Sperm Festival již tento víkend

Sperm Festival již tento víkend

20. 04. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již tento pátek 23. dubna ve 20 hodin začne čtvrtý ročník svátku elektronické hudby a audiovizuálního umění Sperm Festival. Během tří večerů se na dvou scénách ve smíchovském ojedinělém multifunkčním prostoru MeetFactory představí na tři desítky interpretů - kapel, audiovizuálních projektů a výtvarníků. I navzdory nepřízni současné letecké dopravní situaci v Evropě festival proběhne bez absence avizovaných interpretů.
„Jsme rádi, že nedávný ‚zásah vyšší moci‘ nezkomplikoval příjezd zahraničních interpretů,“ uvedl za organizátory Michal Brenner a ujistil: „Všichni interpreti dorazí, a fanoušci se tedy nemusí obávat programových změn.“

Pátek: audiovizuální umění
Páteční noc se budě věnovat audiovizuálním formám. Ve velkém sále předvedou již chvíli po osmé Tomáš Dvořák (Floex) a Jiří Libánský (Líba) unikátní hudební doprovod k německému němému filmu Roberta Wieneho Orlakovy ruce. Pokračovat bude trojice Vladimir 518, Ondřej Anděra (Sifon z WWW) a David Vrbík, kteří premiérově představí svoji performance SPAM Karel Gott Prager věnovanou kontroverznímu architektu Karlu Pragerovi. Celý večer ve velkém sále završí Cristian Vogel v jedinečném synchronizovaném hudebním i vizuálním setu. V divadelním sále se celý večer budou promítat filmy, které pro Sperm dramaturgicky sestavil tým Bio Oko. Ke zhlédnutí bude například dokument All Tommorrows Parties o jednom kultovním festivalu, Nerdcore for Life (dokument o nerdcore hip-hopu), Vincent Moon: The Takeaway Shows nebo krátké filmy z produkce Azyl festivalu. Pod taktovkou Jana Šrámka (VJ Kolouch) pak v prostoru MeetFactory budou vystavovat po celé tři dny své instalace pod souhrnným názvem MOV přední čestí videoumělci (Pavel Ryčka, Vojtěch Vaněk, Filip Cenek a další).

vogel

Sobotní program: nové trendy v elektronické hudbě
V sobotním programu se mohou fanoušci těšit na headlinery – elektronického partymakera Dana Deacona, který vydal minulý rok novou desku Bromst , německého tanečního producenta Pantha du Prince. V divadelním sále zase vystoupí irský dubsteppař Boxcutter nebo beatmaker rozjuchaných berlínských Jahcoozi Robert Koch, který se předvede se svým zadumanějším a temnějśím sólovým projektem.

V sobotním programu také vystoupí ambientní elektronika Data-live, “futuristické retro”Future Sound of Petržalka, které překopává nesmrtelné hity Richarda Müllera, Karla Gotta nebo Maťa Ďurindy osmibitovým stylem a příměsí bizarního electro-popu. Dále Jacob Korn, který žánrově pendluje mezi technem a melodickým housem a snaží se připravit posluchači i audiovizuální zážitek, nebo Statasoul, vlastním jménem Dalibor Hriadel, jenž vydal EP The Three of a Kind a spolupracuje například se slovenským experimentátorem Pjonim nebo rapperem Benem, známým také jako Peťo Tázok.

deacon

Neděle: kapely a workshopy

V neděli se fanoušci mohou těšit na další z velkých jmen festivalu, americkou indie skupinu Why?, ale i brooklynské elektronicky-popové duo High Places nebo sólového písničkového barda Josiaha Wolfa. Christian Vogel, který zůstává v Praze celý víkend, se v odpolední přednášce podělí o své zkušenosti s hudební tvorbou.

Časový rozpis vystoupení a projekcí

PÁTEK - 23. 4.
REC - VELKÝ SÁL
20.15 Floex & Líba: Orlacs Hands
22.00 Spam – Karel Gott Prager
23.45 Cristian Vogel

RWD - DIVADELNÍ SÁL
20.00 All Tomorrow’s Parties
21.30 Vincent Moon: The Takeaway Shows
23.15 Nerdcore For Life
00.45 Azyl Festival Showcase

SOBOTA - 24. 4.
PLAY - VELKÝ SÁL
21.00 Data-live
22.30 Future Sound of Petržalka
23.30 Dan Deacon
01.00 Pantha du Prince
02.15 Jacob Korn
03.30 Stratasoul

FWD - DIVADELNÍ SÁL
21.00 Forma
22.45 Robot Koch
00.15 Boxcutter
01.45 Owntempo Showcase (ANS, Side 9000, Subject Lost)

NEDĚLE - 25. 4.
PAUSE - VELKÝ SÁL
20.15 Josiah Wolf
21.00 High Places
22.30 Why?

EDU - DIVADELNÍ SÁL
17.00 Cristian Vogel: Master Class
18.00 Michal Cáb: Hranice Pure Data

Ještě do čtvrtka mají zájemci možnost koupit permanentky na celý třídenní festival v předprodeji za výhodných 490 korun. Vstupenky budou na místě k dispozici na jednotlivé dny, a to v pátek za 250 korun, v sobotu za 390 korun a v neděli za 350 korun.

Více informací lze nalézt na webu www.sperm.cz.

Dodal: Ivana Svítková, Sperm Fest
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SPERM FESTIVAL IS BACK

Pátek 23. 4. 2010 až Neděle 25. 4. 2010
Vstup: 190-290/250-390
Vystupují:
Dan Deacon, Why?, Cristian Vogel, Pantha du Prince, High Places, Boxcutter, Robot Koch feat. Grace, SPAM - Karel Gott Prager, Floex & Líba: Orlakovy ruce, Owntempo (ANS, Side9000, Subject Lost), Bio by Bio Oko: film All Tomorrow Parties, Nerdcore for Life, Vincet Moon a další
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika