Kytarista Slash: Zbožňuju hru Guitar Hero

Kytarista Slash: Zbožňuju hru Guitar Hero

27. 05. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
8. červen se stane svátkem pro všechny ctitele mistrovských riffů, kytarových sól i pro fanoušky Guns N´Roses: Slash, jejich bývalý sólový kytarista, jeden z nejoceňovanějších světových hráčů na tento nástroj, vystoupí ve svém typickém cylindru s doprovodnou kapelou 8. června v Tesla Areně. Slash přijede v rámci turné ke svému sólovému albu, které vyšlo letos v dubnu.
Před několika týdny Slash odpověděl na Ultimate Guitar fóru na zvědavé otázky fanoušků:

Je pravda, že jsi riff z písně „Sweet Child O' Mine“ nikdy neměl rád?

SLASH: Nikdy mi nevadil přímo riff, ale spíš písnička jako celek. Je to balada v rychlém tempu a tahle kombinace mi vždycky přišla tak trochu šílená. Za ty roky jsem si jí ale docela oblíbil.



Máš nějaké favority mezi kapelami, které se v posledních letech objevily na scéně?

SLASH: Airborne Toxic Event, The Dead Weather, Them Crooked Vultures.

Na kterou ze skladeb z nového alba jsi nejvíc pyšný?

SLASH: Jsem velmi pyšný na album jako celek. Práce na něm byla pro mě úplně novým typem zkušenosti.

Co považuješ za nejlepší nápad svého managementu za poslední dobu (nebo nejhorší, ale to asi nebude tak zábavné)?

SLASH: Především to, že mě motivují, abych se zapojil do online aktivit a také to, že mi v různých regionech sehnali různé distributory. A vlastně všechno, v čem mi pomohli s touhle poslední deskou.

Máš nějaký názor na to, jakým směrem se vydalo nové vedení Gibson Guitars? Jako dlouholetého uživatele jejich kytar by mě zajímalo, co si myslíš o některých nových designech, které teď používají, protože si myslím, že se pod novým vedením vydali dost podivným směrem.

SLASH: Upřímně, v poslední době jsem se nevěnoval téměř ničemu jinému než svému albu, takže netuším. Ale musím říct, že kvalita nových kytar je naprosto dokonalá.

Jak se teď věci mají s Velvet Revolver? Slyšel jsem, že máte v podstatě připravené album – objevila se některá z těch písniček na tvém novém albu?
SLASH: Ano, máme hodně nového materiálu, ze kterého bychom rádi vytvořili nové album, jakmile najdeme nového zpěváka.



Je pravda, že jsi měl nabídku připojit se k Megadeth ještě před tím, než vyšel „Appetite for Destruction“ Guns N´Roses?
SLASH: Vlastně to pravda není. Dave a já jsme jednu dobu přemýšleli, že spolu založíme novou kapelu, brzy jsme si to ale rozmysleli.

Jakou bys dal radu začínajícím kapelám, které se chtějí prosadit? Jaké jsou podle tebe, jakožto profesionálního hudebníka, zásadní chyby, kterých se má začínající kapela vyvarovat a naopak zásadní postupy, kterých by se měla držet?
SLASH: Především, nenechte svému labelu kompletní kontrolu nad vaší hudbou. A obecně, nenechte váš label dělat s vaší hudbou cokoli, co byste s ní vy sami nikdy nedělali.

Měl jsi při tvorbě nového alba obavy z toho, jak budou lidi reagovat na to, že jsi k němu přizval některé tváře, které nejsou považovány za právě typické rockery/rockerky (jako například Fergie)? Byl to podle mě jednoznačně riskantní krok, ale z většiny reakcí na album, co jsem zatím slyšel, se asi dost vyplatil.

SLASH: Věděl jsem, že riskuju, ale zároveň jsem přesně věděl, co dělám. Písně na albu jsou kvalitní, nejde o žádný popík.

Máš opravdu rád hru Guitar Hero?

SLASH: Zbožňuju Guitar Hero, je to jedna z nejlepších počítačových her vůbec. Guitar Hero přivádí děti a teenagery k dobré hudbě, ke které by se možná jinak vůbec nedostali.

http://slashonline.com
http://www.myspace.com/slash

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: SLASH

Úterý 8. 6. 2010
Vstup: 690 - 995 Kč
Vystupují:
Slash
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika