FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival Boskovice odhaluje svůj program

Festival Boskovice odhaluje svůj program
24. 05. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Od čtvrtka 8. do neděle 11. července proběhne v Boskovicích 18. ročník unikátního festivalu pro židovskou čtvrť. Akce proslula nejen kvalitní „nekomerční“ nabídkou hudby, výstav, divadelních představení, filmů či autorských čtení, ale především poklidnou atmosférou a dobrým zázemím.
Boskovický festival, na rozdíl od jiných, probíhá v celém městě a v tom spočívá jeho výjimečnost. Letošní ročník festivalu opět nabídne širokou škálu kulturních lahůdek. Můžete se těšit na koncerty v amfiteátru letního kina, jazzovou scénu v zámeckém skleníku, další hudební scénu za muzeem, odpolední divadla na hradě a ve farské zahradě, promítání v kině Panorama i v amfiteátru, komornější koncerty v synagoze, cyklovýlet, nonstop DJs scénu na palouku před hradem a další překvapení.

Programovou novinkou bude například scéna s názvem Blues Alive Boskovice 2010. Již minulý rok se totiž dramaturgie šumperského festivalu podílela na boskovickém festivalu s velice příznivým ohlasem. Proto se organizátoři rozhodli dlouhodobě dobré vztahy Unijazzu s festivalem Blues Alive letos zoficiálnit a výsledkem bude samostatný čtvrteční bluesový koncert, který obohatí jak boskovickou přehlídku, tak také zpříjemní očekávání věcí příštích tradičním návštěvníkům Blues Alive v Šumperku.

Hudba
Ve čtvrtek 8. července festival zahájí klezmer band Trombenik a v průběhu festivalu dále vystoupí izraelská skupina Midnight Peacocks hrající circus-core, tedy hudbu na pomezí hard-core, orientu a kabaretu, energií nabití průkopníci inteligentního hip-hopu skupina WWW, česká legenda rockové hudby Vladimír Mišík & ČDG, našlápnutí Tata Bojs, reggae kapela Švihadlo, Živé kvety, Traband, největší objev loňského ročníku šumperského festivalu Blues Alive – duo Abigail Ybarra, Ty Syčáci, MCH Band, písničkářky Terezie Palková, Karolína Kamberská (Sestry Steinovy) a Jana Šteflíčková, slovenské duo Romanika, Gaffa, Lu, Jindra Holubec, Night (Londýn/Praha), skupina Květy, Maso, Musica Ad Tabulam, na česko-německé jazzové scéně se objeví Ondřej Štveráček Trio, Krajňák/Fečo/Hejnic modern jazz trio, The Aspergers, Wrgha POWU orchestra, r.ren (D), Benneis Quartett (D), Scrootch Trio (D)  a Hartmann & Brunn (D). Na scéně Blues Alive Boskovice 2010 se představí slovenští Bonzo & Resonators (SK), Hanka Dundrová & The Kids, Justin Lavash (UK) a vítěz Blues Aperitiv 2010.

Divadla
Letos se můžete opět těšit i na velmi pestrou nabídku divadel. V příjemném prostředí hradu a farské zahrady se představí: Divadlo COMMEDIA Poprad, Ztracená existence, Vlkabaret, Zkouška sirén, performer Jakub Folvarčný, žonglérské duo Bratři v tricku, divadlo Kulich, soubor Tatíček Lojza
a divadelní soubor Kurva Pražák.

Filmy

Kino Panorama:
Profil Vojtěcha Jasného – Touha (Československo, 1958, 90 min), Všichni dobří rodáci (Československo, 1968, 115 min), krátké a dokumentární filmy
Zločiny komunismu I. – Katyň (Polsko, 2007, režie: Andrzej Wajda, 117 min)
Zločiny komunismu II. – Mlynáři od Babic (Česká republika, 2009, režie: Marcel Petrov, 57 min.)
Zapomenuté transporty I. - IV. – Nebeští jezdci (Československo, 1968, režie: Jindřich Polák, 92 min), Nedodržený slib (Slovensko / Česko / USA, 2009, režie: Jiří Chlumský, 129 min), Osadné (Slovensko, 2009, režie: Marko Škop, 63 min)
Filmové školy uvádějí – Filmy FAMU, VŠMU Bratislava, VOŠF Zlín, SVOŠF Písek

Letní kino (závěrečný film):

Bílá stuha (Rakousko / Německo / Francie / Itálie, 2009, režie: Peter Haneke, 144 min)

Výstavy fotografií

Muzeum Boskovicka
hlavní sál: Jan Kubíček, fotografie z let 1948-1985
akráda: Markéta Kubačáková
Synagoga
Ladislav Sitenský, Stálá Expozice židovské čtvrti

Novinky
Pro návštěvníky organizátoři připravují zdarma WiFi pokrytí všech scén, pevné PC s připojením a online přenosy z jednotlivých scén.

Rodinám s dětmi bude opět k dispozici Mateřské centrum.

Na festivalu toho bude k vidění a slyšení mnohem více – aktuální informace na www.unijazz.cz

Dodal: Unijazz
BOSKOVICE

BOSKOVICE

Čtvrtek 8. 7. 2010 až Neděle 11. 7. 2010
390/490
Vystupují:
Vladimír Mišík & ČDG, WWW, Tata Bojs, Švihadlo, Živé kvety, Traband, Abigail Ybarra, Ty Syčáci, Květy, Kuzmich Orchestra, Gaffa, Jindra Holubec, Ondřej Štveráček Trio, Strom stínu, Night, Jana Šteflíčková, Žofie Kabelková, The Aspergers Scrootch Trio, HARTMANN & BRUNN, Gaffa, Maso, Kazety, MCH Band, Květy, LU a mnoho dalších
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |