Tip na techno singly a kompilace na květen

Tip na techno singly a kompilace na květen

11. 05. 2010  |  Autor: Sonja  |  Komentáře (0)
Mezi další povedené jarní releasy patří bezesporu  EP Marca Romboye  „Talking All That Jazz“. Jde zde o velmi zajímavou kombinaci jazzu, houseu a techna. Dalším úspěšným experimentátorem je Secret Cinema a jeho mix "Welcome To My Club". Více najdete v květnových tipech.

Broombeck – Deliverance EP broombeck

Marcus Schmahl alias Broombeck vydal svůj debut v roce 2008 na Opossum Records. Nyní ukázal svůj potenciál i na labelu Moniky Kruse Terminal M, na kterém vydal „Deliverance EP“. Hlavním symbolem jeho tracků jsou především masivní basové linky. Otevírací skladba „Theatre“ je velmi pevný a pulzující techno track, zatímco „Delivery“ si zakládá na již zmiňované šlapavé progresivní lince. Jsem velmi zvědavá, co dalšího můžeme od tohoto mladého talentovaného producenta očekávat. Našlápnuto má velmi dobře, protože v případě „Deliverance“ jde o velmi kvalitní techno.


Lützenkirchen – Body Nation EP lutzenkirchen

Německý producent Lützenkirchen vydal na labelu Great Stuff EP „Body Nation“. Až na jednu výjimku se jedná opět o velmi povedený release. První skladba „Till I Come To Your Rescue“ je velmi moderní tech-houseový track plný usměvavých vokálů, které celému tracku dodávají onu pozitivní taneční náladu. Druhý stejnojmenný track „Bodynation“ bohužel ve srovnání s „Till I Come To Your Rescue“ poněkud zaostává. Postrádá cokoliv zajímavého a ani po několikátém poslechu příliš nezaujme. To ovšem napravuje následná uzavírající skladba „Yoh-Ka!“. Ta je naopak velmi harmonická a vyrovnaná, přesně odpovídající dnešnímu trendovému šlapavému tech-houseu.


Marc Romboy – Talking All That Jazz romboy

Marc Romboy je zpátky s EP „Talking All That Jazz“. Velkou inspirací pro jeho tvorbu mu byl pobyt v New Yorku a seznámení s Dimitri Andreasem. Jazzové samply a vokály dávají celému releasu ojedinělý živoucí feeling. Jako remixér zde potom vystupuje úspěšný Patrick Lindsey v kombinaci s M.In – jeho remix je šlapavějšího rázu, hutnější basy mu dodávají na tanečnosti, remix také nepostrádá onen typický groove. Ve výsledku zde tedy máme vynikající záležitost - kombinaci houseu a techna ve zcela jiném a originálním kabátě, než jsme zvyklí.



Secret Cinema - Welcome To My Club
secret cinema

Mixovaná série „Welcome To My Club“ od Holanďana Jeroena Verheije alias Secret Cinema je pestrou nahrávkou. Výběr tracků je velmi originální – nechybí zde výstřední basové linky jako např. v tracku „Abake“ od Oculus, objevuje se zde „šustivý“ sound a mlhavé tóny v remixu skladby „Lantern“ a v neposlední řadě stojí za zmínku hned druhý track od Big Bully's "Nightflight," se svým bručivě-deepovým soundem a  s vokálem… Secret Cinema na albu smíchá i to, co se zdá na první pohled naprosto nespojitelné a vtom tkví největší um tohoto dje a producenta, který do mixu zařadil i jednu povedenou autorskou záležitost s názvem „Glad Chord“. „Welcome To My Club“ je zkrátka zajímavé a zároveň netradiční poslouchání.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika