Kalendář koncertů 05/2010

Kalendář koncertů 05/2010

02. 05. 2010  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
Květen do klubu vlezem. Nebo tak nějak to muselo být, protože máj je muziky ráj. Fuck Buttons, El Beats de Praga, Stimul Festival, Amanda Palmer nebo De Phazz. To všechno je květen. Více v nabídce koncertů.
3.5. Fuck Buttons
Fuck Buttons jsou první lahůdkou květnové hudební hostiny. Bristolské duo Andrew Hung a Benjamin John Power si to od své první desky Street Horrrsing rázují od jednoho nadšeného jóó k druhému a 3. 5. dorazí konečně i do pražské Meet Factory. Noisová hypnóza, která se sice na druhém albu Tarot Sport tváří jako taneční diva, je tak podařená, že ji dokonce někteří ordinují před spaním svým ještě slintajícím ratolestem. Fuck Buttons vystoupí o den později také v Brně na Flédě a to společně s Kazetami a anglickými G.H.C. v rámci noci Itch my ha ha ha.

5. 5. Amanda Palmer, Bobby McFerrin, FM BELFAST (live)

Květen se hemží koncertními překryvy – první z nich na vás čeká 5. května. V Akropoli vystoupí Amanda Palmer, jejíž sláva začíná s Dresden Dolls, výstředním punkovým tyátrem, ale naštěstí ještě stále nekončí. První sólovou desku vydala v roce 2008 a se svým kabaretně-hudebním projektem Evelyn momentálně sjíždí Evropu. Druhým učinkujícím v květnovém clashi je jazzman Bobby McFerrin, kterého není třeba moc představovat – vystoupí v Kongresovém centru. Třetími v pořadí jsou FM Belfast, islandský elektronický band. Na krku mají debut How To Make Friends, se kterým rozvířili islandské elektronické vody, které jsou i bez nich dost hluboké. Na koncertě v NOD je doprovodí hračičky DVA. Pokud máte rádi jazykové kotrmelce smíchané s beatboxem a vůbec dost potrhlým přístupem k hudbě, je to noc pro vás.

6.5. Amsterdam Klezmer Band

I když jsou oficiálně nizozemský band, při jejich poslechu vás budou napadat samé balkánské věci. Třeba balkánská svatba nebo balkánský sýr. Ale určitě se vám tam připlete něco košér, protože v čele Klezmer Bandu stojí židovský zpěvák Alec Kopyt.

7. 5. Electronic Beats, Lou Rhodes

Další pražský clash. El Beats pravděpodobně převálcujou Lou Rhodes, což je určitě škoda. Povídat o tom by mohli všichni zarytí fanoušci Lamb, kteří se nemůžou dočkat až uvidí Lou v Akropoli sedět na zadku s kytarou a smyčcovým doprovodem. 14. března 2010 jí navíc vyšlo album s názvem One Good Thing. Na jiném místě se tentýž večer bude odehrávat trošku bujarejší mecheche. Na El Beats vystoupí Hot Chip (novinka One Life Stand), Booka Shade (ještě teplá novinka More!), Ralph Myerz & The Jack Herren Band a Turboweekend. Fiestaaa!

10. 5. De Phazz
V Retru v Praze vystoupí 10. května neměcko-americká partička De Phazz, která se pohybuje někde na hranici jazzu, downtempa a elektra s vydatnými vokály a dechy. Partička Pita Baumgartnera v Praze představí svoje nové album Lala 2.0.

13. 5. Joan Osborne

Americká písničkářka Joan Osborne zahraje 13. května v Modré Opici společně s Lenkou Dusilovou nebo The Wavemen. Známá především hlasem z hitu „One Of Us“, Osborne spolupracovala úplně na začátku s psychedelikama Grateful Dead a dneska má na kontě desky jako Relish nebo Righteous Love. Určitě stojí za poznámku v diáři.

14. 5. Waltari

Finští tvrďáci Waltari jsou na turné a v Česku zahrají celkem čtyřikrát, 14. května také v Akropoli. Od svého vzniku v roce 1986 zahráli nesčetně koncertů a vydali řadu alb. Z posledního z nich s názvem Below Zero se bude hrát taky v Čechách.

15. 5. Venetian Snares/Radian (Stimul)

Další dobrota květnové nabídky v rámci Stimul Festivalu. Breakcorový Kanaďan Venetian Snares. Agresivní netvoření ragga jungle se neslo na vlnách prvních alb jako Fuck Canada/Fuck America, o pár let později se neméně nesrozumitelně uvedl deskou Rossz csilag alatt született, která propojuje breakcorové smyčky a samply vážné hudby. Vystoupí společně s rakouskými minimalistickými elektroniky Radian v Arše.

16. 5. Black Eyed Peas

Fergie a její chlapci v Praze. Uf.

20. 5. Pavement, Wolf Eyes (Stimul)
Čtvrtek 20. 5. bude nejenom dnem velkého rozhodování, ale také dnem velkých ztrát. Oželet Pavement, kteří se po 11 letech vrací společně na turné, nebo se vykašlat na Wolf Eyes, jednu z noisových perel pozdně jarního Stimulu? Pavement se po dlouhé odmlce tento rok vrátili se skvělou bestofkovou Qurantine The Past. Ten nejjednodušší lo-fi kytarový recept, který sice nevydělal miliony, ale ovlivnil následující generace, je prostě zásadní květnovou výzvou. To Wolf Eyes zase představují vrchol noisové vlny první dekády 21. století a právem jsou považování za to nejlepší, co tato tsunami vyplavila na břehy hudebního světa. V Arše zahrají v rámci Stimul Festivalu.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika