David Asko: Francouzi mají sexy sound

David Asko: Francouzi mají sexy sound

09. 04. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
David Asko pochází z francouzského Lyonu, djingu se věnuje už od roku 1995, hraje tech-house, minimal a techno. V rozhovoru se dozvíte jeho náhledy na francouzskou scénu s elektronickou hudbou i na české publikum, kterému se znovu představí na dubnové Elektře
Ahoj Davide, jak se máš?
Mám se skvěle! Mám teď spoustu práce, vystoupení po celém světě a taky mám teď hodně nových tracků. 

V České republice jsi už několikrát hrál. Jak vzpomínáš na tahleta vystoupení? Které z nich si pamatuješ nejvíc?

Ano, to je pravda. V Česku jsem hrál hodněkrát a pokaždé jsem měl z lidí velmi velmi dobrý pocit! Pamatuji si svoje “poprvé” na Flédě v Brně, to bylo s mým kamarádem Da Freshem a ta party byla fantastická… Ale hrál jsem taky v jiných klubech a na různých festivalech: Roxy, Mecca, Le Clan, Semtex Culture festival, Duplex…

asko

Znovu si zde zahraješ 16.4. na party Elektra v klubu Fléda. Tohle bude tvoje třetí vystoupení na Elektře, poprvé jsi zde hrál přesně před třemi lety společně s Da Freshem, podruhé to bylo v listopadu 2008 s dalšími francouzskými hvězdami: Popof a Anton X. Vypadá to tak, že prostě milujeme francouzské elektro. Proč si myslíš, že je francouzské elektro a francouzští DJs tak populární?

Ano, tohle bude moje třetí vystoupení na party Elektra! Je to vždycky potěšení pracovat s Tomášem a Orbithem! Češi francouzské elektro milují, protože francouzští DJs mají typický sound: sexy & groovy. Francouzská hudba je hodně ceněná v mnoha zemích po celém světě. Umělci jako Daft Punk a Laurent Garnier v 90. letech vytvořili nový electro styl a naše hudba je tím pořád ovlivněná…

Tentokrát budeš hrát na stejné stagei jako Olivier Giacamotto, další francouzský DJ. Co bychom měli očekávat?

Ano, budu hrát s Olivierem Giacomottem! Patří k těm nejlepším francouzským DJům a producentům! Oliviera znám už hodně dlouho, náš hudební styl je ale trošku odlišný. On hraje spíš groovy tek-house, zatímco já spíš electro-techno (s příchutí rocku, jako například u Boys Noize nebo Vitalica).

Co nějaké nové styly a vlivy?

Já mám rád všechny druhy hudby! Ale jen dobré hudby! Mám rád DJs jako Boys Noize, Vitalic, Fuck Off, Alex Gopher. Oni hrají víc electro/rock a to je podle mě super, že je elektronická hudba otevřená dalším stylům.

Jaký druh elektra se teď ve Francii hraje nejvíce? Co je nejvíc populární?
To záleží na konkrétním městě… Ale ve Francii si teď můžeš poslechnout třeba house a komerční muziku v komerčních/house klubech. V undergroundových klubech se zase hraje tek-house, minimal a techno. Na festivalech a velkých akcích se zase hraje víc electro/rock a techno, s DJi jako Laurent Garnier, Boys Noize, Vitalic, Jeff Mills a Popof….
Zmínili jsme Da Freshe, v minulosti jste spolu hodně hrávali. Je tomu pořád tak?
Jasně, Da Fresh patří mezi mé nejlepší přátele! Hráli jsme spolu hodněkrát po celém světě a pořád hrajem, akorát teď už to není tak často jako dřív.

Co se týče tvé produkce, tvůj remix se objevil na EP Night Stalk v roce 2007, vyšlo to u Fusion Recordings společně s remixy Da Freshe a Nicka Bumpa. Jak ses k tomu dostal?

S Nickem Bumpem jsem pracoval přes 6 let. Ve studiu se docela doplňujeme. Když jsme vytvořili Night Stalk, bylo naprosto přirozené o remix požádat právě Da Freshe! Tenhle track hrálo opravdu hodně DJů různě po světě .

Tohle bylo v roce 2007, teď máme rok 2010. Máš v plánu nějaké další releasy, remixy…?
V roce 2009 jsem pracoval na remixech pro různé labely (Timid Rec, Fusion Rec, Infinity Rec …). Už několik týdnů pracuju na nových skladbách a remixech pro několik francouzských a německých labelů. Měly by vyjít před začátkem léta.

A na závěr, máš nějaký vzkaz pro české partypeople?
Uvidíme se 16. Dubna na Flédě/Elektře!

www.myspace.com/djdavidasko



Dodal: Tomáš Ondráček, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKTRA / FRENCH RETRO EDITION

Pátek 16. 4. 2010
Vstup: 250 Kč
Vystupují:
olivier giacamotto (fr), david asko (fr), tráva, orbith // neo violence bar stage: hungryhungrymodels (pl), cuffia, dmit.ry
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika