Bonobo: Jen tupci tvrdí, že hraju downtempo

Bonobo: Jen tupci tvrdí, že hraju downtempo

20. 05. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Kariéra projektu Bonobo začala v před deseti lety vydáním debutu Animal Magic, který vyšel ještě na značce Tru Thoughts z Brightonu. Album mu mezi fanoušky nejen chilloutové hudby, ale vzácně i v řadách hudebních publicistů přineslo takové uznání, že už rok na to dostal laso od hudební reprezentace sdružené pod hlavičkou Ninja Tune.
"Bonobo přišel s nádherně organickou elektronikou, mohla by mu ji závidět i Groove Armada. Pohybuje se hodně daleko od tanečního mainstreamu a přitom je tak kreativní," napsal o Animal Magic respektovaný časopis Jockey Slut.

bonobo

Další desku hlava Bonobo, producent Simon Green, poslala do světa v roce 2003. Deník The Independent v souvislosti s albem Dial ´M´ For Monkey čtenáře vybídl: "Bonobo je jméno, které se vyplatí sledovat." Deska navazuje tam, kde předchozí Animal Magic dohrálo, okouzluje melodickým breakbeatem, nejlepšími momenty alba je bezesporu titulní skladba Noctuary nebo triphopový Wayward Bob.

Řekněte ale před Simonem, že hraje downtempo nebo chill out a vynese vás v zubech. Jeho hudba přesahuje hranice, hraje s jazzem, soulem, funkem, triphopem. Nelimituje se pouze softwarem, používá i klasické hudební nástroje.

Vrhne se do čehokoliv, pokud to tak cítí. Jako důkaz nabídl neuvěřitelné album Days To Come z roku 2006 a aktuální nahrávku Black Sands. Nahrávky ocenil i deník The Times, Days To Come jeho recenzent ohodnostil čtyřmi hvězdičkami z pěti. "To album je víc než kulisa, je to soundtrack duše," napsal.

Kromě toho na Bonobovu genialitu posluchači můžou narazit například na prestižní kompilaci labelu Ninja Tune Solid Steel - It Came From The Sea, v mnoha remixech.

Poslechněte si Bonobův mix skladeb z jeho aktuální desky Black Sands:
Bonobo 'Black Sands' Album Mini Mix by Ninja Tune


Alba:

Black Sands, Black Sands & Live DVD Deal, Bonobo Selection Deal, Live At Koko, Days To Come, Solid Steel presents Bonobo: It Came From The Sea, Dial M For Monkey, One Offs, Remixes & B-sides, Animal Magic (released by Tru Thoughts Recordings), Animal Magic

Singly:
Eyesdown, The Keeper (feat. Andreya Triana), Between The Lines/Recurring Remixes, Nightlite (Zero dB Reconstruction/Bonobo Remixes), Nightlite / If You Stayed Over, Live Sessions EP, Flutter, Pick Up, Kota, The Shark, Silver, Scuba EP, Terrapin.

Dodal: Pavel Eichler, Next Level
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: BONOBO

Pondělí 7. 6. 2010
Vstup: 400/500/600 Kč
Vystupují:
Bonobo
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika