Fuck Buttons už v pondělí v MeetFactory

Fuck Buttons už v pondělí v MeetFactory

29. 04. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ceněné britské duo vystoupí v Praze vůbec poprvé, pro všechny fanoušky progresivní elektronické hudby to bude bezpochyby další z vrcholů sezony, jen pár dní po úspěšném Sperm Festivalu. Fuck Buttons doplní dream-popoví A Sunny Day in Glasgow z Philadelphie.
Po vystoupeních na prestižních festivalech jako All Tomorrow’s Parties nebo Primavera Sound v Barceloně se hudební kritikou do nebes vynášená dvojka Andrew Hung a Benjamin John Power představí také pražskému publiku. S čerstvým singlem a videoklipem Olympians z jejich druhé desky Tarot Sport (2009) prolamují ledy do té doby k noisové elektronice chladných mainstreamových médii, které jim věnují navzdory nepublikovatelnému názvu stále víc prostoru.

fuck buttons

Fuck Buttons vznikli v roce 2004, kdy Andrew a Benjamin začali pomocí levných synťáků, dětských hudebních nástrojů a efektů formovat svůj charakteristický zvuk analogových elektronických ploch a tanečních beatů. V roce 2007 vydali u spřízněného labelu All Tomorrow’s Parties debut Street Horrrsing, který produkoval kytarista Mogwai John Cummings. Po úspěšných turné se loni na podzim vrátili s deskou Tarot Sport, která bodovala vysoce ve výročních žebříčcích magazínů jako NME, Q nebo serveru Pitchfork. Zejména s ní pak vyráží na krátké evropské turné, během něhož se staví také v Praze. Jejich intenzivní koncerty slibují hluboký hypnotický zážitek, jak se mohli tento týden přesvědčit například návštěvníci jejich výtečného vystoupení na rakouském Donaufestivalu.

Společně s Fuck Buttons zahraje v MeetFactory dream-popová formace A Sunny Day in Glasgow, která představí zasněné shoegazové plochy svých dvou ceněných alb Scribble Mural Comic Journal a Ashes Grammar. Kapela složená kolem charismatického Bena Danielse prošla od svého vzniku v roce 2006 několika změnami, v současnosti vystupuje jako šestice což značí bohaté koncertní aranže a výjimečně silný zážitek.

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: FUCK BUTTONS

Pondělí 3. 5. 2010
Vstup: 290/390
Vystupují:
Fuck Buttons, Sunny Day In Glasgow
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika