Pavement vystoupí 20. května v Praze

Pavement vystoupí 20. května v Praze

26. 04. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Všemi fanoušky dlouho očekávaný pražský návrat jedné z nejvlivnějších „lo-fi“ indie rockových formací 90. let minulého století, kalifornské kapely Pavement, se rychle blíží. Jak to bude 20. května v Paláci Akropolis asi vypadat?
Hodně naznačuje recenze serveru RollingStone.com, která popisuje jejich první vystoupení v rámci americké části reunion turné v kalifornském městě Pomona 15. dubna. Význam koncertu ilustruje jak název článku „Pavement se vrací jako hrdinové indie rocku…“, tak i charakteristika kapely z pera autora Mikaela Wooda „...nejlepší indie kapela všech dob“.



„Je skvělé být zpět, i když jsem v tomhle městě nikdy nebyl,“ prohlásil krátce po začátku koncertu Bob Nastanovich, který prý dle serveru „musel strávit jedenáct let od rozpadu kapely v roce 1999 tím, že zlepšoval svůj typický pódiový styl dvorního šaška.“ Dvouhodinový koncert byl složen ze známých písní – od „Silence Kit“ přes „Shady Lane“, „Cut Your Hair“, „Here“, „Stereo“ až po závěrečnou „Conduit for Sale“ v rámci dvou přídavků ze skladeb z přelomové desky ´Slanted and Enchanted´ z roku 1992 (viz set list níže). I když se prý nad koncertem vznášel nádech nostalgie, členové Pavement se tomuto pocitu nepoddali. Kapela zněla v dobrém smyslu mírně rozháraně, i když strávili letos dost času zkoušením. Recenze vyzdvihuje také roli baskytaristy Marka Ibolda pro celkovou energii kapely, která Pavement odlišovala od všech jejich následovníků. „Bylo vidět, že se hudebníci dobře baví a koncert si užívají,“ píše na závěr Mikael Wood.

Set list koncertu:
„Silence Kit”, „Ell Ess Two”, „Give It a Day”, „Frontwards”, „No Life Singed Her”, „Father to a Sister of Thought”, „Rattled by the Rush”, „Kennel District”, „In the Mouth a Desert”, „Shady Lane”, „Unfair”, „Spit on a Stranger”, „Grounded”, „Two States”, „Range Life”, „Perfume-V”, „Gold Soundz”, „Fight This Generation”, „Summer Babe”, „Cut Your Hair”, „The Hexx”, „Date w/ IKEA”, „Trigger Cut”, „Starlings of the Slipstream”, „Box Elder”, „Here”, „Stereo”, „Zurich Is Stained”, „Loretta’s Scars” a „Conduit for Sale!”

Originál článku Mikaela Wooda najdete zde



Pavement vystoupí v Praze v sestavě Mark Ibold, Scott „Spiral Stairs” Kannberg, Stephen Malkmus, Bob Nastanovich a Steve West. Jejich styl, který míchal kakofonii a pop, imitovala řada dalších undergroundových kapel v USA i Velké Británii. Pavement jsou považováni za jednu z prvních formací, které si vydobyly úspěch bez podpory velkých vydavatelství. Tato nezávislost se stala vzorem pro podobný přístup a byla součástí jejich kultovní postavení. Skladby z dílny členů Pavement se vyznačují fragmentovanou strukturou, nečekanými erupcemi zpětných vazeb, úsečnými vokály, propracovanými, zašifrovanými texty a vzdorovitou low-fidelity. Za dobu existence spolupracovali s řadou známých producentů. Celkem vydali pět řadových alb, které se dle mnohých publicistů staly vzorem pro nezávislý rock. Poslední „Terror Twilight“ je z roku 1999, kdy se také rozpadli. Do Prahy přijíždějí v rámci výjimečného evropského turné, které dle webových stránek kapely „nebudou následovat další koncerty a stálý reunion.“ Vystoupení ve Velké Británii potvrzují její kultovní postavení – všechny tamější termíny byly vyprodány během několika minut.

Vstupenky na pražský koncert jsou v prodeji v sítích Ticketpro, Ticketstream a pokladně Paláce Akropolis za 945 Kč včetně poplatku. Více informací na www.charm-music.cz.

www.myspace.com/pavement

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: PAVEMENT

Čtvrtek 20. 5. 2010
Vstup: 945 Kč
Vystupují:
koncert: Pavement
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika