Rozhovor se support djs k Junglist Unity

Rozhovor se support djs k Junglist Unity

06. 04. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V pátek v Abatonu zahraje legenda ragga-jungle music, Rebel MC alias Congo Natty, kterého doplní zpěvák Tenor Fly. Kromě této dvojice na stagi zaúřadují i zástupci partiček Bass Beast, Tele2Beatz a Basetix Unity. Přečtěte si, jak se Suki, Basstien, Rich a Anus na tuto akci těší, a co pro ně Congo Natty znamená.
Čím pro vás Congo Natty v minulosti byl, nyní je a ještě bude?
Suki: Rebelovy tracky byly jedny z prvních junglů, co jsem slyšel a znal. Když jsem začal hrát, vinyly Congo Natty pro mě byly téměř nesehnatelnou raritou až do doby, než začaly hromadně vycházet repressy celé jejich biografie. Rebel se na dlouhé roky odmlčel a nyní se začíná vracet na scénu nejen s DJskými vystoupeními, ale údajně se opět pustil do produkce, takže napjatě očekávám nějaké novinky z jeho studia.

Basstien: Congo Natty je legenda s velkým L! Určitě mě ovlivnil v počátkách, respektuju ho dodnes a respektovat jej budu dál.

Rich: Nasměroval mě na hezkou řádku let cestu, kterou jsem se ubíral... Zůstane pro mě nadosmrti legendou, ocením od něj každý nový track...

Anus: Číslo 1 raggajunglu! Když jsem slyšel poprvé desku od CN, okamžitě mě to v té době dostalo a začal jsem hned shánět jejich a jiné raggajunglové desky. Vzpomínám na dávné doby, kdy jsem vždy prožíval malé Vánoce, když dorazily nový Conga na poštu. V současnosti se sice už na jejich desky v mé polici trochu práší, ale každý track vydaný partou kolem Rebel MCho je pro mě dodnes srdcovka.

suki

Byli jste na jeho premiéře v Čechách na festivalu Let It Roll? Předčila vaše očekávání?

Basstien: Na festivalu jsem byl, ale bohužel jsem minul vystoupení z časového důvodu. Slyšel jsem jen samou chválu - o to víc se těším na Junglist Unity.

Rich: Ano, byl jsem, v dešti jsem si na něj zatancoval od začátku až do konce. Zpěvák Daddy Freddy ale na můj vkus zbytečně moc přeřvával vokálové pecky, které Rebel MC pouštěl. Po tak dlouhé době jeho působení, konečně vystoupil v Čechách, takže očekávání splněno.

Suki: Na LiR jsem samozřejmě byl, ale kvůli povinnostem jsem viděl pouze útržky vystoupení. Co rozhodně předčilo moje očekávání? Atmosféra při jejich vystoupení. Troufám si říct, že jejich show měla tu nejlepší na celém festivalu.

Anus: Samozřejmě jsem si to nenechal ujít, vystoupení proběhlo dle očekávání. Hrozně moc mě potěšilo, že když nastoupil Rebel na podium a lidi ho jen spatřili, okamžitě propukly největší ovace a takovej bordel... návštěvníci mu vyjádřili obrovský respekt, což si tenhle pán rozhodně zaslouží.

Co uslyšíme ve vašich setech?
Anus: Přesně nevím, podle situace. Ale vezmu kromě aktuálních pecek asi i starší zpívané věci.

Basstien: Ještě v tuhle chvilku nevím, určitě něco tématicky zaměřeného. Pokud budeme hrát BassBeast b2b, tak určitě padne volba na na ragga-jungle a sem tam prostor na mic. Pokud dám svůj set, bude rozhodně rychlejší, padne více ''instrumentálek'', proložených věcma, co mám rád.

Rich: Do bagu si naložim převážně raggajungleové a raggajump-upové tracky od oldschoolových záležitostí až po ty současné - mému srdci nejbližší. Producenty a názvy tracku vypisovat nebudu, budu vybírat na místě. Každopádně se chystám oprášit i některé desky, které jsem dlouho nepustil...

Suki: To je těžké říct, protože svoje sety si nikdy nepřipravuju předem, vznikají spontánně při samotném hraní. Určitě si sebou vezmu hodně ragga junglu a drumandbassu, nějaké oldschoolové jungly a samozřejmě nějaké novinky.

Dodal: Kryštof Benca alias Bifidus Aktif, Let it Roll
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

JUNGLIST UNITY

Pátek 9. 4. 2010
Vstup: 200/250 Kč
Vystupují:
main stage: Congo Natty aka Rebel MC feat. Tenor Fly (UK), Bass Beast, Suki, Basetix Unity second stage: Raggamuffin Whiteman (BE), Babylon Rocker feat. Missy M, Major Pirate, Peeni Walli feat. MC Cocoman, Soundproof
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika