Britská kapela Tindersticks na Radiu 1

Britská kapela Tindersticks na Radiu 1

06. 05. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V úterý 11. května ve 22:00 v pořadu Radio 1 On Stage odvysíláme záznam koncertu, který britská kapela Tindersticks odehrála před dvěma lety v pražském Divadle Archa. Domácímu publiku tehdy představila své aktuální album The Hungry Saw.
Album The Hungry Saw vzniklo pět let po předcházejícím počinu této kapely pocházející z Nottinghamu, jejíž tři zákládající členové jsou nyní rozeseti po celé Evropě. Od roku 2003, kdy vydali album Waiting For The Moon, Tindersticks v podstatě nefungovali. Stuart A. Staples, frontman, zpěvák a kytarista, mezitím vydal dvě sólová alba. The Hungry Saw vznikla za osm dnů v neformální atmosféře studia, které Staples vybudoval ve svém domě ve francouzském Limousin, kam se přestěhoval se ženou a dětmi z Londýna. Nahrávání se zúčastnili pouze další dva zakládající členové Neil Fraser a David Boulter.

Tento rok se Tindersticks přihlásili s novým albem Falling Down a Mountain. Na záznamu z Archy z roku 2008 se posluchači Radia 1 mohou těšit zejména na tradiční melancholické melodie Tindersticks, jemný humor a také na svěží energii, která provázela jejich obnovené koncertování.

Webové stránky Tindersticks: www.tindersticks.co.uk

Dodal: Klára Vlková, Radio 1
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika