Legenda londýnské scény JB v Roxy

Legenda londýnské scény JB v Roxy

02. 05. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Legenda české klubové scény, dj Loutka slaví narozeniny! Kde jinde než v Roxy a pro změnu s legendou z Londýna - djem JB! Přečtěte si bio zahraničního hosta.
John Barnett aka JB je zásadní postavou londýnské undergroundové scény, s trochou nadsázky bychom mohli říct, že je to takový londýnský Loutka. Svoji kariéru odstartoval už v raných dnech Acid houseu a od té doby patří k nejvýraznějším zástupcům londýnské houseové scény. Abychom však byli přesní, jeho věhlas dávno překročil hranice britské metropole a jméno JB tak pravidelně můžete slýchat na Ibize, v Asii, USA nebo východní Evropě.

Feel the VibebyJBthedj

John si za svoji hudební kariéru vyzkoušel roli majitele klubu, labelu, dje a producenta. Na hudební scéně se pohybuje již od 80. let, kdy v domovském Croydonu začal chodit na Acid houseové parties, které právě získávaly na síle. V 17ti letech si stoupl za gramofony a v legendárním hudebním baru The Rue St George pouštěl disco, house a soul. Jeho parťákem byl v těchto dřevních dobách Bailey, další legenda Londýnské klubové scény, v současnosti drumandbassový dj.

I díky JBímu se lidé postupně začali přesouvat z ilgálních free parties do klubů. Jako dj však vystupoval i na velkých akcích, za všechny zmiňme další legendární večery – parties kolem londýnských Eukatech.

SoulwisherbyJBthedj

Promotérským počinem, který Jbho navždy zapsal na mapu londýnské scény, se však stala noc (později i label) Dance Wicked, s níž se dostal do těch nejlepších londýnských klubů včetně The Endu a Fabricu. Mimo jiné se zde v Evropě poprvé představil Derrick May a živý přenos z vydání s Tony Humphriesem a Robert Owensem premiérově přenášelo BBC. Věhlas JBho se velmi rychle rozšířil i za oceán a získává tak hned dvojitou rezidenturu v New Yorku – v Sullivan Rooms a Centrofly.

Po řadě hektických let v roli promotéra si JB dává pauzu – v současné době se věnuje především djingu a vlastní tvorbě. V Londýně je rezidentem několika večerů včetně zásadních nedělních parties Retax a měsíčních večerů v klubu Fabric. Jako producent se upsal značce Ifidota a právě teď pracuje ve studiu a Asadem Rizvi, Stephunktem nebo old schoolovou ikonou Leslie Lawrencem. Nenechte si na Loutkových narozeninách ujít vystoupení dje, který už je přes 20 let na úplné špičce!

Dodal: Ondrej Golis, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI
Vystupují:
jb, loutka, vilém
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika