Mauracher: V Praze zahrajeme skladby z nového alba

Mauracher: V Praze zahrajeme skladby z nového alba

22. 04. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již tento pátek 30. dubna se v Paláci Akropolis v rámci série Exit music uskuteční první samostatný koncert hvězdy rakouské indie scény, kapely Mauarcher. Využili jsme této příležitosti a zeptali se lídra kapely, Huberta Maurachera, na pár otázek.
Těšíte se do Prahy? Pamatujete si na své poslední vystoupení v Praze?
Samozřejmě, že se těším! Praha jedno z mých nejoblíbenějších měst v Evropě! Náš poslední koncert byl společný se Sofa Surfers a všichni jsme si to velmi užili. A kromě toho je Palác Akropolis velmi speciální místo pro koncert.

mauracher

Na co se mohou vaši fanoušci těšit? Zahrajete na koncertě v Paláci Akropolis něco speciálního?
Jsme v konečné fázi natáčení nového alba a v posledních týdnech jsme dokončili několik skladeb, takže na koncertě zahrajeme některé úplně nové písně z nacházejícího alba, které oficiálně vyjde na podzim 2010.

V současnosti tedy pracujete na novém albu, můžeš nám o něm říci trochu víc?
Ano, pracuji na ně poslední dva roky. Dokončil jsem ho už minulý rok, ale s výsledkem jsem nebyl úplně spokojen, protože jsme neměli dost času na nahrávání a míchání ve studiu. Proto není ještě 100% hotové, po úpravách jsem s ním velmi, velmi spokojený, částečně také proto, že je více elektronické a zní více současně jako rok 2010!

Můžeš nám povědět něco ze zákulisí natáčení nového alba? Jak skládáte nové věci?

Hmmm…Nemám žádný speciální postup pro skládání tracků. Opravdu to záleží hlavně na náladě. Někdy začnu se základním bicím rytmem, to je pro mě nejjednodušší, protože než jsem začal s elektronickou hudbou, byl jsem bubeník. Někdy začnu melodií na klavíru nebo syntetizátoru někdy s melodickým nápěvkem. Všechno dělám na počítači, protože je to nejjednodušší způsob, jak uchovat nápady a hledat nové nástroje a dojít k hlavní myšlence, verši, refrénu atd….Maju zvu k nahrávání hlavních vokálových nápadů…

Co bys vzkázal vašim pražským fanouškům?
Přijďte do paláce Akropolis a rozjeďte to s námi, protože VY budete úplně první publikum, které uslyší nové věci z připravovaného alba!!

Další info na www.exitmusic.eu a na Facebooku !


Dodal: Exit Music
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: MAURACHER ZRUŠENO

Pátek 30. 4. 2010
Vystupují:
Mauracher
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika