FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Gurmán Festival již za dva týdny

Gurmán Festival již za dva týdny
22. 04. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Říká se „Máj, lásky čas”. Láska ovšem nejčastěji prochází žaludkem, jak se ostatně můžete přesvědčit již za dva týdny v Hradci Králové na zbrusu novém festivalu dobrého jídla a piva - Gurmán 2010. Během prvního květnového víkendu se vám představí na 25 převážně menších, regionálních pivovarů, které přivezou přes šedesát značek tradičních českých piv a pivních speciálů.
Pivovary doplní patnáct vybraných restaurací, řezníků a pojízdných občerstvoven, jejichž kuchaři sestaví menu v souznění s jednotlivými druhy piv. Menu jednotlivých restaurací se navíc již brzy objeví na stránkách festivalu (www.gurmanfestival.cz), dopředu tak můžete začít přemýšlet a plánovat, co vše ochutnáte. Nezapomeňte doma notýsky pro případ, že byste si od někoho chtěli vyprosit recept!

Přípravy festivalu, na kterém vám své umění předvedou čeští kuchaři i sládkové, jsou v plném proudu. Chceme, aby se vám ve Festivalparku líbilo a tak pro vás už tak nabitý program neustále vylepšujeme.

Nově do programu Kuchařského úlu, ve kterém budou probíhat show nejlepších českých kuchařů, přibyl čerstvě zvolený Kuchař roku 2009 – 2010 Roman Paulus. Šéfkuchař slavného hotelu Alcron v Praze miluje jednoduchá jídla z kvalitních čerstvých surovin, ostatně s přesně takovým si svůj nový titul vyvařil. „Nic zvláštního jsem nevymýšlel. Bylo zadaných pět surovin. Podle nich jsem si projel náš jídelní lístek. Vařil jsem jídla, která u nás normálně podáváme," popsal svou taktiku Roman Paulus. A co vám uvaří na festivalu? Nechte se překvapit!

K nejlepšímu kuchaři v zemi přibyl i nejlepší grilovací tým. Úřadující Mistři ČR v grilování a držitelé poháru za nejlepší vepřový steak – tým United Steaks - to na festival nebudou mít daleko. Jsou totiž z Hoděšovic, vzdálených od Hradce Králové jen pár kilometrů (doslova). Těšte se na grilovací fígle, rady ohledně výběru grilu i nápady, co vše se dá na grilu připravit. Tým United Steaks se v Grilmánii 2010 pokusí obhájit své loňské vítězství. Chcete vědět, jak chutná vítězný steak? Stavte se u jejich stánku!

Poslední novinka voní kávou. V rámci festivalu Gurmán totiž proběhne soutěž baristických týmů v přípravě kávy Barista Open. Soutěžit se bude ve třech hlavních kategoriích: rychlost (příprava 20 co nejkvalitnějších espress), profesionalita (tradiční espresso a cappuccino v limitu 8 minut), fantazie (příprava dvou koktejlů z kávy s použitím alkoholu a dvou bez alkoholu). Budete tak mít možnost podívat se, jak se správně připravuje káva, i ochutnat různé kávy od firem, které se zde budou prezentovat.

„Festivalový program je opravdu nabitý a to nemluvím o hudebním doprovodu. Dali jsme dohromady opravdu skvělé kapely: YoYo Band, Děda Mládek Illegal band, Pavel Sedláček & Cadillac, Žlutý pes...“ vyjmenovává Ivan Vodochodský, který se na přípravách festivalu podílí. „V areálu navíc nebude chybět ani dětský koutek s hlídáním a atrakcemi pro malé návštěvníky, škola vaření pro děti i maminky, poradna při výběru a vybavení kuchyně. Akce je prostě koncipovaná a vhodná pro celé rodiny, takže máme dobrý tip, jak příjemně strávit prvomájový víkend.“ dodává Vodochodský.

Více informací o festivalu naleznete na stránkách www.gurmanfestival.cz

Dodal: Lenka Janková, Gurmán Festival
GURMÁN FESTIVAL

GURMÁN FESTIVAL

Sobota 1. 5. 2010 až Neděle 2. 5. 2010
Předprodej: jednodenní 90 Kč, dvoudenní 150 Kč
Vystupují:
the coolers, zz top revival, šťastní a veselí, ivan hlas + trio, nadoraz, pavel sedláček & cadillac, red hot chilli peppers revival, yoyo band, děda mládek illegal band, žlutý pes
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |