LJ Doxster: Nesnáším plakající promotéry

LJ Doxster: Nesnáším plakající promotéry

09. 05. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Lj Doxster je pořadatel brněnské party Octagon, na kterou Vám přiveze v nejbližší době australského DJe Bolda. Při této příležitosti jsme se LJ Doxstera zeptali na pár otázek.
Ahoj Lukáši, jsi pořadatel party Octagon, která se bude konat v klubu Perpetuum 22.5.2010, zkus se nám z hlediska promotérského trošku představit.
Z promotérského hlediska nemám ještě moc co bych pověděl. Promotéra akcí dělám jen něco kolem dvou let a teprve až od Octagonu to nabírá konečně ten správný směr. Myslím, že až teď jsem se dostal z levelu začátečníka do stadia lehce pokročilého. Musím říct, že člověk se hodně učí pořád nové věci a postupy, jak akci lépe zorganizovat a propagovat. Je to prostě takový evoluční vývoj promotéra, kterým si musí projít každý. Hlavní a jedinou zásadu, kterou jsem si dal na začátku promotéřiny je, že akce musí být pro lidi a ne pro mou peněženku. Pro mě je nejlepší pocit, když vidím klub plný skvěle pařících a užívajících si lidí, než nacvakanou peněženku lovama a číst na diskuzi jaký jsem zloděj. To by si měl uvědomit každý promotér, že párty se dělá pro lidi a ne pro nás.


A tvá hudební podoba jako LJ Doxster?

Jako Lj Doxster teď moc často nehraji, protože se naplno věnuji našemu projektu Jack&Joker, na kterém spolupracuji s výborným producentem Wirem. Ale pomaličku se zase vracím k samostatnému hraní, abych to kombinoval půl na půl s projektem. Je potřeba budovat nejen jméno Jack&Joker, které jde pomalu lehce nahoru, ale i mě samotného. Vždyť jsem už víc než rok nenahrál žádný promo set jako Lj. Na léto jsem si dal za úkol dotáhnout vše, co jsem zanedbával, takže od září tu může být Lj Doxster zpět.

Jsi také vůdčí postavou agentury Magnett, která se snaží rozproudit krev na moravské scéně, zkus nám Magnett svými slovy představit.

Značka Magnett je nejen booking, ale také produkční team, který se snaží Magnett a jeho párty šířit co nejvíce po celé Moravě. Mým cílem je vytvořit kvalitní team mladých dj´s a producentů, kteří budou spolupracovat a nějak budovat hudební vývoj naší země. Chci udělat značku, která bude bavit lidi. I když je to s nadsázkou, chci vytvořit český cocoon. Hrozně moc si cením spolupráce všech kluků, kteří mi pomáhají, a určitě jim chci za to poděkovat. Věřím, že společnými silami toho dosáhneme. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale Česká republika nemá žádnou djskou a producentskou hvězdu. Toho my chceme dosáhnout a naše esa v magnettu, Nois v djingu a Wire v produkci, to dokážou. Letos se budeme lehce rozšiřovat o další dj´s, takže uvidíme, jak to všechno dopadne.

Na minulém díle party Octagon vystoupil DJ Agent, splnila tato akce tvá očekávání? Dle spousty přítomných byla akce kvalitně navštívená.
Agent tu dlouho nebyl a doufal jsem v řádnou návštěvu, kterou si tento dj zaslouží. Přišlo 360 lidí a ohlasy byly opravdu až nad moje očekávání. Proto jsme další díl nazvali You are Magnett, protože party-people, co tam byli, udělali skvělou atmosféru a díky nim je další díl a bereme je jako nezbytnou součást magnettu, bez kterých by párty nikdy nemohla být.

Na dalším díle jste se rozhodli dovézt DJ Bolda, což je dalo by se říct eso mezi hard techno DJi. Proč zrovna Bold?
Rozhodně jsme po minulém díle nechtěli zůstat na stejném levelu, takže jsme si řekli, že se poprvé koukneme za hranice naší země. Se zbytkem residentů (Scarpo, Wire) se vždy radíme, koho dál pozveme. Musí tam být kvalita, přijatelná cena a hlavně nechceme nikoho, kdo si hraje na hvězdu. Bold, i když má jméno a patří už mezi populárnější dje, tak jeho chování je fakt skromné a žádné hvězdné manýry nemá, oproti některým „čajům“, co sotva smíchají dvě desky dohromady. A proč zrovna Bold? 5 let tu nebyl a velice se teší na návrat do Brna. Na naše požádání zahraje výjimečně techno set, takže určitě je na co se těšit.

Budou na akci nějaké speciality a co vše chystáte pro návštěvníky?
Specialita je podle mě to, že za 80CZK do 22hod můžeme nabídnout lidem 14djs na 3 stageích v čele s australským djem Boldem. Dále budeme mít welcome drink, a protože tam budu slavit narozeniny, mám domluveny speciální narozeninové drink za super price, které o víkendech určitě nebývají. Mám nachystané ještě nějaké další specialitky, ale to si nechám pro sebe jako překvápko.

Klub Perpetuum prošel kompletní rekonstrukcí, je něco co bys ještě vylepšil, nebo splňuje plně tvé požadavky pro pořádání parties?

Neřekl bych kompletní, ale spíše takovou 3/4 rekonstrukci. Mne se momentální design klubu líbí, dokoupili se světla, spravila se kavárna apod. a je to pěkný. ALE!!! Slibovaná djská a zvuková technika je pořád stejně tragická. Minulý díl jsem vypadal jako debil, když mi vedení potvrdilo, že na Octagon s Agentem bude zvuk L´acoustis a ejhle, skutek utek. Ale dejme tomu, že zvuk, co tam je, se dá, a když se dobře nastaví, tak to splňuje podmínky „klubového zvuku“. No a djská technika? Všem promotérům doporučuji tahat si vlastní techniku. Problémy s „perpeťáckým tlačítkem“ na cd playeru znají asi už všichni :-D, nyní tam tlačítko je, ale chybí jim tam pro změnu jedna nožka, takže se nedivte, že jeden player drží v rovině pivní tácky :-D Jinak pokud bych měl zajít do detailů, potřebovali bychom ještě jeden rozhovor „Perpetuum special“ :-)

Proč jste se v klubu rozhodli pro 3 stage? Nemyslíš si, že je to zbytečnost?
Určitě ne. Když jsem přemýšlel jak Octagon posunout dál a co nejvíce využít prostor klubu Perpetua, 3 stage se nakonec ukázaly jako velmi dobrá volba. Je super když si na párty můžete vybrat ze tří hudebních stylů, to už dneska taky moc klubů/promotérů nedělá. Ale hlavní, co bych k tomu chtěl říct je to, že line upy na každé stagei jsou dle mě kvalitní natolik, že i když by někdo nepřišel výhradně na techno, což je u Octagonu hlavní styl, může propařit večer na ostatních stageiích za cenu o 20,- nebo po 22 hodině o 40,- větší než bývá standardně na víkendových akcích s jednou stagei.


Je něco co Ti na moravské scéně vadí a co by se dalo zlepšit? Nebo jsi spokojený s fungováním a komunikací mezi DJs a promotéry?
Komunikace a spolupráce mezi promotéry je tu mizerná. Každý si hrabe na svém písečku a snaží se jen plivat na akci toho druhého. Dále říkáš na moravské scéně, já odpovím Ona tu nějaká je? I když na druhou stranu buďme rádi za to, co tu máme, protože Ostrava, Olomouc a jiná větší města mají velký problém. Undergroundová scéna tam vůbec nefrčí a všechno se cpe do komerce. Všichni promotéři si stěžují, proč nechodí lidi a že je krize a bla bla bla. Tak jim nabídněte cenu lístku, která odpovídá line upu. Jasný, je to risk, ale podle mě to lidi ocení. Kdybych mohl ovlivnit bary, tak bych dal mnohem menší ceny za alkohol. My všichni promotéři se musíme zamyslet nad tím, že my ty párty opravdu neděláme pro sebe nebo pro svou popularitu, ale pro lidi a musíme jim ukázat, že opravdu máme zájem, aby se do klubu vrátili. Znám promotéry, co mají náklady na akce skoro nulové, ale od klubu vyždímají úplně jinou cenu a prachy si nechávají, to je shit!!! A pak od nich posloucháš kecy, jak je to tu špatné s návštěvností a že je ta finanční krize. Tak když snad dostanu od klubu nějakou částku, tak ji plně využiji na djs, aby byl line up co nejlepší + něco speciálního a ne, že za 1/3 pokryji náklady a 2/3 si dám do kapsičky a řeknu si: dneska jsem je dobře natáhl. Nesnáším plakající promotéry.

Díky za rozhovor a 22.5. se uvidíme v Perpetuu!

Také dík, těším se na Vás a doufám, že pořádně zapaříme.

Dodal: David Linhart, E-Motion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

OCTAGON

Sobota 22. 5. 2010
Vstup: do 22:00 80 Kč / po 22:00 100 Kč
Vystupují:
MAGNETT TECHNO STAGE: bold, miss rodez & slavo c, spiriakos vs. scarpo, jack&joker, octagon dj contest. FULL HOUSE STAGE: koala, hawran, arco, upgrade. CHILL ZONE: mehdi & guests
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

10. 05. 2010 | 12:02:50
+0 | -0

... hezké ...

... ale přesto volí DSSS. :)
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika