hudby, jazzu a swingu v podání této rakouské formace evidentně zabírá. Koncert je totiž vyprodaný - v Praze na své české premiéře představí PSB své poslední album Coco a předvedou krásy rakouské nezávislé scény.

2.4. Times new Viking
(Strahov 007)
Se čtyřma deskama na krku, přičemž minimálně dvě z nich vyvolaly zasloužené vzrušení v hudební komunitě, přicházejí Times New Viking, lo-fi indie trio z Ohia, zahrát do Prahy. Těšit se můžete na „úderný koncert plný zvratů s přesahy do psychedelie“ a kousky z posledního alba Born Again Revisited.
www.myspace.com/timesnewviking

4. 4. Mono
Japonské kvarteto Mono nejsou žádní zelenáči, co by neznali Prahu. 4. dubna se popáté ukážou v Česku ve svém už takřka domovském klubu. Bude to poslední koncert jejich evropského turné a s večerem jim pomůže české duo SaDE. „They are not heavy like Black Sabbath. They are heavy like Beethoven“.

15. 4. Digit All Love, Fiordmoss
Jedna z nejoriginálnějších polských kapel současnosti, devitičlenná formace Digit All Love namíchá v rámci večera EuroConnections svůj trihopovo-akustický koktejl inspirovaný láskou k Massive Attack a Portishead. Spolu s nimi vystoupí moravští Fiordmoss kombinující chladné zvuky strojů s folkem

15. 4. Zebrahead 

Zebrahead je pětice kalifornských muzikantů pohybujících se někde v prostoru mezi rockem, punkem a hip-hopem. Mají na kontě celkově 7 alb a poslední z nich s názvem Panty Raid, na kterém si kluci z Kalifornie vzali na paškál hitovky třeba od Christiny Aguilery, Gwen Stefani, Jennifer Lopez nebo Britney Spears, přímo vybízí k poslechu. Předskokanem bude reprezentant post-punk laptop rapu MC Lars.

19. 4. Client
Dvě fetiš divy Kate Holmes a Sarah Blackwood, původně vystupující jako Client A a Client B, se obzvlášť rády vrtají v různých ne zrovna veselých životních tématech a roubují to elektronikou připomínající New Wave konce 70. let. Zálibu v nich našel Andy Fletcher z Depeche Mode, na jehož labelu Toast Hawai vydaly holky svůj debut Client. Třetí členka, Client E, tedy Emma Fox, se k nim připojila v roce 2005. Po několika českých vystoupeních je teď 19. 4. čeká Lucerna Music Bar.

23. 4. Sperm Fest
„Svátek aktuálního umění, hudby a vizuální kultury.“ Od pátku 23. do neděle 25. bude MeetFactory hostit celou šňůru koncertů, audiovizuálních představení a workshopů. Za všechny stačí jmenovat hlavní jména: Dan Deacon, High Places a Pantha Du Prince. Ten poslední je německý producent Hendrik Weber, který nedávno vydal placku Black Noise. Sperm Fest ale uvede spoustu dalších jmen (Boxcutter, Why?), kteří stojí za pozornost. Takže na sv. Jiří v MeetFactory.
.
25. 4. Nada Surf (Lucerna Music Bar)
Americká indie rocková kapela Nada Surf si prošla bouřlivým vývojem – přes pecku „Popular“, která zdobila jejich debut High/Low až po z popela vstanuvší druhé album Proximity Effect, které původně nemělo vůbec vyjít. Poslední tři alba pak znamenaly návrat na hudební pódia. Obzvlášť deska The Weight Is A Gift z roku 2005 ukázala, že kluci z Nada Surf mají nos na chytlavé hitovky. Předskakovat budou rakouští Echophonic.

30. 4. Jeffree Star
Jeffree Star není jenom zmalovaný holka, co používá přezdívku „cunt“. Jeffree dělá taky do módy a dokonce i do hudby. EP debut s názvem Plastic Surgery Slumber Party dosáhl žebříčkových úspěchů a pomohl Jeffreeymu k ještě větší slávě, stejně jako druhé EP s názvem Cupcakes Taste Like Violence z roku 2008. Jedinou studiovku Beauty Killer natočil pak o rok později. Gender-fuck, transgressive, gender-bending: slova, která si budete po zhlédnutí koncertu Stara googlovat pořád dokola. Třešničkou na androgynním dortu budou BrokeNCYDE, představitelé crunkcoru.

30. 4. Mauracher
Vycházející hvězda rakokuské indie scény zahraje v Praze ze svého posledního alba Loving Custodians. Po úspěchu debutu 29 Degrees následovalo kytarovější Kissing My Grandma a teď přichází Herbert Mauracher a jeho band s Loving Custodians, kterému prý nejlépe sluší nálepka alternativní pop.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika